Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

İŞ SANAT’TAN ‘YILDIZ DOLU PROGRAM’

İş Sanat, 11. sezonunda İstanbul’u dünyaca ünlü yıldızlarla buluşturmaya devam ediyor.

11. sezonunu 3 Kasım Çarşamba günü açacak olan İş Sanat’ın 2010-2011 sezonunda, 16 klasik müzik, 6 caz, 7 dünya müziği ve 6 geleneksel müzik konseriyle, 6 çocuk etkinliği, 3 dans gösterisi ve 5 şiir dinletisi olmak üzere 49 etkinlikte seyirciyle buluşacak.

Fazıl Say’la görkemli açılış Fazıl Say ve onursal şefleri Gürer Aykal yönetimindeki Türkiye’nin önde gelen senfonik topluluklarından Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası bir araya gelecek. Piyanistliğinin yanı sıra çok yönlü sanatsal projeleri, besteciliği ve doğu ile batı kültürleri arasında kurduğu yeni köprülerle de günümüzün en üretken sanatçılarından kabul edilen Fazıl Say, konserde Ravel'in piyano konçertosunu yorumlayacak.

Virtuoso serisi
Virtuoso serisi kapsamında klasik müziğin yıldızları sezon boyunca İstanbullularla buluşacak.
İş Sanat’ın gelenekselleşen Virtuoso serisi bu sezon, 20. yüzyılın en büyük piyanistlerinden kabul edilen Vladimir Ashkenazy, oğlu Vovka Ashkenazy ile bir araya geleceği konserle başlıyor.

Mart ayında ise coşku dolu tutkusuyla birleşen kusursuz tekniği ve şiirselliğiyle Rus kemancı Vadim Repin’e 1994 Tchaikovsky yarışması birincisi ve Diaposon d’Or ve Echo Klassik ödüllü piyanist Nikolai Lugansky eşlik edecek. Doğuştan gelen müzikaliteye ve muazzam teknik akıcılığa sahip olan Repin ve Lugansky ikilisi izleyenlere unutulmaz bir konser yaşatacak.

Yaşayan en büyük piyanistlerden kabul edilen, her konseri ayrı bir sansasyon yaratan Arcadi Volodos piyano repertuarının en seçkin örneklerinden eserler seslendireceği bir konserle bu sezonun Virtuoso serisinin son konuğu olacak.

Yeni yılda Strauss Coşkusu
Bu yılın konukları valsin anavatanı Viyana’dan Strauss Festival Orchestra Vienna. Geleneksel Viyana müziğinin otantik yorumcusu olarak benimsenen topluluk İş Sanat’taki konserlerinde Peter Guth yönetiminde tenor Daniel Serafin ve genç soprano Mara Mastalir’in de katılımıyla unutulmaz iki konsere imza atacak; Strauss, Lehar ve Kalman’ın birbirinden güzel operet ve bale müziklerinden bir seçki sunacak.

Klasik müzik sahnesinin devleri
Yetmiş sekiz yıllık geçmişinde, çalıştığı saygın şef ve solistlerle ve kaydını gerçekleştirdiği “Yüzüklerin Efendisi” filminin Oscar ödüllü müziğiyle uluslararası platformda en çok tanınan ve en seçkin orkestralardan kabul edilen Londra Filarmoni Orkestrası, daimi şefleri Vladimir Jurowsky yönetiminde Aralık ayında İş Sanat’a konuk oluyor. Konser, İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı katkılarıyla gerçekleştiriliyor. Konserin solisti otuz yıllık kariyeri boyunca rafineleşen geniş repertuarıyla sanatının doruğunda olan Hüseyin Sermet.

Cazın kalbi İş Sanat’ta atacak
İş Sanat, bu sezon da caz konserlerindeki iddiasını sürdürüyor. 4 Grammy ve 3 Latin Grammy ödüllü piyanist, besteci, aranjör ve müzik profesörü Chucho Valdes, 18 ödüllü kaydın sahibi Michel Camilo ile aynı sahnede buluşacak; caz efsanesi Omara Portuondo, Nat King Cole Şarkılarını David Murray Cuban Ensemble eşliğinde İş Sanat sahnesinde söyleyecek.

Yorumlarıyla caz ve kabare dünyasının en beğenilen isimlerden biri haline gelen Jane Monheit, saksafonun simgeleşen ikonu David Sanborn, sesi, vokal yorumculuğu ve piyanodaki virtüözitesiyle türünün zirvesinde bulunan Brezilyalı şarkıcı Eliane Elias ve üst üste 3 defa “En İyi Caz Vokal Performansı” dalında Grammy ödülüne layık görülen Dianne Reeves İş Sanat’ın heyecanla beklenen konukları…

Paco Pena geliyor
Flamenko gitarın büyük ustası Paco Pena bir aradan sonra tekrar İstanbullu dinleyicileriyle buluşacak. Flamenco sin Fronteras adlı gösterisinde muazzam yetenekli dansçıları, olağanüstü seslere sahip şarkıcıları ve virtüöz müzisyenleri bir araya getiren sanatçı, nefesleri kesen gösterisiyle İş Sanat sahnesinde olacak.

Buenos Aires’in tango ateşi sahnede yanacak
İş Sanat’ın çarpıcı dans gösterilerine bu yıl tangonun anavatanından gelen ve New York, Londra, Barcelona, Şanghay ve Capetown’daki tüm sezon biletleri tükenen, göz kamaştıran performanslarıyla dünyanın en çok alkışlanan tango topluluklarından Tango Fire Company of Buenos Aires eklenecek. Tangonun tüm ihtiras ve baştan çıkarıcılığına sahip Tango Fire izleyenlerin nefesini kesecek.


NTVMSNBC  30.09.2010

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.