Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

TARİHİ KULE İTALYANLARA EMANET

Dolmabahçe'deki tarihi saat kulesini İtalya restore edecek.
İstanbul'un '2010 Avrupa Kültür Başkenti' seçilmesi İtalya-Türkiye arasında işbirliği köprüsü kuruldu.
1890-1894 yılları arasında Sultan İkinci Abdülhamid tarafından yaptırılan Dolmabahçe Saat Kulesi, turistlerin İstanbul'a geldiklerinde ilk ziyaret ettikleri önemli eserlerden... 114 yıllık tarihi eser, hava ve denizin etkisiyle tahribat yaşadı. Bunun en önemli göstergesi de taşlarının kararması, yapıdaki korozyon ve erimeler.
Milli Saraylar Dairesi'nin İtalyan Ticaret Merkezi'yle yaptığı görüşmeler, tahribatın giderilmesi için fırsat doğurdu.
Restorasyon teknolojileri alanında önde gelen İtalya, Türk teknisyenlere eğitim vererek, kulenin aslına uygun olarak restore edilmesi konusunda işbirliği yaptı.

İtalyan Ticaret Merkezi Müdürü Roberto Luongo: "İtalyan tekniği ile Türk el emeği birleşiyor. Bu çalışma örnek bir proje, bir prestij projesi ayrıca ülke olarak bizim için de bir ilk. Saat kulesini seçtik çünkü İstanbul'a gelen her turistin gördüğü, dünyanın bildiği simge bir eser." dedi .
Saat kulesinde teknik analizler yapan ekipler, ön çalışmalarını tamamladı. Son gözden geçirmelerin ardından restorasyon çalışması 1 Aralık'ta başlayacak.
Konuyla ilgili bilgi veren Milli Saraylar Dairesi Başkanı Yunus Aydın: "işçiliğini biz karşılıyoruz. Zaten bizim kendi elemanlarımız. Oradan getirilecek bu ekipmanlar veyahut da restorasyon malzemelerini İtalyanlar kendileri getiriyor, bir ücret ödenmiyor. Tamamen işbirliği." dedi.

Projenin Mart ayında tamamlanması planlanıyor.


Sanatsal Haber  12.11.2008

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.