Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

KOMEDİ FİLMLERİ FESTİVALİ BAŞLADI

Türk ve Dünya komedi filmleri sinemaseverlerle buluşuyor.
Festivallerin en neşelisi, en keyiflisi, en komiği başladı.
20 Kasım'a kadar sürecek 7'nci Uluslararası Komedi Filmleri Festivali'nde, Türk ve dünya sinemasından, komedi türünün en çarpıcı örnekleri sinemaseverlerle buluşuyor.
Festivalin geleneksel bölümlerinden "En ciddi komedi filmi"yarışmasının sonuçları, bu yıl da izleyicilerin oylarıyla belirlenecek ve doğru tahminde bulunanlar, sezon filmleri için davetiye kazanacak.

Yönetmen Garth Jennings'in "Kahramanım Rambo", Yeni Zelanda'da yılın en başarılı filmi Paul Murphy imzalı "Kelepir Evlilik", hep sahip olmak istediği aileyi bir günde alışılmadık yollardan kuran Oliver'in traji-komik öyküsünü anlatan "Aile Saadeti" ve Petter Ness imzalı Norveç'in Oscar adayı "Kadın gibi Geçti", "En ciddi komedi filmi" bölümünde yarışacak.
"Aşık kahkahalar" bölümü'nde ise ödüllü yönetmen Vanessa Parise'in yönettiği "Jack ve Jill Dünya'ya Karşı", çok yönlü Fransız sanatçı Diasteme'in yönettiği "Avinyon Hatırası", başrolünü Cesar ödüllü ünlü oyuncu Emmanuelle Devos'un üstlendiği Idit Cebula imzalı "2 yaşam artı 1" ve Raul Marchand Sanchez'in yönettiği "Manuela ve Manuel", gülümsemeye romantizmin sıcaklığını ekleyecek.
"Bellek tazeleyici" bölümünde "En çok güldüklerimiz" başlığı altında "Kaybedenler kulübü" ve "Disko" gibi, sezonun başarılı örnekleri seyirci karşısına çıkacak. "Daima güldüklerimiz" bölümünde, Türkiye'den yönetmen Murat Şeker "İki Süper Film Birden" ve "Aşk tutulması" adlı filmleriyle yer alacak.
Komedi Filmleri Festivali'nde "Avrupa gülüyor" başlığı altında, Gianni di Gregorio imzasını taşıyan ve Venedik Film Festivali'nden "En iyi film pasinetti" ödülü dahil 3 ödülle dönen "Ağustos'ta Bir Gün", Gianni Zanasi'nin yönettiği yine Venedik Film Festivali'nde 3 ödüle layık bulunan "Düşünme Bile!", yönetmenliğini Stephane Giusti'nin üstlendiği, başrollerini Gilbert Melki ve Amira Casar'ın paylaştıkları"İtalyan Malı" izlenebilecek. "Amerikan bağımsızları" bölümünün sürpriz filmi ise cesur yönetmen Daniel Waters imzasını taşıyan, Simon Baker, Robert Wisdom, Winona Ryder ve Patton Oswalt'ın oynadığı kara komedi "Seks ve Ölüm" olacak.

Festivalde gösterimlere Beyoğlu Sineması, Cinebonus Maçka G-Mall ve Alman Kültür Merkezi salonları ev sahipliği yapacak. Alman Kültür Merkezi'ndeki gösterimler ise ücretsiz.

7. Uluslararası Komedi Filmleri Festivali 20 Kasım'da sona erecek.


Sanatsal Haber  13.11.2008

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.