Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

ÇEHOV’UN “VANYA DAYI”SI ENKA SAHNESİNDE!

Anton Çehov’un kaleme aldığı, başrollerini Selçuk Yöntem ve Levend Öktem’in paylaştığı “Vanya Dayı” adlı tiyatro oyunu; 22. ENKA Kültür Sanat Kış Etkinlikleri kapsamında, 7 Aralık 2010, Salı akşamı saat 20:30’da ENKA İbrahim Betil Oditoryumu’nda sergilenecek!

Tiyatro Pera tarafından sahneye konan “Vanya Dayı”nın yönetmenliğini, aynı zamanda oyunu Türkçeleştiren Nesrin Kazankaya üstleniyor. Oyunda, başarılı oyuncular Selçuk Yöntem, Levend Öktem, Nesrin Kazankaya, Linda Çandır, Can Kolukısa, Aysan Sümercan, İlker Yiğen, Zeynep Özden, Volkan Aktan, Ömer İvedi, Oğuz Turgutgenç ve Özlem Kaynarca rol alıyor.

Çehov’un “Vanya Dayı” adlı oyunu; 19. yüzyılın devrim arifesini yaşayan Rusya’sında, değişmekte olan siyasal sistem ve sınıfsal değerlerin, toplum yaşamında yarattığı uzlaşmaz çelişkileri, bir çiftlik evi yaşantısı üzerinden izleyiciye aktarıyor. Köy yaşamına sıkışmış aydınların monotonluk, umutsuzluk, eylemsizlik, tembellik ve mutsuzlukla kuşatılmış varoluşlarını yansıtan “Vanya Dayı”; Çehov’un, geçmişlerine sıkışan ve bugünü yaşamakta zorlanan karakterlerinin, geleceklerine yönelik umutsuz ve umarsız bekleyişini etkileyici bir şekilde izleyiciye yansıtıyor.

Tüm sahnelerin simültane görünebilir kılındığı; çalışanlar ve çiftlik sahipleri arasındaki sınıfsal çelişkinin, davranış ve canlı müzik kullanımıyla algılanıp anlaşılacağı bir yorumla sahnelenen “Vanya Dayı”; 7 Aralık 2010, Salı akşamı saat 20:30’da ENKA İbrahim Betil Oditoryumu’nda tiyatro severlerle buluşacak.

Koltuk sayısının sınırlı ve yerlerin numarasız olması dolayısıyla, önceden rezervasyon yaptırılması gereken 22. ENKA Kültür Sanat Kış Etkinlikleri’ne ait biletler ENKA Online’dan, Biletix’ten ve ENKA Kültür Sanat gişesinden temin edilebilir.

Dileyen katılımcılar, her etkinlik öncesi saat 19:00’da Taksim – AKM önünden kalkacak ücretsiz servis ile etkinlik merkezine ulaşabiliyorlar. Etkinlik bitiminde ise, ENKA İbrahim Betil Oditoryumu’ndan kalkacak servis, konukların Taksim – AKM’ye ulaşımını sağlıyor. Servisten yararlanabilmek için etkinliklerden en az iki gün önce ENKA ile bağlantıya geçerek rezervasyon yaptırılması yeterli.


Sanatsal Haber  29.11.2010

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.