Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

 

 

SANAT VE EYLÜL

Sonbaharın gelmesiyle tatlı serinliklerde beraberinde geldi. Sanat piyasası da bu tatlı esintiden yararlanarak çeşitli sanatsal etkinliklerle hayatımıza hoş bir Aktivist resim sanatının dışavurumcu sanatçısı Ulaş Bakır’ın ilk solo sergisi 14 Eylül’den itibaren Gama Art Gallery’de!

Çağdaş Sanat alanında Türkiye’nin etkili aktörlerinden biri olarak uluslararası sanat piyasasında adından sıkça söz ettiren Gama Art Gallery, genç kuşağın aykırı sanatçılarından Ulaş Bakır’ın ‘’Söylenecek Çok Şey Var isimli ilk kişisel sergisine 14 Eylül-09 Ekim tarihleri arasında ev sahipliği yapıyor.

SANATORIUM, 7 - 12 Eylül tarihlerinde gerçekleşen Parallel Vienna'da Christiane Peschek’in solo projesi SOFT CORE ile yer alıyor.

17’nci Venedik Mimari Bienali için geri sayım başladı UNESCO ev sahipliğinde, Venedik’te bu yıl 17’ncisi düzenlenecek olan Venedik Bienali kapsamında ''Küllerinden Yeniden Doğmak'' isimli panel, konferans ve gala gecesinden oluşan etkinlikler yapılacak. 14-15 Eylül tarihlerinde, UNESCO ev sahipliğinde, bu yıl 17’ncisi düzenlenecek olan Venedik Bienali kapsamında San Clemente Island Palace Kempinski Otel de gerçekleşecek olan ''Küllerinden Yeniden Doğmak'' isimli panel, konferans ve gala gecesinden oluşan etkinlikler, uluslararası organizasyonlarda adından söz ettiren Türk şirketi Mana Connect iş birliği ve sponsorluğunda yapılacak. Ana misyonu Beyrut’un mimari anlamda yeniden inşasını konu alan etkinlik de mimar, mühendis ve sanatçılar bir araya gelerek bilgi ve proje paylaşımlarında bulunacaklar. Mana Connect’in Kurucusu Mine Anlar, etkinliğe destek olmaktan dolayı mutluluk duyduğunu söyledi.

Etkinliğin sembolü Türk Heykeltıraş Özge Günaydın tarafından yapıldı. Etkinliğin tüm uluslararası duyurumlarında kullanılan poster, davetiye çalışmalarında sanatçı Özge Günaydın’ın eseri sembol olarak seçildi. Ayrıca 12-16 Eylül de Venedik’de bulunacak olan sanatçı gala gecesinde konuşma da yapacak ve iki metre boyunda ürettiği dev heykeli sergileyecek. Türk Heykeltıraş Özge Günaydın’dan dev boyutta ‘Zümrüt’ü Anka Kuşu’. Verilen bilgiye göre, organizasyonun küratörlüğünü üstlenen Ayten Mirzoyeva tarafından davet edilen sanatçı Özge Günaydın’ın etkinlik için aylar öncesinden hazırladığı 2 metre boyunda Zümrüt’ü Anka Kuşu heykeli ve NFT projesiyle katıldığı forum, sanat yönüyle de gözleri dolduruyor. Mitolojide küllerinden yeniden doğmayı temsil eden Zümrüt’ü Anka Kuşu uluslararası lisanın sanatsal sembolünü oluşturuyor. Yaptığı heykeli Beyrut patlamasında hayatını kaybeden 218 insana ithaf eden sanatçı, heykelin üzerine aynı adette tüy koyarak dev boyuttaki heykelini Venedik’te sergileyecek. Aynı zamanda dijital olarak da aynı sembolü taşıyan bir NFT projesi üreten Özge Günaydın, projeye katılım ve katkı sağlamaktan ötürü duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Dijital proje ise gala gecesinde üç boyutlu bir şovla izleyicilerle buluşacak.

Beyrut'un yeniden kalkınmasının zorlukları üzerine uluslararası forum Uluslararası Mimarlar Birliği ve UNESCO'nun himayesinde Beyrut'un Beyrut limanının patlamasının ardındaki felaket, uluslararası topluma Lübnan'ın uzun yıllardır içinde bulunduğu insani, ekonomik ve siyasi krizi gözleri önüne serdi. Uluslararası Mimarlar ve Sanatçılar, Beyrut şehri için bir destek operasyonunu düşünmek ve somut girişimlere yol açan değişim için uluslararası bir platform başlatmak için birleşmeyi seçtiler. Yammine Architects, Tabanlıoğlu Mimarlık İstanbul, Atelier J. ve S. Tabet'' şeklinde konuştu.Beyrut küllerinden yeniden doğacak. Kapanış konferansı, Lübnanlı ve uluslararası toplumu, sahadaki eylemleri desteklemeye ve tüm paydaşları tarafından benimsenen bir ana plan çerçevesinde uzun vadeli bir yeniden yapılanma programı başlatmaya devam etmek için harekete geçirecek.

Verilen bilgiye göre, bağışçıları teşvik etmek için Selim Uyar ev sahipliğinde San Clemente Kempinski Sarayı tarafından görkemli bir ortamda bir yardım yemeği ve gala gecesi düzenlenecek. Bu iki etkinlik sırasında toplanan fonların tamamı, geleceğin mimarlarını eğitmekten sorumlu ve bir takım gönüllülerin operasyonuyla şehrin yeniden inşasında güçlü bir şekilde yer alan Lübnan Güzel Sanatlar Akademisi ALBA'ya bağışlanacak. Konferanslar her kesimden sanatçı, görsel sanatçı, müzisyen, şairin konuşmalarıyla noktalanacak. Yeniden kalkınmasının zorlukları üzerine uluslararası forum düzenlenecek.

PİLEVNELİ x KÖNİG I KAPLANKAYA projesi ŠKODA, Six Senses Kaplankaya, Samsung, Jotun, Yataş Bedding, Atelier Rebul ve MG International Fragrance Company iş birliğiyle gerç PİLEVNELİ olarak Kaplankaya Clubhouse’ta KÖNİG iş birliği ile gerçekleştirdiğimiz projemiz ziyaretçilerini ağırlamaya devam ediyor.

Yaklaşık 4 bin 500 metrekarelik alanda PİLEVNELİ ve KÖNİG'in temsil ettiği sanatçıların yapıtlarından oluşan sergide; Ali Elmacı, Andreas Schmitten, Annette Kelm, Anselm Reyle,Bora Akıncıtürk, Defne Tesal, Efsun Erkılıç, Ekrem Yalçındağ, Erdoğan Zümrütoğlu, Esra Gülmen, Nevin Aladağ, , Refik Anadol, Serkan Sarıer, Sheila Hicks, Şener Özmen, Tarık Töre, Tatiana Trouvé, Tayfun Serttaş, Tim Kent, Zoé Ouvrier gibi pek çok sanatçı bulunuyor.

Mekanın mevcut mimari özellikleri ve konumu göz önünde bulundurularak, bir koleksiyonerin güneydeki evi fikriyle kurgulanan proje sanatseverlere eşsiz bir deneyim sunuyor.

Sanat dolu günler diliyorum.


Aylin MENEKŞE
20.09.2021

Facebook ta paylaş


Yazarın Tüm Yazıları...  -   Yazar'a mesaj yaz  -   Yorum Yaz 



















 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.