Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

KAPADOKYA’DA CAZ GÜNLERİ

Caz günlerinin ilk etkinliği olan Erkan Uğur'un Telvin konseri büyük ilgi gördü.

Oyuncu İpek Erdem’in girişimleri ve yapımcı Elif Kayaman’ın girişimleriyle düzenlenen Kapadokya Caz Günleri, Nevşehir’de başladı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Kozmik Müzik, Nevşehir Emniyet Müdürlüğü, Nevşehir, Uçhisar ve Ürgüp belediyeleri, Forum Kapadokya Alışveriş Merkezi ve Argeus Turizmin desteğiyle organize edilen caz günleri etkinlikleri, ünlü müzisyen Erkan Uğur’un telvin konseriyle başladı.

Perdesiz gitarı ve perdesiz bağlamayı icat ederek, dünya müzik literatürüne giren ünlü müzisyen Erkan Uğur’un Telvin konseri, büyük ilgi gördü. Kapadokya Kültür Merkezi’ndeki konseri yaklaşık 800 kişi izledi.

Perdesiz gitar, bağlama, kopuzda Erkan Uğur, kontrbasta Ozan Musluoğlu, davulda Turgut Alp Bekoğlu, piyanoda Genco Arı, saksafonda Engin Recepoğulları, Kapadokya Caz Günlerinin ilk gününde caz severlere muhteşem bir gece yaşattı.

Erkan Uğur, sunuculuğunu oyuncu İpek Erdem’in yaptığı konserdeki konuşmasında, yaptıkları müziğin doğaçlama yapılan bir müzik türü olduğunu söyledi.

Konser yaklaşık 2 saat sürdü.

Etkinlikler çerçevesinde caz müziğinin tanınan isimleri tarafından Kapadokya’nın çeşitli mekanlarında konser ve söyleşiler gerçekleştirilecek.

Caz günleri kapsamındaki tüm etkinlikler ücretsiz olacak. 12 Aralık 2010 tarihine kadar sürecek etkinliklere belediyeler tarafından toplu, ücretsiz ulaşım sağlanacak.


AA  7.12.2010

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.