Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

 

 

İNSAN OLMAYI ÖĞRENEBİLİRMİYİZ?

İnsan gerçek olmalı bu hayatta, rüyalar görebilmesi için. Rüyaları renkli yapabilmesi bazılarını gerçeğe döndürebilmesi için. Hayaller kurabilmeli, o hayallerin peşinden gidebilmesi için.

Efkarlanmayı bilmeli insan, yaşamın tadını çıkarabilmesi için. Efkarlanınca açmalı sonuna kadar müziği dans etmeli, şarkılar söylemeli hayatla paylaşmalı duygularını.

Aşık olmalı hem de sınırsızca korkmadan, birini kendinden ne kadar çok sevebildiğini görebilmesi için, sonunda acı çekse de, mutlu olsa da. Aşk mucizedir ayakta kalmak için.

Paylaşmalı insan, yaşam birlikteliğinin değerini ölçebilmesi için. Sofrasını, aşını, sohbetlerini.

Hobileri olmalı,başkaları ile tatlı sohbetler yapabilmeli, fikir sahibi olabilmeleri, yenili şeyler öğrenmek için. Ufku açık olmalı, tutucu olmamalı, kendini bazı kurallar içinde hapis etmemeli, hele de hiç anlamadığım gurur denilen o duygunun arkasına saklanıp.

Böbürlenmekten, kibirden uzak olmalı. Kimse kimseden üstün değil sadece hayatta olanaklar ve elde ettikleri farklı.

Çok bilmeli, ukalaca değil sıcacık sevgi dolu. Çok merak etmeli, başkasına zarar veren merak değil bahsettiğim, yeniliklere, insanlara, işlere hayata tembel olmamak için.

Beslenmek için hayata, dostlar olmalı etrafında, en deli dolusundan daha ağır başlısına. Hepsinde başka değerler yüklüdür, başka bilgiler. Haaa unutma!!! Bir tek negatif insan seni yok eder, hep olumsuzdur, herkes için söyleyeceği bir olumsuzluk her baktığı yerde bir negatiflik vardır. Yok edeceksin onları yaşamından, uzaklaşacaksın hemen ortamdan, kendine hayrı yoktur onun sana ne verebilir ki?

Herkes hata yapar, yapmalıdır da o hatalar ilerde doğrular olarak döner zira ders alınır hatalardan. Hata yapacağım diye hiçbir şey yapmayanlara yazıktır uzaktan seyretmek bize verilen bu hayatın en acı tarafıdır, boşlardır hep açtırlar açlıklarını fark etmezler.

Kendini aklamak için sadece karşısındakini suçlayandan da uzaklaşacaksın, zarar verir sana da gün gelir. Hiçbir şey tek taraflı olmaz mutlak iki taraflı vardır bir açık.

Ortak noktada buluşulmamıştır, sevgi yoktur saygı tatile çıkmıştır. Kalbi gerçek inanç ve sevgi ile dolu olanları alacaksın yanına geçmişine kin beslemeyen, geleceğe keyifle bakan insanlar olacak hayatta.

Geleceği hiçbirimiz bilemeyiz Allah’tan başka, tüm enerjimiz bu gün içindir. Soluk alıp vermek bugün. Şükretmek bu gün için.

Bizim bu dünyaya yapacağımız en güzel eylem sevgi olmalı, barış olmalı, aşk olmalı… Gerisi öyle güzel gelir ki insan olmayı becerebilirsek…


Perrin GÖKDEMİR ÜLKER
26.06.2015

Facebook ta paylaş


Yazarın Tüm Yazıları...  -   Yazar'a mesaj yaz  -   Yorum Yaz 









 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.