Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

İZMİRLİLER 4 SALONDA 5 OYUNLA BULUŞACAK

İzmir Devlet Tiyatroları (İZDT), bu hafta 4 salonda, ikisi çocuk oyunu olmak üzere 5 oyunla perdelerini tiyatroseverler için açacak.

İZDT'nin Konak Sahnesi'nde hafta boyunca ''Şili'de Av'' adlı oyun izleyiciyle buluşacak.
Orhan Asena'nın yazdığı ''Şili'de Av'', seçimle iktidara gelmiş Şili sosyalist hükümetinin Devlet Başkanı Salvador Allende'nin devrilmesi ve ölümünü anlatıyor. Karşıyaka Ragıp Haykır Sahnesi ise haftayı ''Çok Bilen Çok Yanılır'' ile karşılayacak.

Recaizade Mahmut Ekrem'in yazdığı, Yılmaz Öğüt'ün günümüze uyarladığı ve Doğan Yağcı'nın yönettiği müzikli oyunda, çeşitli hilelerle insanları aldatan, sonunda da ''kendi kazdığı kuyuya düşen'' Maraş Hakimi Azmi Efendi'nin öyküsü anlatılıyor.

Minik tiyatroseverler, aynı sahnede 23 Ocak Pazar günü ''Sakarca'' adlı oyunu izleyebilecekler. Karşıyaka Oda Tiyatrosu, 25 Ocak Salı ve 26 Ocak Çarşamba akşamları, ''Jeanne D'Arc'ın Öteki Ölümü'' ile perdelerini açacak. Jeanne D'Arc'ın efsanesinden yola çıkan ve onun son gecesini yeniden kurgulayarak, din, vatanseverlik, insanlık onuru, adalet gibi kavramları bugünün bakış açısıyla bir kez daha sorgulayan oyun, çağdaş tiyatronun çarpıcı ve seçkin örnekleri arasında kabul ediliyor.

Perdelerini bu hafta sadece küçük tiyatro izleyicileri için açacak olan Konak Melek Ökte Sahnesi'nde hafta boyunca ''Edi'nin Annesi Nerede?'' adlı oyun sahnelenecek.


AA  20.01.2011

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.