Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

 

 

UMUT VAR MI VAN GOGH?

Ne kadar uzun zaman oldu oysa ki ne kadar çok hikaye birikti anlatabilmek için…
Ama bazı süreçlerden geçerken insan sadece kendine sığınıyor, dünyada uzaklaşıyor, sonra bir gün hayat tekrar gelip kapısına dayanıyor.

Yazı yazmaktan uzak kaldığım süre içinde emin olun ki hayattan da uzak kalıyorum, etrafımda akan yaşamların enerjisi etkiliyor iyi ya da kötü…

Ama bakıyorum benim tüm sanat etkinliklerine sosyal hayata uzak kaldığım süre içinde hayat beni beklemeden yoluna devam etmiş, hem de çok güzel, çok sevindirici haberlerle. Hayat beklemiyor…

Özellikle İstanbul büyük ressamların fethine şahit olmuş, Ben kaçırdım bunların ilki Salvador Dali’nin sergisiydi. Van Gogh’ un eserlerinin Karaköy Antrepoda ki sergisi ise ayrı bir tat, gidenler hallerinden çok memnun benimle paylaşılanlar bu yönde en azından. “Rembrandt ve Çağdaşları” da bir diğer merak konum. Kaçırdığıma en çok üzüldüğüm film ise Star Wars Episode ‘in üç boyutlu yeni versiyonuydu. Efsane ne de olsa…

Bu arada Oscarlarına bir yenisini ekleyen Meryl Streep’in “İron Lady” sini izleyin.

Şimdiden tüm Emekçi kadınların “Dünya Emekçi Kadınlar Gününü” kutluyorum. Geçen yıl yazdıklarıma bakınca bu ülkede kadın varlığına saygının, her geçen gün azalıyor. Erkeklerin bu anlamsız sevgisinin, zavallı eşlerine, sevgililerine nelere mal olduğu görmek ise gerçek bir dram. Ne hale geldik, yoksa hep böyle miydi bu ülke, bu insanlar? Kadın haklarını ilk olarak alan bir ülkenin kadınları maalesef haklarına erişemedi. Okuyan düşünen, üreten kadın oranı her geçen yıl azalmakta. Yıllardır aynı şeyi duyuyoruz ama yaşanan karanlık ilk kadınların özgürlüğünü alıyor.

Hayatta hala “umut var!” diyeceğimiz bazı gelişmeler de olmuyor değil. Bunlardan biri de İskender Savaşır’ın yeni projesi “Dalgın Sular”. Bu anlamlı projede birbirleriyle yakından ilişkili iki birimi ilişkilendiriliyor, Çizgi Roman Projesi ve Eğitim Programı. Bu girişime önayak olmuş olan grup ve sanatçılar aynı zamanda, bu tür olanaklardan yoksun kalmış bölgelerde yaşayan çocuklara, Çocuk Esirgeme Kurumu tarafından yetiştirilmekte olanlara ve Çocuk/ Gençlik Cezaevlerinde barındırılanlara yönelik bir eğitim programı da hazırlama sürecinde. Projenin ana hedefi bu eğitimi alan çocukların dergiye ürün vererek katılması ve ileride kendilerine geçim kaynağı olabilecek bir hüner kazandırması. Bu proje ilk olarak bir sergi ile tanıtılacak. Dalgın Sular Sergisi 8 -23 Mart tarihleri arasında, Teşvikiye Galeri Atölyede izlenebilir.

Rebetiko çok sevdiğim bir müzik türü. Rebetikoya sahip çıkıp onu bugünlere taşıyan başarılı birkaç grup var. Cafe Aman İstanbul’ da bu gruplardan biri. 17 Martta TİM Show Center’da bizi İstanbul’un, İzmir’in karşı kıyıların, özlemin, acının, vatan hasretinin, yoksunluğun müziği Rebetiko müziği şölenine çağırıyorlar. Bu sefer kaçırmayacağım.

27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü şimdiden kutlu olsun. YAŞASIN SANAT! YAŞASIN TİYATRO!

Sağlıklı olun, sihirli bir nefes alın hayatı kaçırmayın


Nebahat KARYAĞDI
8.03.2012

Facebook ta paylaş


Yazarın Tüm Yazıları...  -   Yazar'a mesaj yaz  -   Yorum Yaz 

















 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.