Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

 

 

İYİYİ DİLEMEK, İYİ OLMAK….

Son günler…
2013 ‘ün ağırlığına, şokuna veda etmek, 2014‘ü iyilikler olsun diye beklemek.

Sizler, daha eski senenin yüklerini, sizi üzen olay ve insanları, hiç mi hiç istemediklerinizi atmadıysanız hadi ne duruyorsunuz elinizi çabuk tutun atın. Temizlik, temizlik….

Ben çok aceleci, tez canlı biri olmama rağmen daha bir türlü içimdeki ağırlığı temizleyemedim. Sanırım bunun için bana biraz zaman lazım zira bu ağırlık ne dolaplardan giymediğiniz kıyafetleri atmak nede sizi üzen sıkan insanı hayattan def etmek kadar kolay. Ama çok da güçlü olduğumu biliyorum başaracağım. Bu iyiyi dilemek.

Sizi sıkan, boğan insanlardan başlayın. En ağırı onlar hayatınızda sizi zincirlemiş gibi engelleyenler, size kasvet verenler, kendileri ağır olan, hayattan zevk alamayan birde etrafına sürekli kotü enerji verenlerden atın kurtulun. Yok atamam diyorsanız uzaklaştırın daha az olun onlarla hani derler ya ayda yılda bir.

Ama bana sorarsanız; kurallarıma, kurduğum düzenime bağlıyımdır. Ne kadar bilsem de beni boğduğunu öyle aniden atamam kimseyi, hiçbir şeyi. Değiştiremem eskimiş bir kazak gibi. Bir kabulleniş vardır, eğer o benim için bir şekilde değerliyse. Benim hayatımda yakınımda, çok yakınımda olan kişiler hep benim seçimlerimdir kimse zorla girmemiştir yaşamıma aşk ile seçilmişlerdir eğrileri doğruları ile. Böyle de olunca zamanla farklılıklar yaşasak da hep var olacaklardır. Ben nefes alacak bir açıklık bulur kendimi kuvvetlendiririm bu hep böyle olmuştur. Bu iyi olmak.

Seçimlerimizin çoğu kendi tercihlerimizdir, kimse kafamıza silah dayamıyor ki, sürekli hayatının düzensizliğini, başarısızlığını başkalarının üstüne atan, başkaları ile kavga halinde olan insanlara bakın sorunun esası kendisidir. Hayal ile gerçeği karıştırır, yapmak istedikleri çok güzel şeyler olsa da onları hayata geçirmekte başarısızdır bir suçlu arar. Nedense hep etrafında olan birileridir sanki elbirliği ile ona savaş açılmış gibi. Kabul edebilse aslında sorun kendisi hayat ona da daha sıcak gelecek. İyiyi dilemek.

Evinizi gözden geçirin, kullanmadığınız eşyaları bir ihtiyacı olana devredin, giymediğiniz kıyafetleri bu kar - kış da üşüyeceklere verin bunlar için belediyeler çok iyi çalışıyorlar.

Hafifleyin ruhunuz da, evinizde, etrafınızda hafifleyin. 2013 çok ağır bir yıldı, bir çoğumuz içinde benim içinde. Çok ani olarak Babamı, hayatımda beni hiç hayal kırıklığına uğratmayan tek erkek, beni koşulsuz koruyup kollayan büyük gücü kaybettim, çok sevdiğim hayata bu kadar güzel bakan neşeli, etrafına sevinç katan bir kız arkadaşım aniden beliren, ciddi bir hastalıkla boğuşuyor ama çok iyi olacak biliyorum, bir çok tanınmış kendi alanlarında özel insanları kaybettik.

Tüm bunlara rağmen, yeni seneyi umutlarla yeşertelim, daha iyi olması için emek verelim.
Tanrı bu dualarımızı kabul eder. İnançlarımız hep kuvvetli tutalım.

Noel baba her eve en güzel hediyeler ile gelsin bu hediyeler; sağlık, mutluluk ,enerji, başarı, dostluk, iyi niyet, hoş görü olsun. Bu aralar Noel baba başka yorumlara muhatap kalsa da o, bizim çocukluğumuzdan beri olan hep iyilik ve güzellik, hediyeler dağıtan bir sembol. Olumlu olan hiçbir şeyi hayatımızdan çıkarmayın. Bu iyi dilek.

Aralık ayının başlarında ilk kar düştüğünde İstanbul’a, minik oğlum önce okulunun tatil olmasını diledi, okula gitmek istemediği için değil daha çok kar oynayacak zamanı olsun diye. Onun bu çabası mesuliyetten kaçmak değil de, çok keyif aldığına daha zaman ayırabilmek ti. Onunla gurur duydum. Keşke birçoğumuz kocaman insanlarda bu mesuliyetlerin farkında olabilsek. Mesuliyet ve zevk alınan hobilerin karışımı hayat sürmek, elden geldiğince.

Zevkle paylaşılacak zamanları fazlalaştırıp dostlukları, aileyi, hayatta olan aile büyüklerini baş tacı edip işini de aksatmadan dünyada var olmak, bu iyi dilek.

Eski yılları kırpıp kırpıp yıldız yapmalı. Böyle bir söz vardı hepimizin belli yılları kırpıp yok etmek istediğini biliyorum, hadi hep birlikte yeni senenin dünyaya ve ülkemize barış sevgi getirmesini dileyelim. Buna dünyanın çok ihtiyacı var.

‘Mutluysan yola devam et, mutsuzsan hayatını değiştir’…! Diyor mesela bir alıntıda, belki de güzel bir cümle ama hayatın içinde yaşarken hayatı değiştirmek bu kadar kolay değil. Çoğumuz tek değiliz, alıp başını gitmek tek olmak veya daha çok kendini düşünmekle ilgili. Ailelerimiz var, eşimiz, çocuğumuz, annemiz, babamız, kardeşlerimiz, akrabalarımız.

Olsa olsa seni sıkanları bilir ve kendini korumak için gerekli önlemleri alabilirsin ki buda doğru bir yoldur. o yaşam senin içinde olduğun gerçektir.

İşini çok sevmeyebilirsin ama iyi kazandığın / tek o iş vs. varsa sırf sevmiyorum diye işinden ayrılamazsın sen hayatta tek değilsin ki. Bir aile, bir eş belki çocuklar belki bakmakla yükümlü olduğun aile büyükleri, ev borçları, okul taksitleri, kendi alışkanlıkların bunların hepsi birbirine bağlıdır sen içinden çekip gidemezsin o bu kadar kolay değildir.

Hepimiz zaman zaman, kendi içimize dönüp muhasebe yaparız. Her yeni yılı beklerken umutlarımız arzularımız olmasını istediklerimiz… Sıralayın, sıralayın liste uzar gider.

Annem ve Babamın beni büyüttükleri gibi, Tanrının tek ve en büyük kuvvet olduğunu, din, dil, ırk inanış ayırımı yapmaksızın hep insanın değerinin önemli olduğunu unutmamamız gerek. Savaşların sadece kayıplar, barışların dünyaya huzur vereceğini bilerek, sen ve ben değil de biz diyerek şu dünya üstünde yaşayabilmeği dilemek.

MUTLULUK KADEHİNİZ HEP HAVADA OLSUN, İÇİNDE HEP SAĞLIK, NEŞE, BARIŞ, SEVGİ İLLEDE SEVGİ DE OLSUN. CANIM BABAM NURLAR İÇİNDE YAT. SENİ ÇOK SEVİYORUM BENİMLE OLDUĞUNU BİLİYORUM. HEPİMİZİN ÇOK DEĞERLİ KAYIPLARI NURLAR İÇİNDE YATSIN. HAYAT HERŞEY İLE YAŞAMAK İÇİN VAR KUVVETLE, İNANÇLA…

MUTLU SENELEREEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE, KAPINIZDA NARLAR PARALANSIN ONCA SAĞLIK, MUTLULUK, HUZUR SİZİNLE OLSUN.

İYİ SENELERE…


Perrin GÖKDEMİR ÜLKER
27.12.2013

Facebook ta paylaş


Yazarın Tüm Yazıları...  -   Yazar'a mesaj yaz  -   Yorum Yaz 









 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.