Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

 

 

HAYAT ZENGİNLİĞİ. ŞÜKÜRLE…

Hayat nedir? Tanrımın bizlere yazdığı zaman aralığı. Bizim yapacağımız da elimizde olan ile onu renkli, sevgi dolu keyifli şükrederek yaşamak. Bize iyi geldiğine inandığımız şeyleri yapabilmek, yapmaya çabalamak, yapmak için adım atmak. Hobiler geliştirmek, uğraşlar bulmak kendimizi dinlemek yerine üretmek.

Son senelerde birçok uğraş edindim kendime, vakit ayırabildiğim kadar çoğalan kimi yarım kaldı, kimi yarım yamalak da olsa başardığım için mutlu olduğum kimi çok keyiflenerek yaptığım takılarım gibi. Hiç bir zaman aklıma gelmedi ‘yapacağımda sonra ne olacak’ diye sadece ne iyi yapıyorum kafamı oyalıyor terapi gibi destek alıyorum dedim. Pozitif yaklaşım iyi niyet. Gün gelir onları da değerlendirecek bir kapı açılır kısmet.

Su, hayatımda beni sakinleştiren, dinlendiren, yeniden gücüme kavuşturan. Su hayat, su şükür, su aşk. Bu yüzden deniz inanılmaz güçtür bende, arınırım beni üzenlerden beni kıranlardan, sıkıldıklarımdan negatifliklerden. Hani çocuklar suya atladığında ‘coss’ diye ses çıkar ya işte bendende öyle ses gelir suyla buluştuğumda. Arınma sesimdir bir ben bilirim hissederim.

Bazen içim coşuyor, değişik duygular çarpıyor yüreğim. Hafif öfke, kızgınlık, yorgunluk kafama taktıklarım ve tabi ki fazlasıyla beni ben yapan çokça sevgi ve aşk. Kafama taktıklarım, çok dost çok kardeş bildiklerimden gelirse çarpar beni, yoksa herkes rengini belli eder attığı adımda, kullandığı kelimede yok sayar geçersin temizlik de imandan gelir zaten. Çevremi küçülttüğüm doğrudur zira aşklarımı korurum bana iyi gelenleri, bende izi olanları, halen yanı başımda olanları. Kimileri şanstır gerçekten; yonca gibi, ama dört yapraklısı gibi bir nedenle gelir seni bulur ve tam olursun enerjileri seni yakalar, senin enerjin onları. Bir bakmışsın dört yapraklı yonca olmuşsun senelere fark atar kalpte yer eder.

Çocukluğundan beri yanımda olanlar, seneleri devirdiklerim, fırtınalar koparsa kopsun asla vaz geçmediklerim, dertleştiğim dert dinlediğim, bir alo ile yanımda veya yanlarında olduklarım şükürler olsun ki varlar.

Hayat insana çok şey öğretiyor okullarda alamayacağınız kadar tecrübe kazanıyorsunuz. Kimimiz daha yıpranıyoruz, kimimiz daha hafif ama hep ders alarak, hoş ders çıkarmayanlarda var çok kibrine yenik düşen parasına güvenen, hırslarını zayıflıklarını kapatmak için hilelere başvuran. Hayat renklerini güzel gören benim dostlarım, eksilmesinler hep var olsunlar da gerisi hayat… Yaşandığı kadar… Şükürler olsun.

Yazdıkça yazasım var uzun ara vermişim öyle dolu ki içim. Ben yazayım siz lütfedin okuyun, okurkende size iyi gelsin mutluluk versin yüzünüzde gülümseme kalbinizde sevgi dolu olsun. Yazasım var ya, geçmişteki anılara , gelecekteki bilinmeyenlere ama en çok şu ana!!! Nasıl şükretmeli insan: bizi biz yapan büyüklerimize, olgunluğa yolculuğumuzda iyilere, iyiliklere veya tecrübe kazanmamızı sağlayan acı, tatlı insanlara, olaylara.

Tanrıma sonsuz teşekkür, şükürler ile. Etrafımda var olduğunu gördüğüm insanları, doğada olan güzellikleri görebilmemi sağladığı için hayat denen sahnede deli deli küpeli bir rol verdiği için zor dediğim sınavlarımda hep yanımda olduğu için ve dilerim ki bu rol uzun yıllar güzellikleri görebilecek kadar, gelebilecek sınavlara dayanabilecek bir güçle sürer. Sevdiklerimin, ailemin, Can oğlumun iyiliklerini gördüğüm güzel sahnelere.

Kendi ile barışık olmayan insanların hayatı zordur ve sevgisizdir oysa mutlulukta, aşkta önce kendini sevmekle kendine inanmakla başlar. Eh takdir edersiniz ki bununda sınırı vardır kendini fazla sevmekte ‘narsist’ bir duygudur bizim konumuzla hiç alakalı değildir.)) Her işini kendini yıpratırcasına yapanlara da üzülürüm işin içinden çıkamadıkları gibi birde başkalarını sorumlu tutarlar pratik değildirler işleri yokuşa sürer dururlar. Etraflarını sıkmalarından öte kendileri yorar dururlar.

Dünyada yaşanan o kadar kötülük var ki, o kadar acımasızlık ne zaman anlayacağız merak ediyorum kötülük ile yol alınmayacağını sevginin her kapıyı açabileceğine. Savaşların çıkarların kazanç değil kayıp olduğuna. Koca dünya neden yetmez insanoğluna neden daha çok ister durmadan ister. Şükretmeyi bilmez.

Biraz düşünsek biraz değişsek biraz insan olsak… Bu yazıyı güzel bir alıntı ile noktayalım;

‘’Rotasız açılmak gibidir hayat, bir kayık gerek birde kürek. Tabii birde boğulmayı göze alabilecek yürek ‘’

Etrafınıza aşkla bakacak birçok nedeniniz olsun, kuşlara, çiçeklere doğaya, insana, hayvanlara ve çocuklara.

Bu ay doğan harika Aslan’lara mutlu keyifli yaşlar...


Perrin GÖKDEMİR ÜLKER
29.07.2019

Facebook ta paylaş


Yazarın Tüm Yazıları...  -   Yazar'a mesaj yaz  -   Yorum Yaz 









 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.