Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

 

 

GİDERİM SENİNLE AYA

Gündem anlık değişiyor ve üzerinde konuşup, araştırmadan bile bazı haberler verisel çöpe dönüyor.

Yaklaşık üç aydır gündem malum Pandemi, covid-19 ‘du. Yaşamlarını yitirenler, dağılan aileler yürekleri yaktı. Ölenlerin ruhların şad olsun, sevdiklerine ve ailelerine sabırlar dilerim. Sağlığına yeniden kavuşanlar da bizlere sevinç verdi. Normalleşme sürecinde olsak da sayın Sağlık Bakanımızın attığı Twittler çok kıymetli “...Maske, mesafe ve temizlik kuralına uyalım.” Bu süreçte tedbiri elden bırakmayalım.

“TEV Korona Kahramanlarına Vefa Fonu” Portakal çiçeği Sanat Kolonisinin TEV ile ortak projesi. "Bulaşıcı olan iyiliktir sloganıyla bir iyilik hareketi başlattı. Katılım o kadar arttı ki, başta sağlık çalışanlarının çocukları için başlatılan proje, bugün genişletilerek Covid-19 nedeniyle hayatını kaybeden ihtiyaç sahibi tüm insanların çocuklarına burs desteğine dönüştü. Plastik sanatların her disiplininden sanatçılara açık olan projede satılan eserlerin bedeli ile burs sağlanacak. Katılan, destekleyen tüm sanatçılara teşekkür eden Portakal Çiçeği Sanat Kolonisinin bu anlamlı projesi hakkında www.portart.org dan bilgi alabilirsiniz .

Online eğitim için Fahrelnisa Zeid’ in hayatı ve sanatını konu olarak işledim. Onun yaşamı, devrimci tavrı, döneminde ki ilerici duruşu, gerçekten ilham vericidir. Sanatın ve sanatçının kıymetli olduğu Şakir Paşa ailesinin Kraliçesi olan Zeid, aynı zamanda Füreya Koral’ in teyzesi. Türkiye'de çağdaş seramiğin öncülerinden, Koral 12 Haziran 1910 tarihinde İstanbul’da doğdu. 1997 yılında vefat eden sanatçı, yetiştirdiği öğrenciler ve üretimi ile unutulmazdır. Eserleri ve öncü kimliğiyle sanatta modern bir ikon olan Füreya Koral 110 yaşında...

Türkiye’ye geldiğinde Anıtkabir’e gidip, Atatürk’ümüze saygısını ve hayranlığını gösteren Elon Musk, kalplerimizi çalmıştı. Mayıs ayı sonunda aya insanlı uçuş gerçekleştiren Musk’ın SpaceX şirketi ve NASA’nın ortak çalışması başarı ile sonuçlandı. İki astronotun Uluslararası Uzay İstasyonu’na gönderilmesi gerçekleşirken uzay artık özel şirketlerinde yer aldığı “Yeni Uzay” oldu. Devletlerin elinden çıkıp özel sektörün yeni keşif alanı oldu artık. 2027’ye dek 42.000 uydu göndermek isteyen Elon Musk’ın bu hedefine ulaşmak isterken bazı engellerde önüne çıkıyor. Bir tür gökyüzü kirliliği yaratacağı gibi, ABD kanunları da projenin Ulusal çevre politikası yasasını ihlal ettiğini belirtiyor.

Galeriler, müzeler rezervasyon yöntemi ile ziyaretçi kabul etmeye başladılar. Ziyaretinizi planlamadan önce mutlaka bilgi alın web sitelerinden.

Sağlıklı, mutlu günlere


Nebahat KARYAĞDI
15.06.2020

Facebook ta paylaş


Yazarın Tüm Yazıları...  -   Yazar'a mesaj yaz  -   Yorum Yaz 











 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.