Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

 

 

BAKIRKÖYLÜ SANATÇILAR DERNEĞİ

Geçen günlerde pandeminin sonlarında Bakırköylü Sanatçılar Derneği’nin kapatılacağı ile ilgili bir haber okudum ve çok şaşırdım. Bakırköy’ün simgesi olan BASAD’ın binası kapatılarak kütüphane olacakmış. Ancak aşağıdaki haberi okudum. Benimde üyesi olduğum derneğin kapatılmadan derneğe bırakılması tüm Bakırköylülerin isteği diye düşünüyorum.

“İstanbul Bakırköy'de Bakırköylü Sanatçılar Derneği'nin (BASAD) 19 yıldır kullandığı, 1908'den beri okul ve Bakırköy Halkevi olarak faaliyet gösteren tarihi konak, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından tahliye edilecekmiş.29 Ocak'ta bina önünde basın açıklaması yapan BASAD üyesi sanatçılar, "Türk tiyatrosunun, sinemasının ve müzik dünyasının en önemli isimlerinin yetiştiği ve genç kuşaklara eğitim vermeye devam eden Bakırköy Kültür-Sanat Konağı, kütüphane yapılacağı(!) gerekçesiyle Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı Vakıflar Genel Müdürlüğü’nce tahliye ediliyor" ifadesini kullandı.

Açıklamayı BASAD Başkanı İlhan Gülek, "Bakırköy’e ve Türkiye’ye mal olan binamızın tahliye edilmesi durumunda MEB Özel BASAD Sanat Kurslarında MEB sertifikalı ve süreli eğitim programında, özel donanımlı sınıflarda ve devam zorunluluğu olan 500 öğrenci ders yapamaz duruma gelecek; hayalleri olan ve meslek sahibi olmalarını sağlayacak (bale-drama- piyano-gitar-resim) bitirme sertifikasını alamayacak, öğretmen ve öğrencilerin sözleşmeleri feshedilmek zorunda kalınacak ve bu durum zincirleme hukuki sorunlara, davalara yol açacaktır. MEB Özel BASAD Sanat Kurslarındaki öğretmenlerimiz ve personelimiz işsiz kalacaktır. Kamu yararı gözeterek ve her yaz ekonomik durumu kötü 300 çocuğun yararlanması için gerçekleştirdiğimiz ‘ücretsiz yaz-sanat kurslarımız yapılamayacaktır”

"Sanata, sanatçıya, kültürel geçmişimize, tarihimize, hafızamıza dokunmayın! Yıkmayın, yapın! Yok etmeyin, koruyun, destek olun, geliştirin!" diye konuştu. BASAD'ın kurucu üyelerinden oyuncu Cihat Tamer, oyuncu Cezmi Baskın ve oyuncu Gülsen Tuncer BASAD'ın tüm Bakırköylülere ait olduğunu ve kapatılamayacağını vurguladı. Cezmi Baskın yaptığı konuşmada "BASAD'ın bulunduğu binaya el konulursa gerçekten dillerimiz kopacak" dedi.

Umarım Bakırköy’ün simgesi olmuş bu bina ve misyonu daha yüzyıllarca devam eder. Tüm sanatseverlere sanat dolu günler dilerim.


Aylin MENEKŞE
7.02.2022

Facebook ta paylaş


Yazarın Tüm Yazıları...  -   Yazar'a mesaj yaz  -   Yorum Yaz 





 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.