Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

 

 

ORGANİZE İŞLER İYİ NİYETLİLERİ ŞİŞLER BUNLAR!!!

Ne şahane filmdi değil mi? Oyuncuların her biri bence çok başarılıydı ama ben film değil de bu başlığı atarak düştüğüm gafleti anlatacağım. Çok üzüldüm, anlatayım ki rahatlayayım zira küfretmekten başka bir şey gelmiyor elimden. (bu sayede iyi küfürlerde öğrenmiş oldum beni tanıyanlar çok da inanmayacak olsalar da) Dilerim ki onlarında analarından babalarından karılarından yakınlarından çıkar, bu hayat bu kadar kötü olmamalı. Beddua etmek hiç tarzım değil asla yapmam bu 2.si yürekten diledim canlarının çok acımasını. Beni, onu, bir başkasını yalanlarla atlatarak para kazanmak helal değil o kadar gençler ki daha güvenilir işleri ile kendilerini geliştirip başarılı olmak yolunda gitmeleri gerekirken seçtikleri yollar yol değil.

Bu güne kadar medya da çeşitli şekillerde duyduğumuz dolandırılma olaylarında hep derdim ki: insan nasıl boş bulunur nasıl kanar? O kadar ünlü, o kadar konusunda ün sağlamış kişiler bile bir anlık gaflet ile bu işlere bulaşıyorlardı. Hakikaten bir an insana kal geliyor ve yapma yapma diyen iç sesin bile seni kendine getiremiyor.

Şimdi gelelim benim saflığımın başlama aşamasına; evde televizyon ekranı ikiye bölündü, yarısı karardı. Dolayısıyla firmanın teknik ekibini arayıp yardım almak gerekiyordu. Çok akıllı ben hemen Google yardımı ile markanın ismini girip teknik servis sordum; karşıma ilk çıkan burası oldu 444 3 995 Vestel teknik hizmet.

İlk aramamda hemen bir sekreter kızcağız çıktı, iyi günler filan fişmekan iyi karşılama, hemen teknik ekip yönlendiriyorum dedi, ben doğal olarak doğru servis aramanın rahatlığı ile iyi iş yapmanın keyfi ile bekliyorum hakikaten kısa süre sonra arandım,’’ -efendim iyi günler ben Vestel teknik hizmet Hasan müsait iseniz geliyorum’’ geldi, televizyona baktı evet ekran kartı yanmış efendim, ama televizyon çok iyi, dönemin en iyilerinden yaptırmanızı öneririm!!!! Peki… Teknik servis bunu diyorsa, 2 gün içinde teslim ederiz efendim. (çok kibar zaten suratı da bir temiz efendi çocuk hakikaten) Yeni sistemde parayı peşin alıyoruz böyle bir yeniliğe gittik, e.. ne kadar ekran kartı yenileme sözde bir ekrana bakıyor (muş) 1.750 efendim. Ben ; neeee diyorsun bu kadara yeni televizyon alırım Hasan; yok efendin bu ayarda bir tv asla o fiyata yok. Ben; ama o kadar para yanımda ne arar? Ki derken evdeki destek ekibim iyi yüreklim güzel insanım, değerlim elinde para içeri giriyor AKACAK KAN DAMARDA DURMAZ !!!! misali o para Hasanın eline sayılıyor. Hasan parayı dertop edip cebine koyuyor, televizyonun ayağını söküyor ekranı alıp gidiyor.

Covid ten dolayı sokağa çıkma yasakları var, ilk bayram geliyor ve çıkma yasağı var. Aksilk bu ya hepsi üstte geliyor , biz hak veriyoruz karşımızda ki muhatap olanlar çok iyi açıklamalar yapıyor, bulmuş olduğum servis bahçelievlerdeyiz diyor Avrupa yakası biz Anadolu yakası uzaklık diz boyu!!! Bir gün lastik patlıyor, bir gün sevkiyat dolu vs..vs..

Ve gelelim sonuca; ben Vestel merkezi arıyorum diye (ki onların 850 ile başlıyo) google’da reklam veren ne idüğü bilinmeyen sarı çizmeli mehmet ağa bahçelievlerde mahalle servisini bulmuşum.

Artık şebekemi yoksa öyle ufak işler yapan, olmadı adres ve telefon değiştiren vergi filan vermeyen kapkaç bir gruba düştüm. 15 gün sonra onca telefon sonucunda televizyon çalışır şekilde teslim edildi, Muhammet 0553 096 70 90 binbir özür ile, pandemi dolayısıyla zorlandıklarını az eleman ile çalışabildiklerini anlattı. Oh televizyonuma kavuştum. Diyordum ki; 20 gün sonra önce siyah bir çizgi sonra yine kararma ile pert . bana garanti verdikleri için yılmadan tekrar aradım durumu anlattım yine karşımda muhatap var ama en iyi teknik eleman gelip alıyor efendim dendi 0 541 677 02 38 Fatih geldi, aldı. Arıyorum cevap veriyor ben bakıyorum efendim bizzat gelip teslim edeceğim. Bundan sonrası yok aranan tüm telefonlar kapatılmış, televizyon yok böyle bir servis yok. 1 temmuz itibariyle yasal işlemler bu konuda sıklaşıyor ve cezalar geliyor sanırım onlarda tüyüyor. Bunca zaman içinde konuştuğum birçok insan zaten böyle televizyonların tamir olmadığını olsa bile tekrar arızaya geçebileceğini tekrarlayıp durdular. Kendi başıma iş yapmanın cezasını 1.750 kayıpla buzzzz gibi su içerek kapattım. Çok üzüldüm, etrafım çok üzüldü diye üzüldüm durumu hazmedemedim.

Elimde bir televizyon ayağı, 2 adet teslim fişleri ve bir dolu aranan telefon numaraları kaldı, kim bilir bu adamlar başka bir yerde başka insanların canlarını yakıyordur.
Benimde yapabildiğim köşemde içimi dökebilmek yazmak için ile bekledim kendi içime sindirebilmek için. Koca Dev Adam çok kızsa da ona danışmadığım için, ki haklıydı. Olanca gücü ile hep yanımda oldu, ona yakışır bir biçimde, yatıştırdı, birçok görüşmede o muhatap oldu, biraz daha az üzüleyim diye. Ne demiştik akacak kan damarda durmazmış. Can’a gelecek mala gelsin. Ama asıl hiçbir kötülük yol almasın, kötülük kötülerin ayağına bulaşsın. Pandemi zaten hepimizi allak bullak etti tüm dünya düzeni değişti ve bu belirsizlik halen devam ediyor.

Bilinmez bir akış içindeyiz, önümüzü görmüyoruz, plan yapamıyoruz en azından benim gibi düşünenler böyle. Bir tarafta hiç akılları olamayan ahmaklar vur patlasın çal oynasın havasındalar. Ben dostlarımı istediğim gibi göremiyorum, seyahat edemedim, özlediklerime ulaşamadım. Daha korunaklı şekillerde nefes almaya çalıştım çalışıyorum. Bir ara dibe vurdum sinirlerim bozuldu benim hayat şarjım dostlarım, onlar ile sohbetler, kahveler, canım istedi mi dışarı çıkabilme özgürlüğüm. Tabiki yine şükrediyorum, şükredeceğim.
Dünyanın artık kendine gelmesi gerek. Ülkemdeki insanların bir toparlanması gerek, ne çok negatif bilgiler ile yol almak nede çok iyimser olmak gerek. Bizde bitiyor iş, hayat devam ederken çarklar dönmeye çalışırken bizler gerekli mesafeleri, temizliği, maskeleri ihmal etmeden hareket etmeliyiz.

Kendimiz için, yakınlarımız için büyüklerimiz için gelecek için. Böyle belirsiz gitmez bu iş. Ağustos aslında çok güzel aydır, yazdır, keyiftir ama bu sene kendi kendimize atlatmak zorundayız ki nice ağustoslar da çok daha güzel şeyler yaşayalım.
Sağlıkla iyiliklerle ve biran önce covidsiz günlere.


Perrin GÖKDEMİR ÜLKER
6.08.2020

Facebook ta paylaş


Yazarın Tüm Yazıları...  -   Yazar'a mesaj yaz  -   Yorum Yaz 







 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.