Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

 

 

MERHABA

Güzel bir bahar günü tüm sanatsever dostlara merhaba

2010 yılı Kültür başkentinin İstanbul olmasıyla Ülkemiz adına güzel bir başlangıç oldu. İstanbul’un Kültür Başkenti olması Türk Sanat piyasası açısından büyük bir hareketlenmeyi de beraberinde getirdi adeta. Tanıdığım pek çok sanatçı arkadaşım büyük özveri ve çabayla sanat evleri açmaya başladılar. Hatta Türk Sanat dünyasını harekete geçiren, bir soluk getiren sergiler ve organizasyonlar düzenlemeye başladılar.

Ankara’da Birleşmiş Ressamlar ve Heykeltraşlar Derneği 40.yıl Büyük Sergisi açıldı. 12 ilden 138 sanatçı ve 600 sanat eseriyle Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezinde sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Ankara’da Turan Erol’un çabalarıyla gerçekleşen, Türkiye’nin en geniş alanlı CER MODERN MÜZESİ açıldı.

Erzurum Üniversitesinin Düzenlediği 2011 Kış Oyunlarına hazırlık Sanatsal etkinlikler düzenleniyor. Üstelik halen katılıma açık bir organizasyon.

Sonunda Serbest Sanatçılar bir Dernek kurdu. SESAN adlı bu dernek tüm sanatçılara açık, kısa zamanda uluslararası bir dernek haline geldi.

20–25 Kasım 2010 İzmir İzfaş Fuar alanında uluslararası bir fuar düzenliyor.

“SESAN INTERNATIONAL ART SHOW” katılıma açık bu etkinlik hakkında bilgiyi SESAN’’ın internet adresinde bulabilirsiniz.

İzmir’de Seba Uğurtan tarafında düzenlenen 4–11 Mayıs 2011 tarihlerinde Uluslar arası İzmir Bienali’nin hazırlıkları sürmekte, katılımlar devam ediyor.

Show Art Center gurubu, Mürüvvet Kayabay’ın başarılı organizasyonları ile Bursa’da gerçekleşiyor.

Kocaeli’nde Kültür Sanat Günleri düzenlenme aşamasında katılımcıların gerekli bilgiye paylaşım sitelerinden ulaşması mümkün.

İstanbul’da ise bu ay ArtBosphorus 14–18 Nisan tarihlerinde Harbiye Askeri Müzesinde açılacak.

Türk Resim Tarihinde önemli bir yere sahip İsmail Acar 5. Lale Festivalinde

5th International Istanbul Tulip Festival Ismail ACAR Art Exhibition 4 Nisan-9 Mayıs 2010 Cemal Reşit Rey Fuayesinde

İstanbul’da başlayan ve tüm Türkiye’ye yayılarak büyük bir kültürel atağa geçen Türk Sanat Dünyası, Avrupa’nın da dikkatini çekiyor.

Yıllarca bu piyasada söz sahibi olan kemikleşmiş bir kadroya ve anlayışa sahip olan Galeriler ve dernekler son bir kaç yıldır yerlerini sanatçı insiyatiflerine ve Serbest sanatçılara sergi imkânı yaratan farklı mekânlar ve kuruluşlara bıraktılar.
Tüm bu gelişmeler Türk Sanat Dünyası için sevindirici.

Yıllar önce Güzel Sanatlar Fakültesinde, heray on, on beş sergiyi gezerdim. Sergileri gezerken konularına göre, etkilendikleri akımlar, kullandıkları renkler v.b şekilde incelerdim.

Bu kez Temel Sanatlar Dersi Hocamız Bünyamin Balamir’in resim sergisini dolaşıyordum. Birden renkler kelimelere kelimeler cümlelere cümlelerse bir şiire dönüştü. Sarsıldım. Hiç böylesi renkler görmemiş gibiydim. Sergiyi sürükleyici bir roman gibi okudum. Öyle etkilendim ki resimlerde sanki daha önce bulunamamış bir şifreyi çözmüş gibiydim.

Saygı değer Hocam Bünyamin Balamir’in resimlerini Ankara’da Birleşmiş Ressamlar ve Heykeltraşlar Derneği 40.yıl Büyük Sergisinde görebilirsiniz. Hocamıza sağlıklı, uzun ömürler diliyorum ki ışığı ile yolumuzu nice seneler aydınlatsın!

Tüm sanatsever dostlara sanatla dolu günler dileğiyle.


Aylin MENEKŞE
12.04.2010

Facebook ta paylaş


Yazarın Tüm Yazıları...  -   Yazar'a mesaj yaz  -   Yorum Yaz 



 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.