Ank..." /> Sanatsal Haber... Türkiye'nin Sanat ve Kültür Portalı.

                                                                               

  Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

‘TOSCA’ OPERASI SEYİRCİYLE BULUŞACAK

Ankara Devlet Opera ve Balesi tarafından hazırlanan Gicomo Puccini'nin ünlü eseri "Tosca"nın Prömiyeri, 4 Ekim Pazartesi günü yapılacak.

Ankara Devlet Opera ve Balesi ile Ankara İtalyan Kültür Merkezi iş birliğiyle izleyici karşısına çıkacak olan ’’Tosca’’ operası, İtalyan Vincenzo Grisostomi Travaglini’nin rejisiyle sahnelenecek.

Orkestra şefliğini Tulio Gagliardo Varasve Alessandro Cedrone’nin üstlendiği operada, dekor Nihat Kahraman, kostümler Nursun Ünlü, ışık tasarımı ise Stefano Pirandello ve Fuat Gök’e ait.

Eserde "Floria Tosca" rolünü Seda Aracı Ayaz, Reyhan Görbil, Feryal Türkoğlu, "Marıo Cavaradossı" rolünü Aykut Çınar, İhsan Ekber, Ayhan Uştuk canlandırıyor.

Üç perdeden oluşan Tosca operası, politik bir suçlu olan ve hapisten kaçarak aile şapelinde barınacağı bir yer ararken şarkıcı Floria Tosca’nın aşkı olan ressam arkadaşı Mario Cavaradossi ile karşılaşan Cesare Angelotti’nin hikayesini anlatıyor.

Yapıtın konusu şöyle:
"Polis müdürü baron Scarpia, kaçağın izini sürmektedir ve öteden beri aşık olduğu Tosca’nın aklını çelerek sevgilisine ihanet etmesini sağlamaya çalışır.

Polisin soruşturmasında Cavaradossi, Angelotti’nin sığındığı yeri bildiğini inkar eder ancak Tosca, işkence gören aşığının çığlıklarını duyar ve kaçağın gizlendiği yeri bildirir.

Bu sırada Scarpia, Tosca’yı tehdit eder: Bir gecelik aşk karşılığında Caravadossi’nin hayatı...

Angelotti’nin intihar haberi ve Cavaradossi’nin kurşuna dizilmesine ramak kalması üzerine Tosca, baronun tehdidine boyun eğer ve ardından da onu öldürür.

Cavaradossi hapiste kurşuna dizileceği günü beklemektedir. Tosca kısa bir süre sevgilisini idamın gerçek olmayacağı şeklinde bilgilendirir. Ancak Scarpia’nın hazırladığı yazı bir kandırmacadır.

İdam, şafak vakti gerçekleşir. Umutsuzluğa düşen ve Scarpia’nın katili olarak aranan Tosca, kalenin duvarından kendini aşağı atar."


AA  30.09.2010

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.