Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

 

 

BOĞAZİÇİ CAZ KOROSU

31 Ocak 2015 tarihinde PSM büyük sahnede Boğaziçi Caz Korosu konserini izledik. Salon olduğu gibi doluydu. Dinleyici kıymet biliyor. Biz başlangıçta Manhattan Transfer ve Swinger Singers tarzı bir müzik beklemiş olsak da, sonuçta izlediğimiz konserde yaptıkları, seçtikleri müzik türü, çıkardıkları işin yüksek niteliği o dediklerimizi aratmadı. Kendilerine caz korosu deseler de, reperetuarları popüler, folk ve pop müzik türlerinden oluşmuştu. Bu grup acapella tarzında müzik yapıyor. A capella İtalya'da kilise müziği olarak başlamış, insan sesinin enstrüman gibi kullanıldığı bu tür rock, caz, folk, hatta r&b türleri ile bile harmanlanıp icra edilebiliyor.

Biz bu grubu daha öncesinden duymuş, işitmiş idik. Okuyucu gezi protestoları sürecindeki 'çapulcu musun vay vay' uyarlamasını mutlak hatırlayacaktır. Grup 2007 yılında Boğaziçi üniversitesinde müzik kulübü olarak başlamış, sonrasında bağımsız olarak yoluna devam etmiş. Koro, çeşitli yarışmalarda dünya birincilikleri almış, prestijli festivallerde müzik yapmış. Grubun genç şefi Masis Aram Gözbek yetenekli bir müzik adamı.

Konserde koro, Journey to Brasil ile başladı, Wade in the Water, Mamaliye, Jingle Bells, Josua gibi tanıdık parçalarını söyledi. Dinleyici Entarisi Ala Benziyor parçasının nakarat bölümlerinde interaktif olarak gruba iştirak etti. Konserin ikinci bölümünde gruba Nil Karaibrahimgil, Yasemin Mori ve Ali Kocatepe kendi parçaları ile iştirak etti. Son şarkılarda gençlik korosu ve eski grup elemanlarının katılımıyla oldukça büyük bir koro ile seslendirme yaptılar.

Bu Türkiye çok renkli bir ülke vesselam. Ortadoğu coğrafyasının kenarında, böyle sanat açısından üst düzey evrensel müzik yapılabiliyor! Bu bir zihinsel zenginlik ve bize gurur vermeli!
Keşke genç olsaydım ve sesim iyi olsaydı da, ben de böyle bir grup içinde söyleyebilseydim!


Cengiz ÖZDER
6.02.2015

Facebook ta paylaş


Yazarın Tüm Yazıları...  -   Yazar'a mesaj yaz  -   Yorum Yaz 





 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.