Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

 

 

YAZ GEÇER

Hiç bitmeyecek gibi duran istibdat günlerinin peşinde son bir bahar başladı…

Geçen ay Bodrum' da idim. Tatil amaçlı değil tamamen sanatsal. ARTSUITE Gallery’nin bu yaza damgasını vuran kapanış sergisiyle tamamladığı 8.Uluslararası Sanat çalıştayındaydım. Çok keyifli geçen bir kaç günün ardından anılarda kalan Bohem Bodrum, özlenilesiydi.

VIII. Uluslararası Workshop Çalışmasına Katılan Sanatçılar: Ahmet Kiracı, Alican Leblebici, Ayhan Çetin, Canberk Özcan, Filiz Hatipoğlu, Gamze Taşdan, Gözde Başkent, Güler Aşık, Güneş Hüseyinkulu, Hasan Hüseyin Tozlu, Haticenur Özer, Hüseyin Rüstemoğlu, Kader Genç, Lütfi Büyüktopbaş, Mustafa Haykır, Nazan Berk Edis, Özer Toraman, Pınar Partanaz, Sedat Akdoğan, Semih Zeki, Serdal Kesgin,Seren Ceren Asyalı ,Yiğit Altıparmakoğulları ve bendeniz.

Biraz da sanatçı arkadaşlarımdan bahsetmek istiyorum.

Genç sanatçı Gamze Taşdan, daha önce sosyolojik olarak değerlendirdiği kadın konulu enstalasyonu “Zilliler” i iki boyuta taşıdı ve izleyiciyi daha önce duydukları etek altlarından gelen çan sesinden mahrum bırakıp, ipe odakladı.

Pınar Partanaz son dönemde kadın ve çocuk portreleri üzerine resimler yapmaktadır. Yorumladığı "Nar-Mandalina Kadın" adlı eseri ile Art Suites Çalıştayı'n da yer almıştır. İçinde bulunduğumuz hafta (5 ekim'de) see.me'nin New York'ta organize ettiği Creatives Rising dijital sergisine katılıyor.

İç mekan ve Mobilya tasarımcısı olan Lütfi Büyüktopbaş yapmış olduğu modern avangard çalışmaları yaptığı resim çalışmasında devam ettirmiştir. Tasarımcı resim çalışmalarında kendi üslubu ile tasarım alanında yaptıklarını tuvallere taşımaya devam ediyor. Mekan ve insan ilişkisini somut ve soyut örneklerle izleyiciye sunuyor.

Gözde Başkent kadın imgesinden izler bulunan resmi ile çalıştaya renk kattı. Önümüzde ki ay Contemporary İstanbul’da sanatçının son dönem resimlerini izlemek mümkün.

Güneş Acur " Uykuda" serisinin devamı olan bir resme imza attı. Gerçek olanla gerçek olmayan arasındaki yolculuğun astral bir durağı olan resimleri ile tanınan sanatçı, sezon içinde gerçekleşecek sergisine hazırlanıyor.

Hüseyin Rüstemoğlu büyüyen yalnızlığım hayal ve gerçek isimli iki çalışmasında aidiyetsizlik kavramından yola çıkarak bireyin içe dönüşünü sorguluyor. 31 Ekim’de çalıştayda yer alan bir diğer ressam Güneş Hüseyinkulu ile birlikte "Beyaz Masallar" sergisini açacak. Rüstemoğlu, 4 Ocak 2014’te Artist Çukurcuma da ki kişisel sergisinin hazırlıklarını yapıyor.

Çalıştay da ki en büyük boyutlu resim, bana aitti. 140x180 cm boyutlarında ki çalışmam karışık teknikti, uzun zamandır yağlı boya yapmıyordum, farklı bir hava verdi. Eserin adı “teddy bear and tree”, üç yıldır devam eden şaman ağacı serim ile “çocukluk düşlerim- m” in bir birleşimi oldu. Yeni resimlerimi 9 Kasım’da UPSD Maçka Sanat Galerisinde gerçekleşecek kişisel sergimde izleyebilirsiniz.

Can Doğan’ın yönettiği “Gözlerimi Kaparım, Vazifemi Yaparım” oyunu İBST’nin iddialı oyunlarından biri. Ölümsüz eser, 20 yıl önce Savaş Dinçel rejisiyle de sahnelendi. Gala’da oyunun yazarı merhum Haldun Taner ve Savaş Dinçel anıldı. Ekim ayı boyunca Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde seyirciyle buluşacak oyunu izlemek için sabırsızlanıyorum. Bu arada sevgili Can Doğan facebook aleminde yaptığı digital portrelerle adından söz ettiriyor.

Yaz Geçer

...
Ölü bir yılan gibi yatıyordu aramızda
yorgun, kirli ve umutsuz geçmişim
oysa bilmediğin bir şey vardı sevgilim
Ben sende bütün aşklarımı temize çektim

imrendiğin, öfkelendiğin
kızdığın, ya da kıskandığın diyelim
yani yaşamışlık sandığın
Geçmişim
dile dökülmeyenin tenhalığında
kaçırılan bakışlarda
gündeliğin başıboş ayrıntılarında
zaman zaman geri tepip duruyordu. Ve elbet üzerinde durulmuyordu.
Sense kendini hala hayatımdaki herhangi biri sanıyordun, biraz daha
fazla sevdiğim, biraz daha önem verdiğim.
...

MURATHAN MUNGAN



Nebahat KARYAĞDI
11.10.2013

Facebook ta paylaş


Yazarın Tüm Yazıları...  -   Yazar'a mesaj yaz  -   Yorum Yaz 

















 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.