Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

FAZIL SAY’DAN ‘NİRVANA YANIYOR’

Borusan Kültür Sanat tarafından Türkiye'de ilk kez gerçekleştirilen Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası (BİFO) & Fazıl Say Festivali'nde 23, 24 ve 25 Aralıkta Fazıl Say'ın 3 farklı eseri klasik müzikseverlerle buluşacak.

Borusan Kültür Sanat'ın açıklamasına göre, festivalin ilk konseri BİFO eşliğinde 23 Aralıkta Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda gerçekleşecek. BİFO'nun Sanat Yönetmeni ve sürekli şefi Sascha Goetzel'in yöneteceği konserde, dünya prömiyeri Salzburg Festivali'nin açılış etkinliklerinde gerçekleşen ''Nirvana Yanıyor'' adlı eserin İstanbul Prömiyeri yapılacak. Konsere, Fazıl Say ve kemancı Patricia Kopachinskaja solist olarak katılacak.

''Nirvana'' ve ''Yangın'' bölümlerinden oluşan piyano konçertosu, nirvananın, insanın içindeki bir cennet olduğunu, ancak insanın bu cenneti yakıp, cehenneme çevirmesini ele alıyor. Festivalin 24 Aralıktaki etkinliğine, Borusan Müzik Evi ev sahipliği yapacak. Say'ın, ''Likya Prensesi'' adlı eserinin Türkiye'de ilk defa seslendirileceği konserde, sanatçının, ''Boşanma'' adlı dörtlüsü ile Erkin'in piyano beşlisini, Borusan Quartet, Fazıl Say ile birlikte sahneye taşıyacak.

Say'ın ilk kez 2009'da Tokyo'da seslendirdiği ''Likya Prensesi'' adlı eseri, 3000–4000 yıl öncesine hayali bir yolculuk yapıyor. Eserde, Anadolu'nun güneyinde yaşamış olan büyük Likya medeniyeti döneminde yaşamış bir prensesin dramı ve aşkları anlatılıyor. Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda 25 Aralıkta gerçekleşecek festivalin son konserinde yine Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası sahnede olacak.

''İstanbul Senfonisi'' adlı eserin Türkiye prömiyerinde, orkestrayı Gürer Aykal yönetecek. Fazıl Say, konserin ilk bölümünde Gershwin'in ''Rhapsody in Blue'' adlı eserini seslendirecek. İkinci bölümde ise besteci olarak yer alacak olan Say'ın ''İstanbul Senfonisi'' eserinin Türkiye prömiyeri yapılacak.


AA  16.12.2010

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.