Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

 

 

NİHAYET SEZONU AÇTIK!

Okullar açıldı, yurtdışında ve ülkemizde fuarlar ve bienaller başladı. Sergiler, konserler devam ederken birkaç hafta sonra tiyatro sezonu da, opera ve bale ve dans gösterileri de bizlerle buluşacak.

Tatil dönüşünde en çok canımı sıkan şey Taksim’e geldiğim zamanlar başlar. Umursamaz bir kalabalığın içinden görünmeyen biri ufak bir fısıltıyla “ Strese hoş geldin” der. İşte o andan sonra ben daha bir sessizleşirim… Valizler dolusu güzel anın hatıra oluşunu seyrederim…

Herkese yeni dönemde sağlıklı, huzurlu ve verimli bir çalışma yılı diliyorum. Öğretmenlere ve öğrencilere de yine aynı şekilde sağlıklı ve verimli geleceklerini en iyi şekilde kurmalarını sağlayacak bir eğitim- öğretim yılı dilerim.

“Ofiste sanat var” başlığıyla Borusan Contemporary Boğaziçi de ki asırlık Perili Köşkte açıldı. Haftasonları ziyarete açık olan Türkiye’de bir ilke böylelikle imza atıyor.

M. Nevzat Ural Sanat Koleksiyonu “69 Sanatçıdan 99 Eser” ismiyle Cennet Kültür ve Sanat Merkezinde sanatseverlerle buluşuyor. Geçtiğimiz günlerde açılışı gerçekleşen sergi 17 ekime kadar izlenebilir.

Almanya’ya acilen gitmek istiyorum. Nedenine gelince Berlin, Dünyaca ünlü Japon sanatçı Hokusai’nin “Fuji Dağı’n dan 36 görünüm” adlı retrospektifine ev sahipliği yapıyor. Sanatçının gravürleri, çizimleri ve illüstrasyonları da yer almakta. Sergi sponsorları arasında dünyanın dev firmaları yer almakta.

Dünya sanat ortamının pusulası Ortadoğu ve Arap ülkelerini göstermeye devam ediyor. Dubai başta olmak üzere önemli bir sanat yatırımı gerçekleşmekte malumunuz. Bu anlamda bir sürekliliği de işaret eden 2. Marakeş Sanat Fuarı30 Eylül-3 Ekim’de sanat izleyicisiyle buluşuyor. Ülkemizden de galeriler bu uluslararası etkinlikte yer alacak.

12.İstanbul Bienali 17 Eylül- 13 Kasım tarihleri arasında gerçekleşiyor. Tema; biçimsel olarak yenilikçi hem de siyasal açıdan sözünü esirgemeyen yapıtlara odaklanarak sanat ile siyaset arasındaki ilişkiyi inceliyor. Bienal, çalışmalarını bu sorunsallarda üreten -Amerikalı sanatçı Felix Gonzalez Torres'in (1957-1996) “ İsimsiz” adlı yapıtından esinlenilerek "İsimsiz (12. İstanbul Bienali) , 2011" başlığıyla sanatseverlerle buluşuyor. 12. İstanbul Bienali küratörleri ise Jens Hoffmann ve Adriano Pedrosa.

ARTISTANBUL isimli çok başarılı bir proje sergisi gezdim, sergi ay sonuna kadar Artium Modern sanat galerisinde gezilebilir. Galata House of Art’in gerçekleştirdiği serginin küratörü Christa Frieda Vogel.

Bu ay sanat ortamı tam gaz başladı. Bu arada yeni bir sanat festivalimizde oldu. “artbeat İstanbul” Lütfi Kırdar ve Sergi Sarayında 14-18 Eylül tarihleri arasında gerçekleşti.

"Sanat Akmerkez'de 7" Etkinlikleri kapsamında, çağdaş genç sanatçıların eserlerini, 16 Eylül – 22 Ekim tarihleri arasında gerçekleşecek Genç Karma sergisinde sanatseverlerle buluşuyor. 70 kadar genç sanatçının çalışmaları Akmerkez‘de görülebilir.

Evet, sizlere güzel önerilerde bulunduğumu umuyorum fakat ben şimdilik kendime zorunlu bir dinlenme molası veriyorum. Geçirdiğim bir sakatlanma sonucu eski bir ayak problemim nüksetti. Şişmiş ve duyguları incinmiş bir sol ayakla atölyede çalışmalarıma devam etmekteyim. Şu aralar gereksiz bir tek adım bile atmamamı söyledi doktorum. Bu nedenle bir süre istirahat gerekmekte. Bana gelen tüm davetiyeler için şimdiden teşekkürler, anlayışınıza sığınıyorum.

Sağlıklı ve sanat dolu adımlar atmanız dileğiyle


Nebahat KARYAĞDI
25.09.2011

Facebook ta paylaş


Yazarın Tüm Yazıları...  -   Yazar'a mesaj yaz  -   Yorum Yaz 















 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.