Mersin’in kültürel ve tarihi z..." /> Sanatsal Haber... Türkiye'nin Sanat ve Kültür Portalı.

                                                                               

  Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

İDİL BİRET MERSİN’DE KONSER VERECEK

20 Mayıs'da başlayacak "Mersin Uluslararası Müzik Festivali"nin açılış konserini ünlü piyanist Biret verecek.

Mersin’in kültürel ve tarihi zenginliklerini çok sesli ve evrensel müzikle buluşturan, kentin sanat yaşamındaki en saygın organizasyonu olarak gösterilen ’’Mersin Uluslararası Müzik Festivali’’ 20 Mayısta başlıyor. Festivalin açılış konserini ünlü piyanist İdil Biret verecek.

Alınan bilgiye göre, bu yıl dokuzuncusu düzenlenen ve her yıl olduğu gibi dünyaca ünlü pek çok sanatçının yer alacağı festival 3 Hazirana kadar devam edecek.

Avrupa Festivaller Birliği (EFA) üyesi festivale, bu yıl da Mersin Kültür Merkezi, Tarsus St. Paulus Kilisesi, Latin Katolik Kilisesi gibi tarihi ve kültürel açıdan önemli mekanlar ev sahipliği yapacak.

Festivalin açılış konserini İdil Biret verecek. Şef Myron Romanul yönetiminde Mersin Devlet Opera ve Balesi Orkestrası’nın eşlik edeceği konserde ünlü piyanist Biret, ’’Chopin’in 200. Doğum Yılı Kutlamaları’’ dolayısıyla bestecinin eserlerini Mersinli sanatseverlerle buluşturacak.

Festival, 21-22 Mayıs akşamı rock konseriyle devam edecek. 2007 yılında bas gitarist Levent Çetinkaya tarafından kurulan Lock Out Topluluğu, rock, pop-rock, funk, rockn roll ve blues cover’larından oluşan zengin ve eğlenceli bir repertuvarı müzikseverler için yorumlayacak.

Yurt içi ve dışında birçok başarılı konser ve sahne performansına imza atan ’’Grup Turkuaz’’, 23 Mayıs Pazar günü Kanlıdivane’de sahne alacak. Festival, 24 Mayıs Pazartesi günü oda müziğiyle sürecek. Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesinin yüksek lisans öğrencilerinin kurduğu ’’Trio Libero Grubu’’, ’’Ankara Trombon Dörtlüsü’’ ile İtalyan Katolik Kilisesi’nde performanslarını sergileyecek.

Festivalin sürpriz isimlerinden biri de Yıldız İbrahimova olacak. Dünyanın dört bir yanında tanınan ve beğeniyle dinlenen ünlü caz solisti, üç önemli doğaçlama ustasından kurulu Grifit Trio’nun ney, kanun ve piyano eşliğinde 25 Mayıs Salı günü Mersin Kültür Merkezi vereceği konserle sanatseverlerin karşısına çıkacak.

’’2010 Japon Dostluk Yılı’’ kapsamında, Japonya’nın üç ünlü sanatçısı, Satoko Kato (piyano), Satoko Inoue (piyano) ve Satoko Tanaka (soprano) özel bir resital için 26 Mayıs Çarşamba günü bir araya gelecek.

Avrupa’nın en seçkin müzik ödüllerinden biri olan ’’Echo Klassik’’ sahibi Jozsef Lendvay ve arkadaşları, Çigan müziğinin coşkusunu tattırmak için Mersin’e gelecek. Eşsiz yorumlarıyla Avrupa ve Doğu ülkelerinde sıkça konser veren grup, bu yıl Mersin’de 27 Mayısta müzik ziyafeti sunacak.

Festivalin bir diğer dünyaca ünlü konuğu da 21. yüzyılın opera süper starı olarak anılan Afrika kökenli Amerikalı mezzo soprano Denyce Graves. Mersin’e ilk kez gelen ünlü sanatçı, 28 Mayıs Cuma, Bilkent Senfoni Orkestrası eşliğinde konser verecek.

Festivalin diğer önemli konuğu, 1998 yılında ’’Uluslararası Paganini Keman Yarışması’’ ödülü sahibi Ilya Gringolts olacak. 30 Mayıs Pazar verilecek konserde sanatçıya, Bilkent Senfoni Orkestrası eşlik edecek. Dünyanın birçok ülkesinde resital sanatçısı olarak verdiği konserlerde Yuri Bashmet, Lynn Harrell, Diemut Poppen gibi ünlü sanatçılarla aynı sahneyi paylaşan Gringolts, bu kez Mersin Uluslararası Müzik Festivali için sahne alacak.

Murat Kodallı tarafından 2008’de kurulan ve Türk müziğini caz ile harmanlayarak yaptıkları özgün müzikle kendilerinden söz ettiren ’’Jazz a Turca Quartet’’, geniş repertuvarlarıyla Mersinlilere muhteşem bir konser verecek. Konser, Mersin Üniversitesi Uğur Oral Kültür Merkezi’nde yapılacak.

Klasik İspanyol dansını caz, blues, soul ve flamenko müzikleriyle birleştiren dans topluluğu ’’Jazzing Flamenco’’ bu kez Mersin’de sahneye çıkacak. Göz kamaştırıcı kostümleri, dansları ve flamenko müziğinin canlılığıyla unutulmaz gösteri sunmaya hazırlanan topluluk, 1 Haziranda izleyicilerle bir araya gelecek.

9. Mersin Uluslararası Müzik Festivali kapanış konserini, 3 Haziran Perşembe, Koreli ikiz kardeşler Maria ile Lucia Ahn ve onlardan iki yaş küçük kardeşleri Angella’dan oluşan ’’Ahn Trıo’’ verecek.

Topluluk üyeleri, müziklerine yansıttıkları olağanüstü iletişim gücü, mükemmel ses bileşimi ve farklı teknikleriyle seyirciyi de içine alan bir performans sergileyerek, muhteşem bir kapanış sunacak.

Festivalin Yürütme Kurulu Başkanlığını Faik Burakgazi, sanat yönetmenliğini ise Remzi Buharalı yürütüyor.


AA  18.05.2010

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.