Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

‘JAZZING FLAMENCO’ GÖSTERİSİ BÜYÜLEDİ

9'uncu Mersin Uluslararası Müzik Festivali kapsamında sahne alan Antonio Najarro Dans Topluluğu, cazın şiirselliği ile flamenko ateşini aynı sahnede buluşturdu.

Mersin’de bu yıl ‘Portakallar Müzik Açtı’ sloganı ile gerçekleştirilen 9’uncu Mersin Uluslararası Müzik Festivali kapsamında sahne alan Antonio Najarro Dans Topluluğu, sahnelediği ‘Jazzing Flamenco’ gösterisi ile cazın şiirselliği ile flamenko ateşini aynı sahnede buluşturdu.

Antonio Najarro Dans Topluluğu’nun gösterisi Mersin Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. Gösteriyi Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Erol Ertan, Mezitli Belediye Başkanı Uğur Yıldırım, Mersin Üniversitesi Rektör Yardımcısı Berika İpekbayrak, Festival Tertip Komitesi Başkanı ve Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Faik Burakgazi, ile yaklaşık 700 sanatsever izledi.

YER KALMAYINCA AYAKTA İZLEDİLER
Fiyatları 80, 60 ve 40 TL arasında satılan biletlerin günlerce önceden tükenme gösteriyi izlemek isteyenler Kültür Merkezi’ne akın etti. Bazıları son dakikaya kadar gişe önünde bekleyerek iptal edilen, gelmeyenlerin biletlerini almak için beklerken, bazıları da Kültür Merkezi kafeteryasından sandalyeleri salona getirerek gösteriyi izlemek istedi. Yer bulamayan çok sayıda kişi ise 1.5 saat süren gösteriyi ayakta izledi.

BÜYÜLEDİLER
Avrupa Festivaller Birliği (EFA) üyesi festival kapsamında, 5 müzisyen 12 dansçıdan oluşan Antonio Najarro Dans Topluluğu, sanatseverlerin salonu doldurması ile sahneye çıktı. Flamenko ve cazın bir arada yer aldığı gösteri, göz kamaştırıcı kostümleri, dansları ve flamenko müziğinin canlılığıyla dikkat çekti. Jazzing Flamenco ile klasik İspanyol dansını caz, blues, soul ve flamenko müzikleriyle birleştiren Najarro, yenilikçi koreografisi ve dansçıların muhteşem performansı ile Mersinli sanatseverleri büyüledi.

Festival Sanat Yönetmeni Remzi Buharalı, festivalin yoğun ilgili gördüğünü belirterek, “Festival ilk başladığı yıldan bugüne gelinceye kadar, sanki sonu olmaya bir dağa tırmanıyor gibi gittikçe ivmesi yükselen bir festival oldu. Program anlayışına baktığınız zamanda Mersinli sanatseverlerin hergün kendilerinden bir parça yakalayacak şekilde bir program oluşturuldu. Herkesin beğenisine sunulan bu program Mersin’de çok büyük bir ilgi gördü. Sonuna yaklaştığımız festivalde geçtiğimiz yıllara oranla baktığımız zaman izleyicilerin salonları daha çok doldurduğunu görüyoruz. Aslında bu da Mersin’in ülkemizde yaşayan diğer şehirlere baktığımız zaman çok daha büyük avantajıdır. Çünkü sanatta çok daha düşkün, sanattı çok takip etmeye meraklı izleyici potansiyeli var. Biz bu potansiyele hizmet etmekten çok büyük bir mutluluk duyuyoruz” dedi.

Piyanist İdil Biret’in 20 Mayıs'ta verdiği açılış konseri ile başlayan festival, 3 Haziran Perşembe, ‘Ahn Trio'nun Tarsus Saint Paul Müzesi’nde vereceği kapanış konseri ile sona erecek.


AA  3.06.2010

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.