Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

 

 

İLK ŞİİRİM, İLK RESMİM…

Merhaba,

Sevgili Sanatseverler, uzun zaman oldu, yazı yazmayalı. Hepinize sonbahar güneşi gibi samimi, sürprizli, kimi zaman sıcak kimi zaman ferah yağmurlarla geçecek güzel günler dilerim.

Yaşadığınız şehirlerde Cumhuriyet bayramını coşkuyla kutladığınızı umuyorum. Zira İstanbul’da çok güzeldi kutlamalar. Sosyal medyada gördüğüm kadarıyla yurdun birçok yerinde törenler, konserler, sergiler ve gösterilerle Cumhuriyetimizin 89. Yılı kutlanmış. Nice yıllara…

SSM 10. Yılında harika bir sergi ile sanatseverleri buluşturuyor, “Monet’nin Bahçesi”. Sakıp Sabancı Müzesinde gördüğüm en iyi sergi, bence buydu. Son dönemde İstanbul’ a gelen koleksiyon sergilerinde çıta yükseldi. Bunun kanıtlarından biride bu sergi diye düşünüyorum. Açıldığı hafta gezdim sergiyi. Girişteki kronolojiyi, ön bilgilendirmeleri bile okumadan heyecan içinde. Aynı zamanda yine SSM’de “Bir Ülke Değişirken - Tanzimattan Cumhuriyete Türk Resmi” başlıklı koleksiyon sergisini de gezmeyi ihmal etmeyin derim.

İstanbul’da 1. Tasarım Bienali iki mekanda ve şehrin çeşitli noktalarında, etkinliklerle devam ediyor. Adhokrasi sergisi Galata Özel Rum İlköğretim Okulu’nda izleyici ile buluştu, şimdilik bu mekanda gezebildim bienali.

Üniversite yılları hatıralarımın fon müziğinde olan isimlerden biri, Jay Jay Johanson İstanbul’daydı. Konsere gidememenin kederi şu anda bile benimle. Efsane grup Uriah Heep Türkiye'de olacak bu ay.

Altan Çelem, Bedri Baykam, Doğan Paksoy, İrfan Okan ve Mehmet Günyeli “Tüm Diğer Durumlar” isimli sergi ile Teşvikiye sanat galerisinde. 7 Kasım’da açılan sergi 30 Kasım a kadar izlenebilir.

Panos Mitsopoulos harika bir sergi ile İstanbul’ a merhaba dedi ”Akdeniz’e Geçiş”. Yunanistan İstanbul Başkonsolosluğu’nun Sismanoglio Megaro binasında 9 Kasımda açılan sergi izlenmeye değer diyorum. Pinelo galery’nin sponsorluğunda açılan sergide mekana yapılan mavinin tonları konulu yerleştirme çalışması mutlaka görülmeli.

Bana şimdiden şans dileyin Amsterdam Showcase İnternational Contemporary Art Fuarında yer alacağım. Yeni dönem çalışmalarım yine, farklı ve çarpıcı.

2.İstanbul Çocuk ve Gençlik Bienali açıldı, bakalım çocuklar neler yapmış. Kadıköy Meydanı, Şehir Hatları Vapurları, Şirket-i Hayriye Sanat Galerisi, Kadıköy Belediyesi Merkez Sanat Galerisi, Beşiktaş Belediyesi Mustafa Kemal Kültür Merkezi Bienal mekanları.

İlk şiirim, ilk resmim Atam, sen her zaman bizimlesin.

Şimdilik hoşçakalın, güzel haberler sizin olsun


Nebahat KARYAĞDI
10.11.2012

Facebook ta paylaş


Yazarın Tüm Yazıları...  -   Yazar'a mesaj yaz  -   Yorum Yaz 

















 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.