Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

POP MÜZİĞİN KRALİÇESİ İSTANBUL’DA

Etkileyici sesi ve çarpıcı sahne performansıyla tanınan, disco’dan rock’a, 70’lerden günümüze uzanan efsane şarkıcı Grace Jones, İstanbul Caz Festivali kapsamında ilk kez İstanbul’da!

Kariyerinin hiçbir döneminde gösterişli tavrı ve görüntüsünden ödün vermeyen, geçtiğimiz yıl çıkardığı son albümü Hurricane ile bir kez daha dünyayı sarsan disco kraliçesi Grace Jones, 16 Temmuz Cuma akşamı saat 21.00’da Cemil Topuzlu Açık Hava Sahnesi’nde ilk defa İstanbullu hayranlarının karşısına çıkacak.

Tarzıyla Lady Gaga ve Rihanna gibi pek çok ismin en büyük ilham kaynağı olan, 80'lerin moda ikonu Grace Jones İstanbul konserinde sekiz kişilik ekibiyle sahne alacak. Konserlerindeki iddialı sahne şovlarıyla efsaneleşen Grace Jones, ayrıca hemen hemen her şarkıda kostüm değiştirmesiyle de tanınıyor.

Unutulmaz klasikleri “Slave to the Rhythm”, “I've Seen That Face Before (Libertango)” ve “Pull Up To the Bumper” ile hafızalara kazınan Grace Jones’un İstanbul’daki ilk konseri festivalin kaçırılmayacak gecelerinden biri olacak!

Jamaika doğumlu kontralto şarkıcı Grace Jones, uzun yıllar birlikte çalıştığı sanat yönetmeni Jean-Paul Goude’un da katkılarıyla benzerine rastlanmayan bir sahne kişiliğine dönüştü. Bugün 62 yaşında olan Jones, 1977 yılında yayımladığı ilk albümü Portfolio’dan bu yana stil ikonu kimliğini taşımaya devam ediyor.

Çok özel bir vokalist olmasının yanı sıra, androjen görüntüsüyle de tanınan Jones’un diskografisi Island Life, Nightclubbing gibi ikonlaşmış yapıtlarla dolu. Grace Jones’un şarkılarını yorumlayanlar arasında Sting, Iggy Pop, David Bowie, The Pretenders, Roxy Music, Tom Petty gibi isimler yer alıyor. Sanatçının uzun süredir beklenen son albümü Hurricane 2008 yılında yayımlandı. Yirmi yıllık bir aradan sonra çıkardığı onuncu albümü Hurricane için Tricky, Brian Eno ve Sly and Robbie gibi isimlerle çalışan Jones, bu albümüyle de eleştirmenlerden büyük övgü topladı.

Andy Warhol'un ilham perisi, Studio 54’ün ruhu, Grace Jones, müzik kariyerinin yanı sıra modellik ve oyunculuk kariyerine de devam etti. 1984 yılında Arnold Schwarzenegger ile Conan the Destroyer filminde başrolleri paylaşan Jones, ertesi yıl James Bond - A View to a Kill filminde Bond kızını canlandırdı. 1986 yapımı Vamp adlı filmdeki kraliçe vampir karakteriyle hafızalara kazınan Grace Jones, 3 kez Saturn Ödülü’ne de aday gösterildi


NTVMSNBC  13.07.2010

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.