İtalya’da yaşayan yönetmen Ferz..." /> Sanatsal Haber... Türkiye'nin Sanat ve Kültür Portalı.

                                                                               

  Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

'SERSERİ MAYINLAR' İLK KEZ ABD'DE

Ferzan Özpetek'in son filmi "Serseri Mayınlar" ABD'de Tribeca Film Festivali'nde ilk kez seyirciyle buluştu.

İtalya’da yaşayan yönetmen Ferzan Özpetek’in son filmi "Serseri Mayınlar" "Tribeca Film Festivalinde" ABD’de seyirciyle ilk kez buluştu.

New York’ta bu yıl 21 Nisan-2 Mayıs tarihleri arasında düzenlenen ve dünyanın en önemli bağımsız film festivallerinden biri olan "Tribeca"da yarışacak "Serseri Mayınlar" filminin "Chelsea Clearview" sinema salonunda düzenlenen gala gecesine, filmin yönetmeni Ferzan Özpetek, senarist Ivan Cotroneo ile oyuncular Lunetta Savino ve Elena Sofia Ricci de katıldılar.

Özpetek sinema salonuna girerken A.A’ya yaptığı açıklamada, "Tribeca Film Festivaline ilk kez geliyoruz, burada olmak bize mutluluk verdi. Tribeca her geçen yıl dünya çapında daha da yer ediniyor." dedi.

Özpetek, filminde neden Türk müziğine yer verdiğini soran bir izleyiciye ise "Sezen Aksu’yu çok seviyorum. Ayrıca ben hem Türküm hem İtalyanım, iki ülke için de güzel şeyler yapmaya çalışıyorum" dedi.

Filmin ABD’ye satılacağını ve bir iki gün içinde bu yöndeki anlaşmanın imzalanacağını bildiren Özpetek, "ABD’de filmin hem seyirci tarafından beğenilmesi hem de filmin tüm ABD’de gösterilecek olması beni çok sevindiriyor" diye konuştu.

"Serseri Mayınlar"ı babasına adadığını anımsatan Özpetek, "Filmi ona adamamın nedenlerinden bir tanesi, onunla havada kalan bir ilişkimiz olmasıydı. Babam, sinema yapmamı pek hoş karşılamıyordu, ancak sinema yapmak istememe ve bu konuda son derece kararlı olmama karşı da hayranlık duyuyordu" dedi.

"Serseri Mayınlar" filminin kendisini aile ilişkilerine götürdüğünü ve bu ilişkileri tekrar değerlendirdiğini söyleyen Özpetek, "Belirli bir yaşa geldiği zaman insanın kafasındaki değerler de değişiyor" dedi.

Filmin İtalya’da çok beğenildiğini kaydeden Ferzan sözlerinin sonunda, Türkiye’de film yapmayı çok istediğini de belirtti.

"Serseri Mayınlar" New York’ta Tribeca film festivali kapsamında bugün(27.04.2010), yarın ve 1 Mayıs günlerinde de gösterilecek.


AA  27.04.2010

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.