Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

 

 

BİR FİDAN DA SİZ BAĞIŞLAYIN…

İzmir 9 Eylül Üniversitesi mezunuyum. Şimdilerde çok geç kalınmış mezunlar derneğimizi kurma telaşındayız. O zamanlar biz öğrenciyken Alsancak’taki PTT’ye gider, bizde henüz bağlanmadığı için komşunun telefon numarasını yazdırır, saatlerce beklerdim bağlanabilmesi için. Aynı anda hem komşumuz hem de annemler evde denk gelirse konuşabilirdim, yoksa onca yolu konuşamamanın hüznüyle geri dönerdim.

Şimdilerde iletişim oldukça kolaylaştı. Telefon, bilgisayar ve bir de oldukça fazla hayatımıza giren sosyal paylaşım siteleri. Ben de bu paylaşım siteleri sayesinde ulaşabildim hemen hemen bütün okul ve kaldığımız İnciraltı Atatürk Öğrenci Yurdu’ndaki arkadaşlarıma. Sanaldan kavuşmalarımızı gerçek buluşmalara çevirdik kısa sürede pek çoklarıyla.

Bu yeniden görüşme ve buluşmaların keyfini çıkarırken yılbaşından hemen önce bir arkadaşımızın kızının trafik kazasıyla sarsıldık hepimiz. Kaldığı yoğun bakımdan hep iyi haberler bekleyerek, uzaktan uzağa dualarımızı yollayarak geçirdik haftaları. Okulumuz tıp fakültesi mezunları da dahil, tek yürek olduk meleğimiz için.

Fakat bir gün acı haber geldi. Arkadaşımızın kızının beyin ölümü gerçekleşmişti. Hepimiz çok etkilendik, çok üzüldük, ama hemen arkasından organlarının bağışlandığını, 7 kişinin hayatına can verdiğini öğrendik. Henüz ölümünü bile kabul edememişken bu bağış haberi yaramıza biraz olsun merhem gibi gelmişti. Trafik kazası haberlerinden sonra organ bağışlarıyla gazete ve haberlerdeydi meleğimiz.

Herkesin etkilendiği, anlatılmaz üzüntü yaşadığımız günlerde meleğimizin okul arkadaşlarının bir önerisi hepimizi heyecanlandırdı. Meleğimiz adına bir orman oluşturup adını yaşatmaya karar vermişlerdi. Annesinin okul arkadaşları olarak bizler de her türlü desteği vereceğimizi söyleyerek girişimlere başladık. Orman Bakanlığının rehberliğinde bir organizasyonla fidanlar toplanacaktı. Orman olması ve meleğimizin adının verilebilmesi için bağış sayısının en az 10.000 adet olması gerekiyor. Bu sayıyı bulabilmek çok da kolay değil ama bizler her türlü bu sayıyı yakalayacağımıza inanıyoruz. Şimdi sizlerden not etmenizi istiyorum ki, herhangi bir bankanın yakınından geçerken hemen fidan bağışınızı kolayca yapabilesiniz. Dileyenlerseniz detayları facebookta oluşturduğumuz grup sayfasından https://www.facebook.com/groups/158366517605021/ ya da twitterden #NilIcin1Fidan sayfalarından takip edebilirsiniz. Şimdilerde bağış sayısı 8.000 civarında.

Organlarıyla 7 kişiye can veren Nil kızımız şimdide ormanıyla doğaya can verecek. Sizlerde tanesi sadece 4 TL olan fidanlardan bağışlamak istiyorsanız lütfen notunuzu alın. Organizasyonun son günü olan 15 Mayıs 2012 tarihine kadar gerek radyo ve televizyonlar aracılığıyla, gerek sosyal paylaşım sitelerindeki çeşitli organizasyonlarla, 5 Mayıs tarihinde yapılacak özel briç turnuvasıyla, tanıdığımız tanımadığımız, ünlü ünsüz bir çok insanın katılımı ve desteğiyle bu rakamı yakalayacağımıza inanıyorum. Siz de doğaya bir fidan armağan etmek istiyorsanız, bir dikili ağacım olsun diyorsanız, kendi adınıza, çocuklarınız adına, sevdikleriniz adına… Hatıra ormanımıza desteklerinizi bekliyorum. (Ağacınızı/ağaçlarınızı sizler de dikebilirsiniz,ya da sizin adınıza orman bakanlığı da dikebiliyor).

Hiç birimiz bu bedenlerin içinde sürekli kalamayacağız, ama adımızı sonsuza dek yaşatabilmek için yapılabilecek güzel şeyler var.

Doğa için, Nil kızımız için 1 fidan da siz bağışlayın…

Alıcı : Ege Orman Vakfı

Açıklama : Nil Buket Gülergin Ormanı

HesaP No: IBAN TR47 0013 4000 0042 5403 9000 01
(Hesap numarası her bankadan aynı fakat Denizbank havaleye masraf almıyor)

1 Fidan 4 TL.Ama karşılığında çocuğunu fiziken kaybetmiş bir anneye vereceği gurur ve bir nebze de olsa üzüntüsünü hafifletebilmek ölçülemeyecek kadar değerli…

Kim bilir belki çocuklarınıza Çocuk Bayramı için bu güne kadar aldığı en farklı hediyeyi ‘’adına bir fidan bağışı ’’ olarak armağan edersiniz. Tüm çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyorum.


İlknur ERŞAHİN ÇAKICI
23.04.2012

Facebook ta paylaş


Yazarın Tüm Yazıları...  -   Yazar'a mesaj yaz  -   Yorum Yaz 





 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

Okuyucu Yorumları

Celal Demir

 Bu kişiyel mesaj yaz

23.04.2012


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.