Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

 

 

2018 YILINA VEDA EDERKEN

Aralık ayına girerken hareketli sanat piyasasından kısa kısa haberler vermek istiyorum.

Halis Karakurt’un kişisel sergisi açıldı. Kendisi çok değerli bir eğitimci ve sanatçıdır.

Bakırköy’e yepyeni bir bakış açısı getirecek bir sergi salonu açmıştır. Halis Karakurt Bakırköylü Sanatçılar Derneğinde eğitimci olarak pek çok öğrencisini sanat hayatına kazandırmış çok çalışkan bir sanatçı ve sanat eğitimcisidir.

Kısaca özgeçmişi; 1957 yılında Kayseri `de doğdu. İlk ve Orta öğrenimini Kayseri`de tamamladı.
1977-83 yılları arasında Devlet Güzel Sanatlar Akademisi Yüksek Resim Bölümü`nde öğrenim gördü.
1983 Neşet Günal ve Neşe Erdok Atölyesi`nden mezun oldu.
1984 yılında Devlet Güzel Sanatlar Akademisi`nde Taş Baskı, Gravür, Halı, Kilim atölyelerinde çalışmalarda bulundu.
1994 yılında Almanya`da yazokulu etkinlikleri ve sanat çalışmalarında bulundu.
2005 yılında Hollanda'da sanat çalışmalarında bulundu.
Çeşitli Koleksiyonerlerde eserleri bulunan sanatçı resim çalışmalarına Bakırköy'deki atölyesinde devam etmektedir.

HalisKarakurt “İstanbul İstanbul olalı” adlı resim sergisi 13-27 Aralık 2018 Bakırköy Makriköy Art Gallery’de sanatseverlerle buluşmayı beklemekte.

Sanatçı bu sergisinde İstanbul’un hızlı değişimi, hızlı kentleşme, bunun yanı sıra kültürel yığılma gibi konularıyla sergisinde yirmiye yakın eseri sergilenmektedir. Sergisinde eşiyle konuşma imkanına da sahip olduğum sanat dolu bir sohbetin eşlik ettiği bu sergiyi kaçırmamanızı tavsiye ederim.

Bu sene ilki gerçekleşen Art Show İstanbul 2018 Hilton Kongre ve Sergi Salonunda 18 galeri ve derneklerden, binlerce resimden oluşan güzel bir fuardı. Fuar organizatörü Gönül Akyıldız TG EXPO Yönetim kurulu Başkanı, Sanat Danışmanı Yalın Alpay idi. Fuarın İstanbul sanat piyasasına bir renkgetirdiği aşikar. Fuarın onur konuğu Devrim Erbil idi. Fuarın eksikleri var. Ancak bu eksikleri ilk sene olmasından kaynaklandığını umut ediyorum.

Fuarın pek bir tanıtımı olmadı. Fuarın tanıtımı sosyal medyada yada duvar panolarında göremedik. Hatta semtindeki panolar da bile yoktu. Sosyal medyada kendi sayfası dışında rastlamak mümkün olmadı. Mekan olarak yakınlarda gerçekleşen Comtemporary İstanbul ya da ARTANKARA fuarlarıyla kıyaslamaya girersek eksikleri var. Örneğin Art Show İstanbul 2018 fuarının açılış günü önemli bir şahsiyetin açılışı gerçekleştirmesi hatta fuar yada sanattla ilgili kısa bir konuşma tanıtım için en önemli hamle olduğunu düşünüyorum.

Ancak fuarın açılışı olmadı. Genel olarak fuarın açılışında bir program beklentisi vardı ama program iki günü kapsayan ve son anda belirlenen ancak girişlerdeki panoda digital olarak yayınlanan etkinlik ve söyleşilerden oluşuyordu. Ancak bu program fuardan çok once belirlenir. Katılımcı galeri ve dernek hatta sanatçılara bile bu program hakkında bilgi verilir.
Açılış günü konukların en yoğun olduğu gün böyle bir organizasyonunda bir kokteyl yapması gerekir. Kokteyl vardı ancak içecek ve yiyecek bulmak imkansızdı. Çünkü ziyaretçi sayısından daha az içecek ikramı vardı ama hiç kokteyl aparetifleri yoktu.
Dünyaca ünlü Hilton Otellerinin bir fuar kokteyli böyle olmamalıydı. Fuarda program eksikliği vardı. Her fuarda, fuarın ziyaretçileri için basılmış hangi galerinin hangi katta olduğunu belirten bir fuar katplanları ve hangi gün hangi sanatçının sohbeti veya söyleşisinin olduğu bir broşürbasılır.

Girişte ziyaretçilere verilir. Malasefyoktu. Fuarın kataloğu gibi dijitaldi. Ziyaretçilerin yemek yiyeceği kafeler yetersizdi.
Umarım fuar yönetimi bu eksiklikleri değerlendirerek bir sonraki fuarda bu eksiklikleri düzenlemeye gider.
Fuarın yeri ve düzenlenişi ile Comtemporary İstanbul’a rakip olacağını düşünüyorum. Bu yüzden bir sonraki yıl fuarın tüm eksikliklerini daha organize olarak çözeceğine inanıyorum.

Art Show İstanbul fuarının Türk Sanat piyasasına önemli bir soluk getireceğine inanıyorum.
Sanatsever dostlarımı başka fuarlarda ve sergilerde görmek dileğiyle


Aylin MENEKŞE
24.12.2018

Facebook ta paylaş


Yazarın Tüm Yazıları...  -   Yazar'a mesaj yaz  -   Yorum Yaz 













 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.