Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

 

 

HİSLERİNİZ YAKITINIZDIR… NERDEYİM BEN?

Karalamalarım, minik kağıtlarım, küçük notlarım hepsi önümde masam dağınık, mutlak ve mutlak olmazsa olmazım müziğim açık. Evde sessizlik hakim, böyle anlarda kalemim durmuyor kafamın içinde birçok sözcük ‘hadi bizi yaz hadi bizi yaz’ çığlıkları ile dans ediyor.

Aylardır dans eden sözcükler kaleme alınmamış, yada yarım kalmış hadi kızım Perrin toparlan diyor içimdeki güzel ses. Hadi. Tembellik mi söz konusu yoksa? Buna itiraz ederim işte, zira ben değil tembellik yapmak nerde iş ona atlar dururum. Evde miyim öyle ayaklarımı uzatmak ne demek hemen dolaplar yok çekmeceler derken canımı çıkarır bırakırım.

Oğlum dünyaya geldiğinden beri aktif iş hayatımı bıraksam da ben her yerde olmayı her olayı takip etmeyi kendime görev sayanlardanım. Çok dinlerim, takip ederim. Erkenden kalkarım, hayatta sayılıdır geç uyandığım oğlumda bana çekmiş olmalı ki bebekliğinden beri sabahları erkende uyanır güne başlarız. Erken kalkan çok yol alır derler ya aynen öyle öğle saatlerine gelmeden birçok işim planlanmıştır buda çalışma hayatımın bana kattığı güzel bir alışkanlık.

‘Hayat kocaman bir müzik kutusu’ diyordu bir makalede. Ne kadar doğru aslına bakarsanız ne dinlediğinizle ilgili esasında. Tınıları ve renkleri var, Ezgiler çeşitli nasıl baktığınız önemli.

En enerjik en kıpır kıpır olanları seviyorum artık, acımı acıtmamalı hiçbir sözcük. Keyif benim keyfim kapalı artık acıklı sözcüklere.

Hayattan rengi alın geri neyi kalır ki? Demiyor mu bir reklam filminde… Hayattaki renkleri görmezsek hakikaten ne kalıyor ki yaşamamak için. Renksiz, müziksiz yaşanmıyor gıda gibi karnınız aç yaşamayacağımız gibi. Seçilen tarz ve ezgi kimi zaman güçlendiriyor kimi zaman da dibe vurduruyor.

Duyduğumuz dinlediğimiz birçok mısrada kendimizden de birçok şey buluyoruz. Yaşamda aslında yalnız yol alırken.

Bugün sahil yolundan eve dönerken arabada, dinlediğim blues-caz, adaların arkasında bana gülen güneş içimi ısıtıyordu. Arabada en güzel namelerim aslında hiç durmadan bıcır bıcır konuşan yorumlar yapan kanalları devamlı değiştiren aslan oğlum tabiî ki Arada birde dinleyip dinlemediğimi test edercesine bana sorular soruyor dinlediğime ikna olunca devam ediyordu. Buda hayatta şükretmek için kocaman bir neden, senden bir parça. Allahın büyük armağanı.

Bu kadar yoğun dinleme görevimin içinde yine de kendime kendimi bırakıyor güneş müzik aşk diye kendimden geçebiliyordum. Hep inanırım biliyorum da yaşam büyük bir sınav, bu sınavlarda kayıplar da var içini çok acıtan, kazançlarda var. Hayatına öyle ya da böyle girmiş birçok insan seni sen yapıyor aslında. Seçtiklerin senden ya çok alıp götürüyor ya da sana ödül gibi geliyor.

Yaşamın yordukları, hayata kendini kapamış insanlar çıkmamışsa karşına veya onları elemeyi başarmışsan ayakta devam ediyorsun.

Ve müzik kutusunu açıyorum, hislerim yakıtımdır dolduruyorum enerjimi yaşama dört elle sarılarak.

Bahar bugün geldi sanırım şehre, etraf sıcak sahil karınca sürüsü gibi insan kaynıyor. Çimenlere uzananlar, kaykay yapanlar, yürüyüş de olanlar…

Birden içimde aşk duygusu belirdi, aşık olmak istedim. Böyle bir istek duymak benim için ‘yaşamak istiyorum’ demek ‘ayakta dimdik varım’ demek. Hisleriniz yakıtınızdır, yakıtta sevgidir, aşkdır, sevebilme gücüdür. Hisleriniz, sevginiz ne kadar güçlü olursa yaşamda size o derece canlı güçlü gelir.

Aşk duygusu, kıpır kıpır bir şarkıyla beslenince oğlumla arabada dans ederken bulduk kendimizi, kahkaha attım aşkı bulmuştum ben. En büyük aşk Tanrım’dı bana güç verdiği için, gülen gözleri ile bana bakan oğlum ise aşkların en lezzetlisi. Şükrediyorum yine yeniden.

Hayat sınavlarımı zor çok zor, maskelerim eskiyor, yırtılıyor parçalanıyor eskisi kadar çok çeşitli değil ama bu hayat bana verildiği sürece ben maskelerimi yenileyerek yola devam edeceğim.

Beni eğlenceli bulan, ‘seni uzaydan seyrettim ve sevgi dolu eğlenceli olduğun için seni seçtim’ diyen dünya tatlısı biri var yanımda seçtiğine pişman olmamalı yol arkadaşım, oğlum. Onun yolu benden çok daha uzun tabiî ki ben olabildiğim sürece onunlayım. Ve yolu açık olsun Tanrım onu hep korusun.

Renklimi renkli neşeli güzel enerjilerin fırtınasında güzel bir bahar olsun. Hayat güzeliklere gebe olsun.
Sevgiyle kalın. Yolu sevgiden geçenler ile bir gün mutlaka…



Perrin GÖKDEMİR ÜLKER
15.04.2015

Facebook ta paylaş


Yazarın Tüm Yazıları...  -   Yazar'a mesaj yaz  -   Yorum Yaz 









 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.