Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

BAŞKENTİN FESTİVALİ BAŞLIYOR

Her yıl Nisan ayında Başkentlileri müzikle buluşturan Uluslararası Ankara Müzik Festivali, 4 Nisan'da sanatseverlere kapılarını açacak.

Her yıl Nisan ayında başkentlileri müzikle buluşturan, bir Ankara Klasiği; Uluslararası Ankara Müzik Festivali, 4 - 30 Nisan 2011 tarihleri arasında sanatseverlerle buluşacak.

Bu yıl 28’incisi gerçekleşecek olan Uluslararası Ankara Müzik Festivali kapsamında 14 farklı ülkeden 500’e yakın sanatçı, senfonik müzikten bandoya, çağdaş müzikten popüler klasiğe, etno-cazdan dansa uzanan 19 farklı etkinlik ile Milli Eğitim Bakanlığı Şura Salonu, Resim Heykel Müzesi ve Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Galerisi salonlarında sahneye çıkacak.

Başkent Klasiği
Sevda-Cenap And Müzik Vakfı tarafından düzenlenen festival kendine özgü gelenekleri de doğuruyor. Bu geleneklerden en yerleşmiş olanı her yıl festivalin açılış ve kapanış konserlerinin birer senfonik orkestra tarafından verilmesi.

Festivalin bu yılki açılış konseri, şef Gürer Aykal yönetimindeki Eskişehir Senfoni Orkestrası tarafından gerçekleştirilecek. Orkestra, 88 oda müziği topluluğunun katıldığı, finali New York’taki Carnegie Hall’da yapılan 2010 Uluslararası Oda Müziği Topluluğu Yarışması’nda 1. gelerek altın madalyanın sahibi olan Borusan Quartet ile çalacak.

Kapanış ise şef Işın Metin yönetimindeki Bilkent Senfoni Orkestrası konseri ile gerçekleştirilecek. Dünyaca ünlü virtüöz Fransız kemancı Pierre Amoyal bu festival konserinin solisti olacak.

Festivalin Vazgeçilmezleri
Festivalin olmazsa olmazlarından bir diğeri ise programda genç yeteneklerin yer alması ve Türk sanatçılarının yabancı sanatçı ve topluluklarla buluşmalarına olanak yaratan ortak performanslar gerçekleştirmesi.

Festivalin bir diğer geleneği de Türkiye’nin ilk çoksesli müzik hareketinin başladığı, ilk müzik kurum ve okullarının kurulduğu kültür başkenti Ankara’nın müzikal kapasitesinin yansıtılması ve Ankaralı sanatçıların programda her yıl yer alması. Türk bestecilerin eserlerinin seslendirilmesi ise festivalin vazgeçilmezlerinden.

Festival programının oluşturulmasında izleyici eğilimlerinin de büyük rolü oluyor. Her yıl yapılan anketlerle Ankaralıların eğilimleri ile sosyal hayatlarındaki değişim ve canlılık festivalin programına oda müziği, caz, nostalji, vokal, modern dans ve Flamenko kategorileriyle yansıyor.


AA  16.03.2011

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.