Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

U2 İSTANBUL’U SALLADI

Dünyaca ünlü Rock grubu U2, 2 saat 10 dakika süren konseriyle yaklaşık 40 bin müziksevere unutulmaz bir gece yaşattı.

Dünyanın en büyük rock müzik gruplarından U2, İstanbul’da Türkiye’nin ve dünyanın dört bir yanından gelen müzikseverlerle buluştu.

Atatürk Olimpiyat Stadı’nda gerçekleştirilen, Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Devlet Bakanı Hayati Yazıcı, Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu ile İstanbul Avrupa 2010 Kültür Başkenti Ajansı Yürütme Kurulu Başkanı Şekip Avdagiç’in yanı sıra grubun yaklaşık 40 bin hayranının izlediği konser, U2 grubunun 2 saat 10 dakikalık etkileyici bir performansına sahne oldu.

Konser öncesinde saat 19.30’da İngiltere’nin en önemli alternatif rock gruplarından Snow Patrol sahne aldı.

Trafik Kilitlendi
Konser nedeniyle Atatürk Olimpiyat Stadı’nın bulunduğu bölgede yaşanan trafik yoğunluğu nedeniyle konsere gelen müzikseverler stada konser başladıktan sonra da girmeye devam ettiler. Başlangıç saati 21.00 olarak duyurulan konser, ancak bir saatlik gecikmeyle başladı.

Bono’dan Müzikseverlere Teşekkür
Konserde, U2’nun vokalisti Paul David Hewson (Bono) ile grubun diğer üyeleri sahneye, hazırlanan platform üzerinden yürüyerek geldiler. Grubun solisti Bono, bir kaç şarkı seslendirdikten sonra stadı dolduran müzikseverlere kendi dilinde "Hoşgeldiniz" diyerek teşekkür etti.

İstanbul’a gelmenin ve burada bulunmanın kendisi için önemli olduğunu ifade eden Bono, Pazar günü (05.09.2010) Asya ve Avrupa’yı birbirine bağlayan Boğaz Köprüsü’nde yürüdüğünü anlattı.

Binlerce Hayrandan Oluşan Koro Eşlik Etti
Daha sonra son albümü "No line on the Horizon"dan parçalar seslendiren Bono’nun şarkılarına, binlerce hayranı da eşlik etti.

Konser sırasında bir kadın seyirciyi sahneye çıkaran Bono, bir şarkısını sahneye oturttuğu hayranının dizlerine uzanarak söyledi. Bono, daha sonra kadın hayranıyla birlikte seyirciler arasına kurulan platforma yürüyerek burada dans etti.

Livaneli de Sahnedeydi
Bono, konseri sırasında sanatçı Zülfi Livaneli’yi de sahneye çıkardı. Livaneli, Bono’nun şarkısına eşlik ederken, İrlandalı bir şairden de dizeler okudu ve ardından "Yiğidim aslanım burda yatıyor" parçasını söyledi.

"Arayı Açmayalım"
Konserinin sonunda sevenlerine sabrettikleri için teşekkür ederek, "Arayı açmayalım" dileğinde bulunan Bono, sevenlerine AIDS ilacı alamayanlara yardım ettikleri için ayrıca teşekkür etti.

Konserini tamamladıktan sonra müzikseverlerin uzun süreli alkışları üzerine iki kez sahneye dönen Bono, konserin ardından ekibiyle birlikte dinleyicilerini selamladı.


Sanatsal Haber  7.09.2010

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.