Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

 

 

EY ARALIK GELDİN Mİ?

Aralık ayına girince yaptıklarım, yapamadıklarım, yapmak isteyip ulaşamadıklarım, ulaşıp da mutlu olmadıklarımın hesapları çarpışır durur bende. Onlar bir kenarda çarpışırken ben boş durmam bu seferde kırmızılar, yeşiller, doreler ve lameler ile sarmalanırım. Severim renkleri arasına mutlak morları da katarak içimdeki çocuğu salarım ortaya. Tut tutabilirsen onu darmadağın yapar etrafı. Darmadağın ama hep renkli neşeli, birde geçer karşısına oturur keyifle seyreder, çocuk işte gel de kız.

Zaman o kadar aceleci ki, bir yıl daha bitiyor. Nasıl geçti ne hızla geçti. Her geçen dakikanın kıymetini bilmek, sağlıkla geçen her güne şükretmek şart! Sevdiklerinizle sarmalanan dünyanızda elinizdekilerin kıymetini bilmek şart! İçtiğiniz kahvenin tadını, kırk yıl hatırı olan dostları mutlu olunabilecek an’ları biriktirmek şart!

Her şey çok güzel olacak diye adım atabileceğimiz, gelen sene’nin giden seneyi aratmayacağı aksine ‘iyi ki gelmiş’ diyebileceğimiz 2019’a adım atmak dileğiyle.

2018 ‘i terk etmeye sayılı günler kalan bu senede, gökyüzündeki yıldızların sayısı arttı. Yerleri dolamayacak çok kıymetli büyüklerim sevgilerini kalbimize kazıyarak uçtular. Anılarımda çok an’ları olan güldüğümüz, hüzünlendiğimiz birçok anıyı bana emanet ederek. Şanslıydım bu kadar kıymetli insanlar hayatımda bana dokunmuşlar ve anılar oluşturmuşlardı. Zaten çok önemli değilmidir ki yaşam denilen bu akış’da an’ları anıları güzel dolu bol biriktirmek ve sevgiyle anmak, anılmak.

İçtiğimiz milyon tane kahveyi ve her kahve keyfinde yaptığımız sohbetleri, samimiyeti, öz kızlarından ayırım yapmadan birlikte büyüdüğüm, gösterdiği sevgi ve nezaketi her daim hissettiren, evini evim gibi bildiğim Canım Selçuk teyzem, Selçuk NEMUTLU sizde ne mutlu ki hayatıma dokundunuz.

Canım Sühendan teyzem, eski İstanbul hanımefendisi Sühedan YÜCEL, Arkadaşım diye sevmenizi, yaptığınız ceviz likörlerini, hazırladığınız size özel sofraları ve sunumları, Oğluma sevginizi asla unutmayacağım.

Kınalı Ada dendiğinde çocukluğum, güzel kurulmuş balık sofraları, aşk, soprano ses, Birsen yenge. Birsen Gökdemir ailemin büyük yengesi kalbimizde.

Hiçbir gidenin yeri dolmaz, unutulmaz ama birde ansızın daha yolun başındayken var ya işte o acı daha katlanır, çok eski ama hiç eskimeyen dostumun kardeşi Aydın, Aydın Dinçer veda etti sevdiklerine. Göz göze geldiğimiz o anda, asla unutmayacağım çok iyi biliyordum çok keşke hiç bilmeseydik be dostum.

Güzel ve özel insanlar biriktirdiğimi biliyorum, olmayanlar zaten pıt yok olmuşlar. Öyle yüzü gözü başka oynamayan, yüreğinde sevgiyi yaşayan. Fesatlıklarla, başkalarının zayıflıkları, açıkları ile beslenmeyen güzel insanlar. Aradın aramadın, yok bak şimdi burada şöyle yaptınlar ile boş zaman geçirmeyen, özü sözü denk insanlar. Bu insanlar an itibariyle çok görüşemesen bile bilirler hep hayatlarımız bir yerde devamlı kesişir.

Diliyorum ki!
Sırf yeni gelen sene değil bu hayatta nefes aldığım sürece içimdeki çocuğu öldürmeyen varlığı ile enerji verecek ve bendede aynı enerjiyi yakalayacak kardeşlerim dostlarım olsun. Var olanlar her daim benim olsun, benimle olsun.

Diliyorum ki!
Başak tarlalarının bahar tadında sıcaklığı ile olgunlaşan tatlımı tatlı şeftali lezzetini, dört yapraklı yonca uğuru ile çoğalan neşeyi, concon dayanışması ile sarmalanan can ve canan’ın her daim ben ile olduğu yıllarım olsun. (bu paragraf bir şarkı niteliğinde olup bana aittir)

Diliyorum ki!
Sağlık yanı başımızda, aşk başımızda, bereket bolluk kapımızdan içeri, iyilikler peşi sıra gelsin.

Diliyorum ki!
Kendini beğenmişler, devamlı bencil hareket edenler, mala tamah edenler, arkadan konuşanlar, yüzüne gülüp arkandan iş çevirenler, negatif düşünceler içinde olanlar, sevgisiz yaşayanlar. Uzak olsun kendi çukurlarında kendi yaşamlarında kalsınlar.

Diliyorum ki!
Gelecek sene geçmiş seneyi aratmayacak bolluk bereket sağlık aşkla gelsin.
Mutlu yarınlar…


Perrin GÖKDEMİR ÜLKER
13.12.2018

Facebook ta paylaş


Yazarın Tüm Yazıları...  -   Yazar'a mesaj yaz  -   Yorum Yaz 













 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.