Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

 

 

21. ULUSLARARASI İSTANBUL SANAT FUARI’NDAN NOTLAR

Handan Günaydın’ın ”An ve Mekan” ismini verdiği resim sergisi eylül ayında Derinlikler Sanat Galerisinde yer aldı.

Sanatçı sergisini temasını şu şekilde tanımlıyor; “AN” kıymetini ve anlamını tam kavrayamadığımız değerimiz…Geri gelmeyen, benzeri olan, aynen yaşanmayan sayısız “an”larımız. “MEKAN”larla hatırlanan, anılan…

Önemli olan içinde yaşadığımız şu an. Yanımızda, içimizde, dışımızda, çevremizde gerçekten var olan evren. “An”lık duygularımızla inşa edilen mekanlar, tüm güzellikler, kendi dünyamızdan gebe kalan yepyeni dünyalar, oluşumlar, eskiler, gidenler, gelenler. Sürekli akıl almaz bir döngü…Bir öncekinin sonrasında gelene hiç benzemeyen renkleri, dokuları, kokuları bir olmayan “MEKAN”la bir tuttuğumuz özlemlerimiz. “AN”la giden, şu “an”la gelen doğuşlarımız. Süren bir macera…Nerede başlayıp nerede biteceğine karar verebildiğimiz!

Tuvallere gölgesi düşmüş tüm güzellikler…AN ve MEKAN.

1975 yılında doğan sanatçı, 1998 yılında Selçuk Üniversitesi Resim Bölümünden mezun olmuştur.

Çeşitli karma sergilere katılmış, kişisel sergiler gerçekleştirmiştir. BASAD ve BPSD üyesi olan sanatçı, çalışmalarını ve görsel sanatlar eğitmenliğini İstanbul’da devam etmektedir.

PROF. DR YURDAER ALTINTAŞ’IN 60 YILLIK ÇALIŞMALARI 21. ULUSLARARASI İSTANBUL SANAT FUARI’NDA

21. Uluslararası İstanbul Sanat Fuarı / Artist 2011, Onur Sanatçısı Projesi kapsamında Prof. Dr. Yurdaer Altıntaş’ın 60 yıllık çalışmaları sergileniyor. Arşiv, belgeleme ve sunum çalışmalarından oluşan eserler sanatseverlerle Tüyap’ta buluşuyor.

21.Uluslararası İstanbul Sanat Fuarı / ARTİST 2011 Onur Sanatçısı Prof. Dr. Yurdaer Altıntaş üzerine bir kitap hazırlanıyor. Kitabın yanı sıra sanatçının 60 yıllık çalışmalarından seçmeleri içeren iki ayrı sergi fuar süresince gezilebilir.Sergilerden ilki TÜYAP tarafından gerçekleştirilecek bir retrospektif kurgu içinde sanatseverlerle buluşacak sanatçının “Siyah-Beyaz ve Sessiz” başlıklı diğer sergisi ise Galeri 44A standında yer alacak.
 60 Yıllık Çalışmalar 21. Uluslararası İstanbul Sanat Fuarı’nda Altıntaş’ın öğrencilikten başlayarak gerçekleştirdiği 60 yıllık çalışmalarından derlenen eserleri ve retrospektif niteliğinde kurgulanan sergi fuar süresince ziyaretçilere açılıyor.

Afişler, pankartlar, kurumsal kimlik tasarımları, illüstrasyonlar, kitap ve dergi kapakları, çalışma yaşamından seçilmiş fotoğraf kareleri, video görüntüleri ve basılmış işlerin temel alındığı sergilemede, karşılaştırmalı yaklaşımla, orijinaller ve taslaklar da izleyicinin sunuluyor.

“Siyah-Beyaz ve Sessiz” Sergisi

Fuar'da, Galeri 44A standında sunulan Altıntaş'ın son dönem çalışmaları sanatçının yıllar içinde geliştirdiği gövde formlarının birbirine geçişli ilişkisi üzerine yoğunlaşıyor. Zemin-leke hiyerarşisini sorgulatan, yalın konturlu ve özellikle kütleselliğiyle öne çıkan kadın-erkek gövdelerinin işlendiği bu resimler, Altıntaş'ın tuvalde heykel formları kurmaya yönelik arayışının ileri bir göstergesi niteliğinde. Tekstürlü sürülmüş siyah boya tuval bezinin ham boşluğunda sessizce yankılanıyor.

1935 yılında doğan Yurdaer Altıntaş, Güzel Sanatlar Akademisi’ni bitirdikten sonra, serbest tasarımcı olarak çalıştı. Kent Oyuncuları, Dormen Tiyatrosu, İstanbul Kültür ve Sanat Vakfı, Eczacıbaşı, TC Kültür ve Turizm Bakanlığı ve çeşitli yayınevleri çalışmalar gerçekleştirdi. 
Prof. Altıntaş, 1976-2002 yılları arasında UESYO (Uygulamalı Endüstri Sanatları Yüksek Okulu) ve Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nde eğitim verdi ve yönetimde görev aldı. Çalışmaları yurt içinde ve yurtdışında sergilendi, değişik ülkelerdeki müze ve arşivlerde, yayınlarda yer aldı, ödüllendirildi. 2004 yılında Türk tasarımına yaptığı katkılar nedeniyle ICOGRADA ( International Council of Graphic Design Associations) tarafından başarı ödülü verildi. Uluslararası Grafik Tasarım Birliği’ne / Alliance Graphique Internationale (AGI) üye seçildi.

21. Uluslararası İstanbul Sanat Fuarı / Artist 2011 PROF.DR Münir Ekonomi koleksiyonundan örnekler sunulmuş. Kolleksiyon geniş bir yelpazede anadolu topraklarında yaratılan anadolu medeniyetinin kültür varlıklarını ;gömü gelenekleri,savaş va sanat,günlük yasam ve sanat,inanç ve sanat başlıkları altında adeta arkeoloji müzesi tadında bir sergiye götürüyor.

Pr Dr Münir Ekonomi kolleksiyoncu onur ödülünün verildiği sergi görülmeye değer.

Fuarda İtalya’dan çok katılım olduğunu gözlemledim. Artestruttura Galery’de puzzle tipi heykeller çok dikkat çekiciydi.Aynı galeriyle katılan Giuliano Caneva’nın iki boyutlu ahsap bir zemine sabitleyerek duvara astığı heykelleri ilginçti.

Kader Genç’in çalışmaları ham bir gerçekliği seyirciye sunumu gerçekten çok güzeldi. Açlık ve çıplaklık kavramlarını güzel etüd etmiş sanatçı.Doruk Sanat Galerisi ve Karşı Sanat gurubunun standlarında sanatçının eserlerini görmek mümkün. KARŞI Sanat Gurubunun standında Sevgi Yaman’ın “Yaratık” serisi dikkate değer çalışmalar arasında.Galeri Binyıl’da Asaf Zeki Yüksel’in çalışmaları farklıydı gerek tekniği gerekse çalışmalarında konular,şahmaran efsanesini farklı yorumu güzel çalışmalar arasındaydı.Valör Sanat Galerisinde Mustafa Ayaz’ın çalışmalarını görmek mümkün.Sercan Galeride ise Uğur Mine Tamay’ın büyük boyutlu genelde siyah zemin üzerine çalışmalarını çok beğendim.Ancak sanatçı ve çalışmaları hakkında bilgilendirici yazılar olmadığı için galerinin hazırlıksız olduğunu düşünüyorum.Sanatçının sitesinden biraz ben bilgi vermek istiyorum.

Uğur Mine Tamay : 1958 yılında Ankara´da doğdu.
•1976 yılında Devlet Güzel Sanatlar Akademisi Resim, Heykel, İç Mimari bölümlerini ve uygulamalı Güzel Sanatlar Yüksekokulu İç Mimari bölümünü kazandı. Devlet Güzel Sanatlar Akademisi Y.Resim bölümünü tercih ederek Prof. A. Çoker Atölyesine girdi. Eğitimini tamamlayarak 1983 yılında iyi dereceyle mezun oldu.Kişisel Sergileri:

2008 İstanbul Toprak Sanat Galerisinde 33. kişisel sergisi


2008 İstanbul Harbiye Askeri Müzede açılacak olan “İstanbul Sanat Fuarı” için çalışmalarını sürdürmektedir

2008 Art Bosphorus Contemporary Art Fair Çağdaş Sanat Fuarı Harbiye

2008 1. Uluslar arası Sanat Buluşmasında Türkiye adına katıldı


2008 “Geleneğin Aynasında Sanat Sempozyumu” kapsamında Resim Sergisi

2008 İstanbul Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi “İstanbul Sanat Fuarı” Valör Resim Galerisi

2010 Artist 20 İSTANBUL Sanat Fuarı


 2011 Valör Sanat Galerisi Ankara

2011 Mührü Şerif Resim Sergisi Çalışmaları

7. Salonda İtalya imajı bölümü gercekten ilginçti .Girişte ahşaptan Türk bayrağı vardı.Sanatçıların eserleri fuara farklılık katmıştı.Eserler hakkında bilgiler İtalyanca yazılmıştı.Türkçe veya ingilizce olsa iyi olurdu.İtalyanca bilmeyenler için bilgi almak zordu.İtalyadan katılım çok olması ziyaretçilerinde farklı ülkelerden olmasını sağlamış.Bu çok hoşuma gitti.İtalya’dan katılan bir galeride Neo Art Gallery idi. Kaliteli sanatçıların katıldığı galerideki eserleri görmenizi tavsiye ederim.

Bude Sanat galerisi Raif Kalyoncu ile katılmış.Sanatçının resimleri bir harika, martıları İstanbul’u öyle güzel resimlemiş ki hayran oldum.

Marjinart 13 sanatçısı ile 7. Standda resim,seramik gibi dallarla yer almakta.

Fuarda 8. Salonda dikkat çekici bir başka sanatçı Murat Havan Gurup Amigdala ile katılan sanatçının resimleri hem çok esprili hemde çok ilgi çekiciydi.Batı sanat tarihinde birer doğma olarak kabul edilen eserleri yeniden yorumlamış.Yeniden yorumlanan eserler Leonarda Da Vinci’nin Mona Lisa,Gustav Klimt’in Öpüşme v.b. eserler görmenizi tavsiye ederim.

Bakırköylü Sanatçılar Derneği 8. Salonda birbirinden değerli sanatçılarıyla fuara renk veren stantlardan biriydi.

9. Salon tamamıyla üniversitelere ayrılmıştı. Mimar Sinan Üniversitesi, Kültür Üniversitesi,Anadolu Üniversitesi gibi üniversiteler yer almakta.

20 Kasımda sona erecek fuara tüm sanat sever dostların gezmesini tavsiye eder zevkli seyirler dilerim.


Aylin MENEKŞE
15.11.2011

Facebook ta paylaş


Yazarın Tüm Yazıları...  -   Yazar'a mesaj yaz  -   Yorum Yaz 



 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.