Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

 

 

DİZİ ELEŞTİRİSİ: NARCOS

Sonbaharla birlikte dizi mevsimi de geldi. Her ne kadar gerçek sanatsal değerlilik açısından bazılarımız diziler hakkında olumsuz düşünür olsa da, sonuçta diziler sinema sanatının bir dalı. Günümüz popüler kültüründe diziler insanların başlıca seyirliği oldu. Dizileri yok sayamayız ve en azından, akıllara ziyan pembe dizileri bir kenara bırakırsak, dizilerin içinde de ciddi ölçüde iyi olanları var. Geçen yılın polisiye aksiyon dizileri True Dedective ve Fargo kolay unutulur mu?

Şimdilerde, y kuşağı gençliğinin neleri izlediğine bakarak, iyi diziler bulabiliriz.
Gençlerin ‘Game of Thrones’ yeni sezonunu beklerken izledikleri bir dizi, Narcos.
Birinci sezon ilk on bölümü yayınlanan bu dizi henüz bizim televizyonlarımızda gösterilmedi. Ama meraklıları internet üzerinden çoktan izlemiş, sezonu bitirmiş!

Dizinin konusu Kolombiyalı uyuşturucu baronu Pablo Escobar’ın ve dönemin Kolombiyası üzerine. Filmin dili İspanyolca ve İngilizce. Alt yazı ile izlediğinizde hayli yabancı dil çalışması yapmış oluyorsunuz! İspanyolca hayli kulak alıştırması yapıyorsunuz. Gerçi bazı kritikler dizide kullanılan İspanyolcanın Kolombiya ve özellikle Meddelin şehrinde kullanılan şive olmadığı şeklinde eleştiri yapmışlar ama bu kimi ilgilendirir ki! Ayrıca çekim yapılan mekanın yöre coğrafyasına benzemediği şeklinde eleştiriler var. Bence bunlar ayrıntı. Dizi beğenildiğinde kimse bunlara bakmıyor. Dizi imdb üzerinden 9 gibi yüksek bir reyting almış. Yapımcı Netflix. Bu stüdyo suç, drama ve aksiyon üzerine iyi yapımlar çıkarıyor, takip edilmeli.

Oyuncular tanınmış olmasa da, büyük oyunculuklar olmasa da sorun yaratmıyor. Başrolde Pablo Escobar’ı canlandıran oyuncu Wagner Moura fizik olarak gerçek Escobar’a çok benziyor. Gerçi o bakışları izleyici üzerinde Pablo gibi olumsuz bir kişi hakkında bile sempati oluşturabiliyor!(Gerçi farklı bir benzetme olacak ama, IŞID örgütünün eylemlerine bile olumlu bakanlar çıkmıyor mu sonuçta!) Bu olgu Scarface(Yaralı yüz) filminde Dustin Hoffmann’ın canlandırdığı psikopat kriminal kişiliğe bile hayran olanlar görüldüğünde biraz hayretle karşılanmıştı! Yine bu paralelde ünlü Casino filminde, Robert de Niro’nun canlandırdığı düzenbaz karakteri ve Joe Pesci’nin manyaklık ölçüsünde şiddet yanlısı karakterlerine seyirci kendini yakın hissetmişti!

Sonuçta Pablo çok kötü bir karakter. Bu diziyi izleyenler bu arada mutlak Benicio Del Toro’nun Pablo Escobar’ı canlandırdığı Pablo Escobar-Paradise Lost (Kayıp Cennet) filmini izlemeliler! Bu filmde de Pablo ailesine düşkün bir tip ama olabilecek en kötücül, hain, gaddar bir ruh! Uyuşturucu sadece kullananların hayatını karartmamış, üretildiği ülkeleri çökertmiş, o ülke halklarına da cehennem yaşatmış!


Cengiz ÖZDER
29.11.2015

Facebook ta paylaş


Yazarın Tüm Yazıları...  -   Yazar'a mesaj yaz  -   Yorum Yaz 



 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.