Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

OPERA SEYİRCİSİ GENÇLEŞİYOR

Ankara Devlet Opera ve Balesi Müdür Erdoğan Davran, operada genç seyirci sayısının her geçen gün arttığını söyledi.

Ankara Devlet Opera ve Balesi Müdürü Erdoğan Davran, Türk operalarına karşı ilginin arttığını belirterek, özellikle genç seyirci sayısının her geçen gün yükselen bir grafik çizdiğini, bunun sevindirici bir gelişme olduğunu söyledi.

Davran, yeni sanat sezonuna ilişkin sorularını yanıtlarken, 2009-2010 sanat sezonunda 87 bin seyirciye ulaştıklarını, bir önceki sezona göre 20 binin üzerinde bir artış olduğunu bildirdi.

Gişede de aynı şekilde yükseliş olduğunu dile getiren Davran, "Bu rakama ulaşırken 199 temsil verdik. Şehrin içinde birçok etkinlik ve turne yaptık. Bu etkinliklerin dönüşü gişe olarak gerçekleşti" dedi.

"Seyirci Portföyünde Büyük Bir Gelişme Yakaladık"
Şehirdeki etkinlikleri çok iyi duyurduklarını, seyirci portföyünde büyük bir gelişme yakaladıklarını anlatan Davran, şöyle devam etti:
"Geçen sezon birçok opera sahnesinde resitale ve konsere imkan tanıdık. Yetişmiş olan genç sanatçı arkadaşlarımıza, bizim bünyemizdeki sanatçı arkadaşlarımız destek sağladık. Ankara’da salon sıkıntısı yaşandığı için Devlet Opera ve Balesi Ankara Müdürlüğü olarak kendilerine destek verdik."

Davran, "Önümüzdeki sezon da aynı misyonu devam ettirme kararındayız. Bu sezonun başından bu yana Resim Heykel Salonu’ndaki tadilat bitmediği için Şubat ayına kadar askıya alındı ama bu aydan sonra resitaller, konserler, açıklamalı sunumlar yine orada devam edecek’’ diye konuştu.

Operet Sahnesi için bu sezon iki yeni eser hazırladıklarını anlatan Davran, Ankara Operası’nın her ay 4-5 etkinliği olduğunu, bunların neredeyse tamamının dolu geçtiğini söyledi.

Temsillerin yüzde 90 civarında dolu olduğunu kaydeden Davran, opera ve baleye Türk seyircisinin ilgisinin çoğaldığını dile getirdi.


AA  26.12.2010

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.