Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

ENKA’NIN “NEŞELİ PAZARLAR”I

ENKA Kültür Sanat’ın, veliler ve çocuklar için düzenlediği “Neşeli Pazarlar Konserleri”nin ilkinde; Anadolu’nun parlayan yıldızı Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrası, dinleyicilere klasik müzikle dolu keyifli bir Pazar yaşattı! Mozart’ın önemli eserlerinin sergilendiği konser; 22. ENKA Kültür Sanat Kış Etkinlikleri kapsamında 28 Kasım 2010, Pazar günü ENKA İbrahim Betil Oditoryumu’nda gerçekleşti.

Ülkemizin en genç fakat en hızlı gelişim gösteren sanat kurumlarının başında gelen Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrası; İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası ve İstanbul Maltepe Belediyesi Senfoni Orkestrası birinci şefi Naci Özgüç yönetiminde ENKA izleyicilerine özel bir konser verdi. Çocuklara Mozart’ı tanıtmak amacıyla, Mozart’ın 40. Senfonisi’nin birinci bölümü ile piyano konçertosunun sunulduğu konserde; yaptığı çalışmalar ve yer aldığı projelerle dünya çapında bir sanatçı olan, “Olağanüstü Başarılı Kadınlar” ödülüne sahip Benal Tanrısever Şimşek solist olarak sahne aldı.

ENKA Kültür Sanat tarafından düzenlenmeye başlanan “Neşeli Pazarlar Konserleri”; velileri ve çocukları klasik müzikle buluşturarak çocuklara klasik müzik sevgisi ve zevkini aşılamayı amaçlıyor.

Eskişehir Anadolu Üniversitesi’nin kurucu rektörü Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen sayesinde kurulan ve senfonik repertuarın yanı sıra opera orkestrası olarak da oldukça başarılı bir performans gösteren Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrası’nın; çocukları dinlemeye, eğlenmeye ve müziğin keyfini yaşamaya davet ettiği konser, ENKA İbrahim Betil Oditoryumu’nda, dinleyenler tarafından büyük beğeni topladı.


Sanatsal Haber  29.11.2010

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.