Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

EZ3kiel BİR KEZ DAHA İSTANBUL’DA

2008 yılında düzenlenen Phonem by Miller kapsamında Türkiye’ye gelen ve unutulmaz bir konsere imza atan EZ3kiel, yeniden İstanbul’da.

İncelikle işlenmiş sound’uyla Fransız elektronik müzik sahnesinin en heyecan verici topluluklarından EZ3kiel, 15 Ekim Cuma gecesi saat 22.30’da Salon sahnesinde.

Joan Guillon, Yann Nguema ve Matthieu Fays tarafından kurulan EZ3kiel, 2007 sonunda gruba Stéphane Babiaud'nun da katılmasıyla bugünkü dörtlü formunu aldı. Müzik yaşamına 1999 yılında Equalize It ile başlayan topluluk, basçı Yann Nguema’nın hünerli ellerinden çıkan web siteleri ve müziklerinin tamamlayıcısı olarak sundukları etkileyici grafik-görsel dünyayla da büyük ilgi çekti. Handle With Care ve Barb4ry albümleriyle eklektik ve özgün tarzını ortaya koyan EZ3kiel, canlı performans kayıtlarından oluşan albümü Live Versus Tour 2004 ile yine büyük beğeni toplamıştı. Hip-hop ve dub gibi siyahi etkileşimli müzik tarzları elektronik bir platformda buluşturarak yepyeni ve farklı bir tarz yaratan EZ3kiel’in son albümü Battlefield 2008 yılının başlarında yayınlandı. Hiçbir zaman aynı geçmeyen sahne performanslarıyla efsaneleşen topluluk “Requiem for a Dream” filminin müziklerine yaptığı yorumlarla da büyük bir hayran kitlesi edindi…

Topluluk kurulduğu günden bu yana aralarında, ünlü müzisyen Yan Tiersen ve geçtiğimiz aylarda İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti etkinlikleri çerçevesinde Haliç Tersanesi’nde konser veren Flaman grup DAAU da olmak üzere Avrupa alternatif müzik sahnesinin birçok ismiyle ortak çalışmalara imza attı.

Konserlerinde izleyicilerini müzikal olduğu kadar görsel anlamda da kendine hayran bırakan EZ3kiel, Fransa dışındaki ülkelerde gerçekleştirmek üzere özel olarak tasarladıkları yepyeni bir performansla, 15 Ekim Cuma akşamı Salon’da yeniden İstanbullu seyircisiyle buluşacak.


NTVMSNBC  13.10.2010

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.