Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

İSTANBUL 2010 ETKİNLİKLERİ

İstanbulluları bu hafta yine sanatla dolu bir hafta bekliyor.

İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti etkinlikleri devam ediyor.

İstanbullular bu hafta Akram Khan’ın "Gnosis"i izleyecek, Chopin’in doğum günü kutlamalarına piyanist Özgür Aydın ile eşlik edecek, "Taşınabilir Sanat" sergisiyle Türkiye’ni dört bir yanından üniversite öğrencilerinin eserlerini izleme şansı bulacak.

Akram Khan "Gnosis" ile 20-21 Nisan’da Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde...
Bangladeş asıllı İngiliz koreograf Akram Khan, 20-21 Nisan tarihlerinde Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde son solo eseri ’’Gnosis’’ ile sahne alacak.

Khan, İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı Sahne ve Gösteri Sanatları Yönetmenliği tarafından tasarlanıp yürütülen ’’Dans Platform İstanbul Projesi’’ kapsamında İstanbul’a gelecek. Akram Khan, klasik Hint danslarındaki kökenlerine dönüş yaptığı son solo çalışması ’’Gnosis’’i, 20-21 Nisan’da Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde izleyicilere sunacak.

Hint geleneği ile sufi müziğini buluşturan bir orkestra eşliğinde sahnelenen eser, izleyiciyi bir dizi insansı ve tanrısal karakterin iç ve dış mücadelelerini keşfe davet edecek. Bu müzik ve dans şöleninde Akram Khan’a Hindistan, İngiltere, Pakistan ve Japonya’dan gelen müzisyenler topluluğu eşlik edecek.

Piyanist Özgür Aydın’dan Chopin
Müzik ve Opera Yönetmenliği desteğiyle hayata geçirilen ’’İstanbul 2010 Chopin Piyano Haftaları’’ ile İstanbul, klasik müzik tarihinin en evrensel ve efsanevi temsilcilerinden romantik besteci Frederic Chopin’in 200. doğum günü dünya kutlamalarına katılıyor.

Bu kapsamda piyanist Özgür Aydın, 18 Nisan’da Notre Dame De Sion Fransız Lisesi’nde konser verecek. Sanatçı, Chopin’in ’’Valsler’’, ’’İmpromtüler’’, ’’Noktürnler’’ eserlerini çalacak.

"Taşınabilir Sanat" Haydarpaşa Garı’nda
Görsel Sanatlar Yönetmenliği’nin çağdaş sanatın İstanbul’un farklı bölgelerine ulaştırılması amacıyla 2008 yılında başlattığı sergi ve etkinlik dizisi ’’Taşınabilir Sanat’’ kapsamında küratörlüğünü Volkan Arslan’ın yaptığı sergi, 20 Nisan’da Haydarpaşa Garı’nda açılacak.

Sergide, Hacettepe Üniversitesi, Gazi Üniversitesi, Çukurova Üniversitesi, Mersin Üniversitesi, Mustafa Kemal Üniversitesi, Dokuz Eylül Üniversitesi, Dicle Üniversitesi, Harran Üniversitesi ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi öğrencilerinin eserleri sergilenecek.

’’Sevgiyle El Ele Sanat Festivali’’ kapsamında yapılan kültür gezisi sırasında öğrencilerin çektiği fotoğrafların ve gezi sonrası izlenimleri ile yaptıkları İstanbul resimlerinin yer aldığı sergi, 26 Nisan’a kadar Nişantaşı City AVM’de gezilebilecek.

İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı ve İstanbul Bilgi Üniversitesi ortaklığıyla hayata geçirilen Berat İlk’in ’’Canlandıranlar Yetenek Kampı’’nın 17 Nisan’da Bilgi Üniversitesi’nde gerçekleştirilecek atölye çalışmasında Yonca Ertürk, yapım yöntemlerine ve Türkiye’deki yapım şartlarıyla ilgili genel bilgiler verecek.


Sanatsal Haber  15.04.2010

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.