Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

 

 

ANNELİĞİN GÜCÜ…

Doğurmaktan daha öte, artık iyi insan yetiştirmenin daha çok daha önemli olduğu günümüzde, yüreğinde insan sevgisi ve merhamet taşıyan, her insanı bir annenin evladı hoşgörüsüyle görebilen, sadece doğurduklarımızı değil, her çocuğun gözünde umutlu bakışları görmek isteyen her kadının anneler gününü kutluyorum.

Her kadın doğurmayabilir, ama hepimizin bir annesi var. Dolayısıyla anneler günü herkes için önem taşıyan bir gün. Annesini,büyükannesini kaybedenler için buruk bir gün olması gayet doğal. Her günkü üzüntünün güne özel bir kez daha yaşanması doğal. Fakat bir de kulağımızdaki ‘’anne‘’ sözcüğünün sahibini yani evladımızı kaybetmek var ki, bu sanırım hepimizi derinden yaralayabilecek, asla olmasını istemediğimiz bir durum. Çok yakın bir zamanda, kaybıyla hepimizi derinden yaralayan, bir arkadaşımızın kızında olduğu gibi. Ateş düştüğü yeri yaktı fakat bu kaybın bizlere de öğrettiği çok şeyler oldu. Onun ruhu için bir şeyler yapabileceğimizi; tıpkı milletimizin ‘’bir gider bin geliriz‘’ sözünü doğrular gibi organlarıyla birden fazla insana can vermesiyle, adına kurulmaya çalışılan koru’nun, çok daha fazla insana ulaşılarak kocaman bir ormana dönüştürülmesiyle, halen devam eden, ihtiyacı olan çocuklara ulaştırılan kitaplarla ve ileriye yönelik daha bir sürü yapılmak istenenlerle, aslında kayıp değil belkide farklı bir çok insana ulaşılabilmeye bir yol olduğunu düşünmeye çalışarak üzüntümüzü bir nebze de olsa unutmaya çabaladık. Yeşile katkıda bulunmak isteyenler şimdi de ‘’Nil Angel Ormanı‘’na fidan bağışlayabilirsiniz. Tabi bu, yaşanılan derin üzüntüyü uzaktan da olsa içinde hisseden bizler için geçerli. Bir annenin evladı için yüreğine düşen ateşi yaşamadan anlamak mümkün değil,buna eminim. Bir annenin en büyük mutluluğu, çocuğunu mutlu ve yararlı bir evlat olarak görmek. Pek çok insanın yaşarken yapamadıklarını, kaybıyla bile yapabilen Nil kızımıza rahmet, annesi sevgili arkadaşıma çok büyük sabırlar diliyorum ve anneler gününü kutluyorum. Kızının adını yaşatabilmek, kızının mutlu olacağı işleri gerçekleştirebilmek için çok büyük çabalar sarf etti, ama çok güzel işler başardı, daha da güzel işler yapacağına da inanıyorum.

Yaşadığımız dünyanın ölümlü olduğunu kabul edersek, kalıcı, güzel ve faydalı işler yapabilmek daha da önem taşır hale geliyor. Nesillerin devamını, insanlık için daha da iyi olmak diye düşünürsek, ardımızda faydalı bir şeyler bırakabilmek ne kadar da önemli. Sadece kendimiz, konforumuz ya da mutluluğumuz için değil, kendimizin dışında birilerine, ufak da olsa katkımız olabilir mi diye düşünerek yapacaklarımızın, bireysel başarılardan çok daha etkili olacağını düşünüyorum. Bunun için farkındalıklarımızı arttırmayı, annelik duygularımızı iyi yerlere kanalize edebilmeyi, imkansızlıklara yeni yollar açabilmeyi, Ulu Önderimiz Atatürk’ümüzün bizlere verdiği bütün güzel imkanlarımızı ‘’ iyi insan‘’ yetirştirebilmek için kullanmayı tercih etmeliyiz.

Tüm kadınları, tüm anneleri, sadece sahip olduklarımıza değil, herkese faydalı olabilecek bir şeyler yapmaya davet ediyorum. Her yaptığımızın birilerine biraz daha faydalı olabilecek şekilde düşünülmesine davet ediyorum. Belki bir koruyucu annelik, belki ölünce toprakta çürümesi yerine organ bağışı, belki atmak yerine birilerinin işine yaracak kullanılmayan kitaplar, ilaçlar vs bağışı, belki içeceğimiz bir paket sigaradan vaz geçerek bir öğrenciye katkı, belki annesi olmayan bir çocuğa anne şevkati,belki evladı olmayan bir anneye evlat sevgisi , belki yere çöp atan bir çocuğa yıllar sonra doğacak çocuğuna verebileceği doğal güzellikleri kirletmemesini öğretmek, belki bizlerden farklı olanları engelli görmek yerine engellerine çözüm olabilmek, kim bilir belki yeni Mustafalar, yeni Kemaller yetiştirebilmek …

Biz kadınların aslında ne kadar da güçlü varlıklar olduğumuzu hatırlatarak, bu gücümüzü bireysel değil daha toplumsal düşünerek, neleri daha da güzelleştirebileceğimizi düşünmeye davet ediyorum ve bunları yapabilirsek işte o zaman daha mutlu insanlar yetiştirerek daha mutlu anneler olacağimıza inanıyorum…

Hepimizin anneler günü kutlu olsun…


İlknur ERŞAHİN ÇAKICI
13.05.2013

Facebook ta paylaş


Yazarın Tüm Yazıları...  -   Yazar'a mesaj yaz  -   Yorum Yaz 



 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.