Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

 

 

İKİ SIFIR İKİ SIFIR

3… 2… 1 derken bir sene daha yerini yeniye bıraktı. Her birimizin hikayesi farklıydı; üzüldük, sevindik mutlu olduk, hüzünlendik, güldük, ağladık kimimiz azaldı, kimimiz çoğaldı. Uyuduk, uyandık, şükrettik elimizde var olanlara, istediklerimizi gerçekleştirebildiklerimize. Kilo aldık, verdik, dostlarla birlikte anılar oluşturduk, yeni dostlar edindik, hayatımızda olanlara sımsıkı sarıldık. Güneşi doğurduk, heyyy bugün yeni bir gün diye. Güneşi batırdık, yarına hayır olsun diye. Bunun adına hayat deniyor.

Adettendir, her sene başında türlü kararlar alır ‘mutlaka yapılacak’ listesi oluştururuz. Bazıları olur, bazılarından vazgeçer, bazılarını ise türlü nedenlerle yapamayız. Şundan eminim ki endişe, kaygı negatiflikten uzaklaşmak için sosyal olmak, yaşamı çoğaltmak gerek. Yalnızlaşmak yapılacak en büyük yanlışlardan biridir. Yalnızlaşmak, belli aralarda tek kalmak, tek başına keyif yapabilmek, yalnız yaşıyor olmak diye değerlendirmiyorum. Etrafımda birçok dostum ‘single‘ yaşayıp çok da faaliyetler içindedir.

Bu sene eğer daha önce böyle değilseniz daha sadeleşmeyi seçebilirsiniz (şimdilerde birde moda bu) örnekleri çoğaltacak olursak; sürekli oturup kalma koca dev adama söylediğimde, bana; sensin bu asla oturmuyorsun diye takılıyor. Evet ben çok oturmaktan hoşlanmıyorum mutlaka birşeyler için hareket halindeyim evde, dışarıda. Erken yat. Erken kalk; bu harika bir şey zira günün çoğalıyor kesin bilgi. Keyif aldığın şeyler yarat bu laptopta, tablette oyun oynamak olmasın ama, daha yaratıcı daha üretgen ol. İster yün ör, ister takı yap resim, seramik, cam, tasarım öyle çok ki. Bazı insanlar; ama yaptıkça elimde çoğalıyor ne yapayım diye dertleniyor ayyy allah iyiliğini versin tek derdin o olsun, bırak koyacak yer bulursun sen mutlu olduğun ana yönel, koyarsın bir kenara etrafında birilerine vermiyorsan. Eşyalar hareket ettikçe kıymetli bunu çok sevdiğim yoncamdan öğrendim ne güzelmiş. Düşünsenize size bıkkınlık getirmiş bir eşya (kıyafet, obje vb ) bir başkasına yeni gelecek mutlu olacak. Eşine, sevgiline, dostlarına, işine, ailene, kedine, köpeğine aşk ile sarıl, sevdiğini söylemekten korkma. Vakit bulamamaktan çok daha iyi. Sevgiline seni seviyorum desen ne kaybedeceksin kendini kasan insanları gördükçe deliriyorum, karşındaki seni sevmekten vazgeçmiş olsa bile kim takar be, ben sevmişim demiyorsa da dön arkanı git içinde kalmasın.

Çocuk sahibi olmasanız bile (ki bu şart değil) mutlaka hayatınız da, yakınlarınız da çocuk olsun. Onlardan o kadar çok şey öğreniyorsunuz ki şaşarsınız. Çocukları sevindirmek, onları gerçekten dinlemek, bir şeyler paylaşmak, nedensiz minik sürprizler yapmak. Yapmadıysanız deneyin geri dönüşümü paha biçilmez, sizi zorla pozitif enerji ile besliyorlar.

Öfke, kin, kavga hiç yanaşmayın bile yakınlarına. Çok ağır yük gerek yok daha iyi şeyler var. Bırak kendi kendine kudursun yesin bitirsin karşındaki sen ne kadar rahat olursan, onun bitişi daha da çabuk olur. (Burada kahkaha efekti koyuyorum)

Ah esas olanı unutuyordum, kendin ile barışık ol, sev kendini tabi ki megolamanca değil. Kendin için giyin, süslen, zaman ayır ister bu 5 dk, ister 15 dk. 2020 de bunu mutlaka yap. Geçmiş bizim bugünlere gelişimiz, tecrübeler hatalar, kayıplar kazançlar, seçimler ama asla geçmişle yaşama. Bunu kendime de söylüyorum bu sene daha fazla yapacağım.

Bugünü, bu anı, şimdiyi yaşamalı düne pişmanlık duymak yarına kaygılanmak hepimizin sıklıkla yaptığı, vazgeçelim.

2020 güzel rakamlar, bütün dünyaya barışla sağlıkla onsuz hiçbir şeyin kıymeti yok, sevgi ile yola devam o zaman. İyiyi isteyelim ki iyi olsun. Hayata nasıl bakarsak, bize öyle gelsin. Olumlu bakmak, empati yapabilmek, iyi düşünceler şimdiki zamanda insanoğlunun daha zor yapabildiği bu yüzden bu sene biz zoru başaralım.

MUTLU YILLARAAAAAA kod : İKİSIFIRİKİSIFIRJ


Perrin GÖKDEMİR ÜLKER
1.01.2020

Facebook ta paylaş


Yazarın Tüm Yazıları...  -   Yazar'a mesaj yaz  -   Yorum Yaz 











 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.