Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

MARİNADA KLASİK MÜZİK 6’INCI YAŞINDA

İdil Biret'in eşlik ettiği Royal Filarmoni konseriyle dün başlayan D-Marin'de bu akşam Borusan Kuartet ve arkadaşlarıyla birlikte Fazıl Say sahnede olacak.

Yaz boyunca sürecek, birbiri ardına sıralanan festivalleriyle ‘Festivaller şehri’ İstanbul’u tahtından etmeye aday Bodrum’u klasikle serinletecek D-Marin Turgutreis Uluslararası Klasik Müzik Festivali dün akşam yapılan açılış töreniyle başladı.Kurucu destekçiliğini Doğuş Grubu’nun üstlendiği festival, ‘Müzikte Romantizm’ ana teması ile bu yıl altıncı kez düzenleniyor.

Geçtiğimiz yıl Avrupa Festivaller Birliği’ne (EFA) üyeliği kabul edilen ve sanat yönetmenliğini Yücel Canyaran’ın üstlendiği D-Marin’in açılış gecesinde İngiliz Kraliyet Filarmoni (Royal Philharmonic) Orkestrası’na piyanist İdil Biret eşlik etti ve şef Grzegorz Nowak yönetiminde Chopin ve Schumann’ın piyano konçertoları seslendirildi.

Klasik müziğin gelişimine katkıda bulunmak amacıyla düzenlenen D-Marin Turgutreis Uluslararası Klasik Müzik Festivali, 23 Temmuz’a kadar devam edecek. Her yıl olduğu gibi yine ‘Günbatımı’ ve ‘Gece’ konserleriyle klasik müzik tutkunlarını ağırlayan festivalde bu akşam 19.00’da başlayacak festivalin ilk ‘Günbatımı’ konserinde Borusan Kuartet sahnede olacak. Bu akşamın ‘Gece’ konserindeyse 21.00’de piyanist ve besteci Fazıl Say sanatçı arkadaşlarıyla birlikte özel bir konsere imza atacak. Cihat Aşkın, Çağ Erçağ, Tolga Salman, Güvenç Dağüstün, Burcu Karadağ, Efdal Altun, Sevil Ulucan, Iraz Yıldız ve Berfin Aksu’nun Say’a eşlik edeceği konserde, Nihavend Longa’dan Macar Dansları’na, Katibim’den Summertime’a kadar birçok esere yer verilecek. D-Marin’in altıncı yılında bir ilk de gerçekleştirilecek; gitar ve flüt ilk kez festivalde yer alacak. Flüt sanatçısı Halit Turgay ve ’deha gitarist’ olarak tanınan Jonathan Leatwood; Çukurova Senfoni Orkestrası eşliğinde ve Güven Yaşlıçam şefliğinde, ünlü bestecilerin eserlerini yorumlayacak.

D-Marin Turgutreis Uluslararası Klasik Müzik Festivali’nin kapanış konseriyse dünya opera sahnelerinin genç ismi Burak Bilgili’yi ağırlayacak. Henüz öğrenciyken Metropolitan’da ve La Scala’da sahneye çıkabilen ilk isim olan bas bariton Burak Bilgili’ye, soprano Perihan Nayır, bas Tuncay Kurdoğlu, bariton Gökhan Koç ve tenor Murat Karahan eşlik edecek. Sanatçılar, Verdi ve Rossini ağırlıklı repertuvarlarıyla sahnede olacak. Dünyada bir marinada gerçekleştirilen tek klasik müzik festivaline ev sahipliği yapan Turgutreis’te toplam yedi konser gerçekleşecek. ‘Günbatımı Konserleri’nin ikinci, üçüncü ve son günü 19.00’da marina içindeki anfi-tiyatroda ücretsiz olarak izlenebilecek. 22 Temmuz akşamı gerçekleşecek ikinci ‘Günbatımı’ konserinde, Türkiye’nin Barok dönem enstrümanları ve yorumuyla çalan tek topluluğu olan İzmir Barok sahnede olacak. Soprano Nazlı Deniz Boran ile piyanist Paolo Villa ise Leyla Gencer anısına seslendirecekleri eserlerle özel bir kapanış konseri gerçekleştirecek.


Radikal  20.07.2010

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.