Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

 

 

TAM ZAMANINDA / #Tatildeğilbayram

Bugün günlerden en büyük bayram, bugün günlerden; bağımsızlık, özgürlük, milli mücadele, kırmızı beyaz bir yeniden doğuş, aziz şehitlerimiz, aşk, Mustafa Kemal ve silah arkadaşları...

Cumhuriyetimizin 96. yılı hepimize kutlu olsun. Nice 29 Ekim bayramlarını kutlamak dileğiyle...

Sezonun ilk yazısını bugün yazmak istedim geç kalmış gibi dursamda aslında tam zamanında.

Bütün bir yazı üreterek ve çalışarak geçirmiş olduğum için sergi sezonuna hareketli bir başlangıç yapıyorum.

Portakal Çiçeği Uluslararası Sanat Kolonisi’nin, Berlin’de başlayan ve yıllardır farklı illerde devam eden Cumhuriyet Sergilerinden biri de bu yıl Başkent Port Art Gallery’de sanatseverlerle buluştu. 29 Ekim tarihinde açılan sergi 12 Kasım 2019 tarihine kadar ziyaret edilebilir. Yüzden fazla sanatçının katıldığı, çok önemli isimlerin yanında, orta kuşak ve genç sanatçıların eserlerine de yer verilen sergide bende bir resmimle yer aldım.

Doğanın kendi içindeki deviniminde canlıları olduğu kadar cansız ve yapayı içselleştirmesi onun insanoğlunun gözünde şefkatli olduğu kadar karanlık bir kişiliğe de büründürür. Bu ironik ve çarpıcı etkisini temel çıkışımız olarak gördüğümüz “Karanlık Doğa" isimli sergi bir grup sergimiz açılıyor. Burak Boyraz, Recep Keçeli, Emel Örs, Ü. Irmak Şahin ve benim olduğum grubun resim ve heykel yapıtlarından oluşmaktadır. Sergimiz 04-08 Kasım 2019 tarihleri arasında, Yıldız Teknik Üniversitesi, Yıldız Yerleşkesi içindeki Oditoryum Fuaye Alanı'nda görülebilir.

Kartal Belediyesinin ressam Murat Havan ile birlikte yaptığı bir etkinliğe katıldım. Cumhuriyetimizin 96. Yılı kutlama etkinliklerinden biri olarak “Her yer benim atölyem” projesinin devam niteliğinde bir çalışmaydı. Çeşitli Güzel Sanatlar Üniversiteleri ve liseleri öğrencileri ayrıca Kartal da yaşayan gençlerin ve çocukların katıldığı bir aktif resim workshopu gerçekleşti. Çocuklarla birlikte resim yapmak benim için çok kıymetlidir. Burada da hayatında ilk defa fırça, boya ve tuvalle buluştu bazı minikler, hepsi çok büyük keyif aldılar. “Cumhuriyet’in Renkleri” resim çalıştayında yapılanlar işler ilerleyen günlerde sergilenecek.

Sağlıkla, umutla, bilim ve sanatla dolu nice yarınlara...


Nebahat KARYAĞDI
29.10.2019

Facebook ta paylaş


Yazarın Tüm Yazıları...  -   Yazar'a mesaj yaz  -   Yorum Yaz 













 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.