Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

‘AŞK VE ÖLÜM’ BALESİ ANKARA’DA

Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı (TÜRKSOY), Türk dili konuşan halkların ortak mirası olan ''Dedekorkut Destanı''ndan uyarlanan ''Aşk ve Ölüm'' balesini 13-14 Ocakta Ankaralı sanatseverlerle buluştuacak.

Azerbaycan'ın ünlü müzisyeni, eski Kültür Bakanı ve halen Azerbaycan'ın Moskova Büyükelçiliği görevini yürüten Polat Bülbüloğlu'nun bestelediği iki perdelik bale, Rusya Ekaterinburg Opera ve Balesi'nin sanatçıları tarafından sahneleniyor. T.C Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Rusya Federasyonu Kültür Bakanlığının katkılarıyla sahnelenen eser, Türk kültürünün tanıtılmasının yanı sıra iki ülke arasındaki kültürel ilişkilerin geliştirilmesi açısından da büyük önem taşıyor.

Opera metni ve koreografisi Nadejda Maligina tarafından hazırlanan eserin orkestra şefliğini Pavel Kliniçev üstlendi. Dekoru İgor İvanov'a ait eser, 13-14 Ocak tarihlerinde Ankara Devlet Opera ve Balesi'nde seyirciyle buluşacak.

''Aşk ve ölüm"

Bilim adamlarının bin 300 yıldan eskiye dayandığını ifade ettiği ''Kitab-ı Dede Korkut'' adlı köklü eser, bambaşka bir formda yeni nesillerle buluşuyor. Bu nedenle Dede Korkut Destanı'ndan uyarlanan ''Aşk ve Ölüm'' balesi, Türk dünyası kültür sanat hayatı açısından çok önemli bir adım olarak görülüyor.

Bale, iyilik ve kötülüğün ölümcül mücadelesinin doruğunda, cesur Azer ile zarif Baycan'ın aşkını anlatıyor. Dede Korkut Destanı'nda anlatılan olaylar, tüm insanlığa hitap eden evrensel bir nitelik taşıyor. ''Aşk ve Ölüm'' balesi de yaşamın amacını, hayatı, ölümü, dostluğu, ihaneti ve vatan sevgisini ele alıyor. Eser, klasik senfoni, ezgisel folklor alıntılarıyla halk danslarının tanınan parçalarını içeriyor.


AA  10.01.2011

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.