Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

CAZ SANATCISI TONY BENNETT İSTANBUL’DA

Cazın unutulmaz seslerinden Tony Bennett, ''17. Uluslararası İstanbul Caz Festivali'' kapsamında İstanbullu müzikseverlerle buluştu.

Cemil Topuzlu Açık Hava Sahnesi’nde Şakir Eczacıbaşı anısına verdiği konserle ilk defa İstanbullu caz severlerle bir araya gelen sanatçı, sevilen parçalarını seslendirdi.

Konserin açılışını, piyanoda Kerem Görsev, kontrbasta Kağan Yıldız ve davulda Ferit Odman’ın bulunduğu ’’Kerem Görsev Trio’’ grubu gerçekleştirdi.

Sahneye, kızı Antonia Bennett ile birlikte çıkan Tony Bennett, yaklaşık 5 bin kişinin izlediği konserde 5 kez bis yaptı.

New York’ta doğan ve küçük yaşlarda şarkı söylemeye başlayan İtalyan asıllı Amerikalı sanatçı Tony Bennett, 1951 yılında çıkardığı ’’Because of You’’ adlı parçasıyla kariyerine hızlı bir başlangıç yaptı.

Tony Bennett, 1950’lerin başında yaptığı birçok hit şarkının ardından 1950’lerin sonunda ’’The Beat of My Heart’’ ile ’’Basie Swings’’ ve ’’Bennett Sings’’ gibi albümlerle kariyerinin zirvesine çıktı. Aynı zamanda başarılı bir ressam da olan sanatçı, çizdiği resimlerde Benedetto imzasını kullanıyor.

Biri ’’Yaşam Boyu Başarı Ödülü’’ olmak üzere 15 Grammy ödülü kazanan Tony Bennett, her yaş grubundan müzikseverin gönlünü çelen, nesil farkını yok eden bir sanatçı olarak yorumlanıyor.

Caz standartlarına getirdiği yorumlarla ’’Great American Songbook’’ olarak adlandırılan geleneğin ikonlaşmış seslerinden biri olarak gösterilen sanatçı, Michael Buble, Elvis Costello, Celine Dion, Diana Krall ve Bono ile çalışmalar yaptı.

Öte yandan, modern R&B ve soul müziğinin en güçlü seslerinden Seal, İstanbul Caz Festivali kapsamında, İstanbul’da ilk kez konser verecek.

Seal, 19 Temmuz Pazartesi günü saat 21.00’da Cemil Topuzlu Açık Hava Sahnesi’nde İstanbullu hayranlarının karşısına çıkacak.

Konserde, sekiz kişilik orkestranın eşlik edeceği Seal, ’’A Change Is Gonna Come’’, ’’It’s A Man’s Man’s Man’s World’’ ve ’’If You Don’t Know Me By Now’’ gibi klasikleri yorumladığı son albümü Soul’dan parçalarını da seslendirecek.


Sanatsal Haber  17.07.2010

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.