Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

 

 

PANDEMİ GÜNLERİNDE SANAT

Pandemi başladığından beri endişe ve merak içinde evlerimize kapandık. Ne zaman pandeminin biteceğini merakla bekliyoruz. Uzay zaman algımızın sekteye uğradığı bir yılı aşmışken aşının bulunuşu, aşılamanın başlaması ile biraz olsun nefes alabildik.

Pandemiyle tüm meslek grupları sarsıldı. Ülkelerin ekonomisinin sarsıldığı, pandemi tedbirleriyle kontrollü serbestliği yaşadığımız bu aralıkta. Sanat biraz olsun nefes almamızı sağlıyor. Ve bu haberleri vermekten ve tekrar burada sizlerle olmaktan çok mutluyum.

Ankara’da Armoni Sanat Galeri’sinde Bünyamin Balamir’in “Hattuşa’dan Engürü’ye”adlı sergisi 16 Mart- 9 Nisan 2021 tarihlerinde sanatseverlerin beğenisine açılmıştır. Sergi Covid-19 tedbirleri kapsamında açılmıştır.

Bünyamin Balamir Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi Resim-İş Eğitimi öğretim üyeliğinden 2005 yılında emekli oldu. TOBB ETÜ Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesinde yarı zamanlı öğretim üyesidir. Yayımlanmış 4 kitabı yarışmalarda 21 ödülü vardır. Sanatçı Türkiye Cumhuriyeti Kültür Bakanlığınca ülkemizi temsilen 1975 yılından bu yana, Kıbrıs, Moldova, Avusturya, İtalya, Irlanda, Tataristan, Polonya, İsveç, Bulgaristan, İngiltere, Belçika, Brüksel gibi ülkelerde 467 sergiye katılmış bu yıl ki sergisi ile 50. kişisel sergisini açmıştır. Bünyamin Balamir’in resimleri müzeler, üniversiteler, belediyeler ve diğer devlet ve özel koleksiyonlarında yer almaktadır.

Bünyamin Balamir sergisi hakkında “1969 yılı eylül ayından bugüne Ankara’da yaşamaktayım. Bu sergim Ankara’ya vefa borcum. Çalışmalarımda kullandığım renkler ruhsal yapımın renklerdeki anlamı ile buluşması. Buğulu derinliklerde ruhumun derin yapısının bir biçiminde yansımasıdır. Karanlık dünyaya gücüm oranında ışık-sevgi olabilme çabası olarak nitelendirebilirim. “ düşüncelerini dile getirmiştir.

Refik Anadol Studio’nun İstanbul’da bugüne kadar gerçekleşen en kapsamlı kişisel sergisi “Makine Hatıraları: Uzay”, astronomik araştırmaların insanlık tarihindeki yerini gözler önüne seren ve uzaya ışık tutan yeni bir bakış açısı sunuyor.

Medya sanatçısı Refik Anadol’un daha önce sergilenmemiş son dönem çalışmalarının yer alacağı, yeni kişisel sergisi; “Makine Hatıraları: Uzay”, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin özel desteğiyle; Borusan Otomotiv’in Türkiye distribütörü olduğu BMW, İBB iştiraklerinden Kültür AŞ, Samsung Galaxy S21 Serisi ve TurkishBank ana sponsorluğunda hayata geçiyor.

“Makine Hatıraları: Uzay”, 18 Mart’ta gerçekleşecek ve davetiyeyle gezilebilecek ön izlemenin ardından, 19 Mart-25 Nisan 2021 tarihleri arasında pazar hariç her gün 10.00-18.00 saatleri arasında PİLEVNELİ Dolapdere’de ücretsiz olarak izlenebilecek. Covid-19 tedbirleri dolayısıyla hafta sonu kısıtlamalarında değişiklik olması durumunda sergi pazartesi hariç her gün 10.00-18.00 arasında gezilebilecek.

Sanatseverlere sağlıklı ve sanat dolu günler dilerim.


Aylin MENEKŞE
20.03.2021

Facebook ta paylaş


Yazarın Tüm Yazıları...  -   Yazar'a mesaj yaz  -   Yorum Yaz 









 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.