Anadolu Ateşi Çocuk Grubu, ilk ..." /> Sanatsal Haber... Türkiye'nin Sanat ve Kültür Portalı.

                                                                               

  Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

ANADOLU ATEŞİ ÇOCUK GRUBU SAHNEDE

Yaklaşık bir yıl süren hazırlıktan sonra sahne alan "Anadolu Ateşi Çocuk Grubu" izleyicileri hayran bıraktı.

Anadolu Ateşi Çocuk Grubu, ilk kez izleyicilerin karşısına çıktığı Mustafa Kemal Kültür Merkezi’nde başarılı bir performans sergiledi.

Dünyanın en büyük sahnelerinde gösterilerini sunan ve bugüne kadar 80 ülkede 3 bin gösteri yaparak 20 milyon izleyicinin karşısına çıkan ’’Anadolu Ateşi Dans Topluluğu’’ bir ilke daha imza attı.

2 bin çocuk arasından seçilen 5-12 yaş grubu arasındaki 65 çocuğun oluşturduğu ’’Anadolu Ateşi Çocuk Grubu’’ ilk kez Mustafa Kemal Kültür Merkezi’nde sanatseverlerin karşısına çıktı.

Yaptıkları danslarla büyük beğeni toplayan çocuklar, sergilediği ’’Anadolu Ateşi Koreografisi’’ ile seyircilere duygu dolu dakikalar yaşattılar.

Hazırlık çalışmaları yaklaşık bir yıl süren çocuk grubunun gösterisinden sonra Anadolu Ateşi Dans Topluluğunun eğitmenleri, dansçıları ve Genel Sanat Yönetmeni Mustafa Erdoğan çocuklara sertifikalarını verdi.

Erdoğan, gösteri öncesi yaptığı konuşmada, Anadolu Ateşi Dans Topluluğu için tarihi bir an olduğunu belirterek, ilk kez çocuklarla bir gösteri yaptıklarını kaydetti.

Gösteriyi sergileyecek çocukların okullarından arta kalan zamanlarında çalışarak bugünlere geldiklerini ifade eden Erdoğan, bunun bir başlangıç olduğunu, gelecek yıl birinci projeleri olan ’’Anadolu Koreografisi’’ni geliştireceklerini söyledi.

Erdoğan, ’’Hem Anadolu Ateşi repertuvarını yani Anadolu Ateşi ve Troya’yı hem de onların oynayacağı özgün bir proje yapıp onlarla sahne koyacağız. Şu anda senaryolar hazırlanıyor. O gösteri ile dünyanın her tarafını dolaşmak stiyoruz’’ diye konuştu.


AA  8.06.2010

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.