Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

TOROS CAN’DAN ‘İKİ KONTRAST SONAT’

Piyano sanatçısı Toros Can, 'İki Kontrast Sonat' başlıklı konserini 14 Mart günü saat 20.00'de Kadıköy Belediyesi Süreyya Operası'nda verecek.

“Resital teması niçin ‘İki Kontrast Sonat’?..Sanırım bunun cevabını tanıdığımız, bildiğimiz Schubert'te değil de, 21. yüzyılın ilk yıllarında yazılmış olan ve geleneksel müzik dinleyicisi için asıl kontrastı yaratacak olan Manoury Sonat'ta aramak lazım. Yalnızca yazıldığı tarihlere bile bakıldığında iki sonatın kontrast yaratmaları, dinleyiciye farklı öğeler sunmaları/sunmamalarının apaçık ortada olduğunu düşünüyorum ama asıl yoğunlaşmak istediğim kontrast noktası iki sonatın form/biçim farklılıkları” diye anlatan piyanist Toros Can, 14 Mart akşamı Süreyya Operası’na, bu deneyimi yaşamaları için herkesi bekliyor.

Fransa'da düzenlenen "3. Orléans Uluslararası 20. Yüzyıl Piyano Yarışması'nda "Blanche Selva" (birincilik), "Chevillion Bonnaud-Fondation de France" ve "Fondation Yvonne Lefebure" ödüllerini kazanan Toros Can, ABD'de "Türk - Amerikan Dernekleri Federasyonu", "Charles S.Miller", "Joel Estes Tate", İngiltere'de "Constant & Kit Lambert", "Else and Leonard Cross Charitable Trust", "Phillis Wright" ve "Marjorie & Arlond Ziff" ödüllerini aldı.

Can, Londra'da "Scarlatti", "Quilter" ve çağdaş müzik alanında yapılan "John & Jean Redcliffe Maud" yarışmalarında ikincilik; Amerika'daki "Green Valley” Piyano Yarışması'nda birincilik; Anadolu Üniversitesi'nin de "2002-Sanat" ödüllerini aldı. Yurtdışından sayısız ödülle dönen Toros Can, Fransız CD firması L'Empreinte Digitale / Nocturne tarafından çıkartılan CD’leri ile yine yurtdışında birçok ödüle layık görüldü. Dünya çapında ve Türkiye’de birçok festivale davet edilen Doç. Toros Can, Aralık 2001'den bu yana Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarı'nda öğretim üyesi olarak çalışıyor. Can, Ekim 2009'da Paris'te düzenlenen dünyaca ünlü Marguerite Long Piyano Yarışmasında jüri üyeliği yaparak, Paris valiliği tarafından madalya ile onurlandırıldı.


Cumhuriyet  3.03.2011

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.