Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

 

 

RENKLİ BİR CUMHURİYET BAYRAMI OLSUN

“Efendiler, Yarın Cumhuriyet ilân edeceğiz!”
Mustafa Kemal Atatürk

En içten dileklerimle en büyük bayramımızı kutluyorum. Büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve İsmet İnönü Cumhuriyetin ilanı ile ilgili kanun tasarısını birlikte hazırlamışlardı. Başucu kitabım Nutuk’u ara sıra karıştırır bazı bölümleri okuyup, üzerine çokça düşünürüm. Tarihimiz de en çok o zamanların üretim ve enerjisine hayran olmuşumdur. Büyük bir devrimcinin bir ulusu yeniden batı medeniyetleri seviyesine yükseltişine… Ve bir ulusun tekrar dirilişine…

İnsan bazen sadece güzel şeyleri hatırlamak, iyi şeyler düşünmek ister, işte şu an öyleyim. Onun için hayranlık duyduğum önderimizin ilkeleriyle büyüyen ve gelişecek olan ülkemin güzel günlerine inanıyorum. Hepimizin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını en içten dileklerimle kutluyorum.

İnsani değerlerin varlığını, ruhun ışığını var eden sanattır. 2018-2019 sanat sezonu bu yıl her şeye rağmen hareketli başladı. Çokça konuşulan Contemporary İstanbul pek çok yan etkinliklerle yoğun bir ilgi gördü.

Anthony Cragg’in İstanbul Modernin yeni ama geçici mekanında açılan sergisini gezdim. Yıllardır alıştığımız Tophane’ de ki atmosferi arasam da tebdil-i mekanda SERGi varmış.yaşayan en önemli heykeltıraşlardan olan Cragg’in “İnsan Doğası” isimli sergisi 11 Kasım’a dek görülebilir.

Ben Antalyalıyım. Küçük bir çocukken o zamanlar sanat programları televizyonda yer alırdı ve sanat medyası gerçekten vardı. Ara Güler’in siyah beyaz İstanbul fotoğraflarını görmüştüm(belki ilk kez değildi!) lisedeydim. Usta şairlerin şiirleri ile Ara üstadın fotoğrafları bir arada basılmıştı bir dergide özel sayıydı; “İstanbul gerçekten böyle bir masal mı demiştim!” Bambaşka bir masal anlatmıştı fotoğraflarıyla… Kendisine sanatçı demeyen tarihe adını yazdıran yaşadığı dönemin büyük üstadı Ara Güler aramızdan ayrıldı. 90 yıllık ömrüne bizlere ve gelecek kuşaklara ilham veren milyonlarca kare bıraktı… Eski İstanbul siyah beyaz bir yasta…

Avrupa'nın çeşitli ülkelerinden 48 sanatçı ve 102 eserin bir araya geldiği Arkas Koleksiyonu'nda Post-Empresyonizm sergisi, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi işbirliğiyle Tophane-i Amire Kültür ve Sanat Merkezi Beş Kubbe Salonu'nda 6 Kasım'a kadar ziyaret edilebilecek.

Başka bir bayramımı kutlamasanız da olur. CUMHURİYET BAYRAMIMI KUTLAYIN kafi…

Güzel yarınlara sevgi ve aydınlıkla…


Nebahat KARYAĞDI
28.10.2018

Facebook ta paylaş


Yazarın Tüm Yazıları...  -   Yazar'a mesaj yaz  -   Yorum Yaz 











 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.