Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

 

 

ANNE BEN AŞIK MIYIM? / BOYA MERDİVENLERİMİ

Yaz bulutları dağılıyor gökyüzünden ve hafif bir ürpertinin kucağından geliyor sonbahar rüzgârı.

Acı tatlı birçok olayın ardından, unutulmayacak günlerin eşiğinden atlayıp yeni bir mevsimin ilk günlerini ardımızda bırakıyoruz.

Okullar açılıyor nihayet. Bu satırları okuyup benim kadar sevinmeyenler olabilir ama ben çocuklarımı ve onlarla sanat dolu dersler geçirmeyi özledim.

Genç ressam Oral Ünlü yeni kişisel sergisiyle sezona güzel bir başlangıç yapıyor. Yeni çalışmaları ile sanatseverlerle buluşmaya hazırlanan ressam Ünlü, doğadan, anılarında kalan çocukluk imgelerinden esinleniyor. Enka Okulları, Dr. Clinton VİCKERS Sanat Galerisinde ki sergi 10 Eylül - 30 Eylül 2013 tarihleri arasında izlenebilir.

"Yakınlaşmalar" isimli karma sergi 13 Eylülde Gaziantep’te açılıyor. Türkiye sanatının çok değerli iki ustası Ara Güler ve Prof. Dr. Devrim Erbil ile pek çok başarılı sanatçıyı (bir de bendeniz) bir araya getiren bu önemli sergi Gaziantep Üniversitesi Cenani Konağı Kültür Sanat Merkezinde açılacak. Sergide 57 sanatçının farklı disiplinlerde ki çalışmaları 30 Eylül tarihleri arasında görülebilir.

Niş Sanat'ta genç yetenek Ercan Talay’ın "Yol Dizisi" sergisine ev sahipliği yapıyor. 10-22 Eylül tarihleri arasında izleyebilirsiniz. Talay resimlerinde kurduğu dünyaya hayal kentin merdivenler ve basamaklarla izleyiciyi esere davet ettiğini söylüyor. Geçen yıl yaptığı "Yanılsama" serisinin bir devamı olan çalışmaları görmeye değer.

13.İstanbul Bienali “Anne ben barbar mıyım?” ücretsiz olarak gezilebilecek. Bu yıl Küratör Fulya Erdemci. Sergi mekanları Ant Repo, Galata Özel Rum İlkokulu, ARTER, Salt Beyoğlu.

SSM Anish Kapoor' la sezona iddialı bir başlangıç yapıyor. İngiliz çağdaş sanatçı Anish Kapoor’un eserlerini 10 Eylül 2013 – 5 Ocak 2014 tarihleri arasında Sakıp Sabancı Müzesi’nde yer alacak. Güncel sanatın yaşayan efsanesi, merakla beklenen “Anish Kapoor İstanbul’da” sergisi kapsamında 10 Eylül Salı günü saat 10.00’da ücretsiz olarak gerçekleştirilecek bir konferansla sanatseverlerle buluşacak.

Dostlar Tiyatrosu Ali Paşa Handa sezonu açtı. "Yaşamaya Dair" isimli oyun Nazım Hikmet'in ölümünün 50. yıldönümü için Genco Erkal tarafından uyarlanıp yönetildi. Tülay Günal da bu oyunda oynuyor.

Gezi: Başlangıç kaçırılmaması gereken bir fotoğraf sergisi, Tütün Deposunda 8 Eylül'de açıldı, mesajı ise "Mizah en iyi silahtır". 29 Eylül 2013 tarihine kadar izlenebilir.

Merdivenlerin özgürce renklendiği, parkların serbestçe dolaşıldığı yarınlara...

Güvercinin Barışı mıdır Barış

Güvercinin barışı mıdır barış?
Leopar mı sürdürür savaşı?

Niçin öğretir öğretmen
ölümün coğrafyasını?

Okula geç gelen kırlangıçlara
ne olur acaba?

Doğru mudur gökyüzü boyunca
berrak mektuplar taşıdıkları?

Pablo Neruda

Sonbahar yapraklarına yazdım adını…


Nebahat KARYAĞDI
8.09.2013

Facebook ta paylaş


Yazarın Tüm Yazıları...  -   Yazar'a mesaj yaz  -   Yorum Yaz 















 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.