Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

 

 

YILDIZLAR, ELMASLAR GİBİ PARLA 2014

Merhaba,

Yaşadığımız her günün bir armağan olduğuna inanıyorum ve bu yılı güzel dileklerle, umutlarla, geriye dönüp bakmadan kapatıyorum. Bana verilebilecek en güzel hediyeyi kabul ettim cumartesi günü. Saat 17:21‘de Antalya’da 6.0 şiddetinde bir deprem gerçekleşti. Çok şükür ki kimseye bir şey olmadı. Yeni yıl ağacımın altını sevdiklerime aldığım hediyelerle doldururken, çocukça bir sevinçle bana nasıl hediyeler geleceğini düşünüyordum. Sanırım en güzel hediyem bu, sevdiklerimin sağlıklı, mutlu ve hayatta olması…

Hüseyin Rüstemoğlu’nun 4. kişisel sergisi Galeri Artist Çukurcuma’da 4 Ocak 2014 ‘te açılıyor. Sanatçının “Neden her gittiğin yerde bir parçanı bırakıyorsun?” isimli sergisi Murathan Mungan’ın “Aynalı Pastane” hikayesinde ki Aliye karakterinin “Neden her gittiğin yerde bir parçanı bırakıyorsun?” sorusuna verdiği “Bilmem, zaten parça parçayım ya, belki ondandır…” cümlesinden alıyor. Yaşadıkları üzerinden çalışmalar üreten Rüstemoğlu’nun son çalışmaları alışılmışın dışında ve dikkat çekici, 22 Ocak 2014 tarihine kadar izlenebilir.

Orhan Taylan'ın merakla beklenen 'Gezi Resimleri' sergisi 22 Aralık'ta Mimarlar Vakfı Sergi Salonu'nda açıldı. Çağına, geleceğe ve geçmişe iyi tanıklık etmiş bir büyük isim olan sanatçı, yeni resimlerinde direnişi, tepkiyi, baskıyı ve Gezi ruhunu ölümsüzleştirmiş. Sergi 11 Ocak 2014 ’e kadar, pazar dahil her gün saat 11.00-20.00 arasında Karaköy Yolcu Salonu karşısındaki Mimarlar Vakfı Sergi Salonu’nda gezilebilir.

Cemal Süreya Kültür Sanat Derneği Mustafa Öneş, Leyla Şahin, Aba Müslim Çelik, Egemen Berköz ve Enver Ercan'dan oluşan Seçici Kurul Cemal Süreya Şiir Ödüllerinin sahiplerini belirledi.2013 yılı Şiir Ödülleri "Dosya" dalında Abuzer Gürpınar'ın "Başım Kiraz" adlı yapıtına oy çokluğu ile verildi. Bu dalda ayrıca Eşref Yener'in "Baykuşta Yangın Tekrarı" isimli yapıtı Özendirme Ödülü'ne değer görüldü.

Zorlu Center PSM’ de 3 Ocak günü, Stefano Mazzoleni yönetiminde gerçekleşecek konserde piyanist İdil Biret, S. Rahmaninov'un 3. Piyano Konçertosu'nu seslendirecek. İkinci yarıda ise I. Stravinsky'nin Ateş Kuşu adlı eseri orkestra tarafından seslendirilecek.

Arkamızda kalan günlerin ağırlığı, acısı, acı tatlı hatıraları geride kalsın yeni yılda…

Yıldızlar, elmaslar gibi PARLA 2014
Bir elmas gibi parlat bizi 2014


Nebahat KARYAĞDI
30.12.2013

Facebook ta paylaş


Yazarın Tüm Yazıları...  -   Yazar'a mesaj yaz  -   Yorum Yaz 













 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.