Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

 

 

BAHARIN UNUTTUĞU ŞEHİRDEN HERKESE SELAM

Mayıs ayının gri tonları içimi ne kadar karartsada yarına olan umudum, ruhuma bahar güneşi fısıldıyor. Mevsimlerde ki bu değişim küresel ısınmanın sonuçlarından sadece biri. Belgesel kanallarının (Çünkü bilinçlendirme işi bir misyon)dünya elimizden gidiyor çağrılarını duyuyorsanız, size fısıldıyorum; Tek bir gök var ve tek bir yer onu sevgiyle yaşayalım ve koruyalım...

Hepinizin 19 Mayıs Atatürk’ü anma, gençlik ve spor bayramını geçte olsa kutluyorum.

DOCUMENTARIST İstanbul Belgesel Günleri, başlıyor. 31 Mayıs - 5 Haziran 2011 tarihleri arasında dünyanın önemli festivallerinden seçilmiş 80'den fazla filmi izleyebilirsiniz. “Benim Tatlı Kanaryam”, “Anadolunun Son Göçerleri: Sarıkeçililer” ve “Carmen Hikayesi / Hitler, Stalin ve Ben” ilk bakışta dikkatimi çekenler arasında.

64 Cannes Film Festvali'nde, "Bir Zamanlar Anadolu'da" filmiyle Nuri Bilge Ceylan ve "Le gamin au vélo" filmiyle Eric ve Luc Dardenne kardeşler,"Jüri Büyük Ödülü"nü paylaştı. Nuri Bilge Ceylan’ın büyük başarısı çok büyük bir sevinç yaşattı. Filmi izlemeyi sabırsızlıkla bekliyorum bu arada Ali Kırca filmin uzun sürmesi (uzun metraj olmasının altını çizmedi) üzerine oldukça uzun yorumlar yaptı, nedenini bulamadım.

“Yanan Gözler: Ermenilerin Hatıraları” Ermeni asıllı Fransız fotoğrafçı Antoine Agoudjian'ın yeni sergisi, sanatçının 1988 yılından bu yana gerçekleştirdiği çalışmalara yer veriliyor. Agoudjian, 1988 yılından bu yana her Nisan ayında tarihi halkının tarihini ve kendi tarihini keşfetmek üzere yola koyularak birçok ülkeyi gezerek bu fotoğrafları oluşturmuş. DEPO’da gerçekleşen sergi 5 Hazirana dek izlenebilir.

Genç Kuşak Sanatçılardan Melissa Mey yeni sergisi ile sanatseverlerle buluştu. “ŞEHRİN İZLERİ - TRACES OF THE CITY” isimli fotoğraf sergisinde Melissa Mey ’in Çek Cumhuriyeti, İtalya, Fransa, Almanya, Polonya, Romanya, Bulgaristan, Makedonya, Yunanistan, Arnavutluk ve Türkiye gezilerinden kareler yer almakta. 27 Mayıs – 25 Haziran tarihleri arasında Galeri Ihlamour’da görülebilir.

Türkiye'nin ilk müzesi olarak 13 Haziran 1891 yılında Ressam-Arkeolog Osman Hamdi Bey tarafından kurulan İstanbul Arkeoloji Müzesi bu yıl 120.yaşını kutluyor. Müze kültürü kazanmış bir toplum olmamızı diliyorum. İstanbul Arkeoloji müzelerini keşfetmeniz, tarih ve kültürle buluşmanız dileğiyle.

Bu arada ülkemizde de yakın zamanda kutlanmaya başlayan “Müzeler Gecesi” kapsamında bende Pera müzesindeydim. İhsan Cemal Karaburçak’ı gece vakti izlemek çok keyifliydi. Karaburçak morunu görmenizi öneririm.

Harika bir sergi “İstanbullu Rum Ressamlar Topkapı Sarayı’nda” . Bu sergiyi gezerken kendimi inanılmaz bir tarih buluşmasında hissetti. Fonda Ortadoks müzikleri 19.y.y. ve 20.y.y. tarihli resimler, İstanbul’un en eski kiliselerinden seçilen İkonlar, Konstantinos Kyzikinos(Kapıdağlı Konstantin)’in tabloları beni sonsuz bir İstanbul yolculuğuna çıkardı.

Hocam, Büyük Usta Ekrem Kahraman’ a acil şifalar diliyor ve sevgileri yolluyorum. Hocam siz bu ülkeye, geleceğe ve bizlere lazımsınız ışığınız daim olsun.

Sağlıkla, sevgiyle, sanatla ve mutlulukla dolu günler sizinle olsun.

Sezsiz Bir Aşkı dillendirmek

Ararlarsa birgün beni
, Baharda bir erik dalı gibi çarparak pencereme.
Önce güzel bir akşamüstüne sor.
Portakal çiçekleriyle hatırlanan;
Rastgele bir pazartesiyi;
Öğrenci ve zil sesleriyle çınlayan;
Bir okul bahçesini.
Yeni dönmüş köyünden,
Utangaç bir zerdali ağacını...

Ekrem Kahraman


Nebahat KARYAĞDI
31.05.2011

Facebook ta paylaş


Yazarın Tüm Yazıları...  -   Yazar'a mesaj yaz  -   Yorum Yaz 















 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

Okuyucu Yorumları

ersoy

 Bu kişiyel mesaj yaz

2.05.2018


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.